Normalde biraz daha erteliyecektim ehliyet işini ancak araba alma raddesine geldim o yüzden alıyim aradan çıksın diyorum. İlimdeki birkaç kursa sordum ve yaklaşık bu fiyatı çıkardılar. Hatta bir yer vade farksız 10 taksit yaparız dedi. Bu fiyat normal mi kazık mı ucuz mu?
Kursu olabildiğince araştır. Çünkü leş gibi eğitim veriyorlar. İyi bir hoca bulmaya çalış. Etrafında ehliyet alan varsa hangi kursa gittiyse sorabilirsin. 14 seans kurs diyorlar ama toplam 9 saat civarı veriyorlar. O da işte 40 dk ders 10 dk mola mıymış neymiş. Zaten süre az hocalar fazla iyi öğretmezse bir de manuel alacaksan daha da zor olabilir. Bazıları ekstra para verip ders alıyordu benim gittiğim yerde.

Bir de dersleri gün gün ardı ardına yaptırmaya çalış. Fazla boşluk olmazsa daha iyi olur. Bazen değişiklik olabiliyor bazen araba arızalandı deyip ertelenebiliyor. Bana neredeyse her gün farklı hoca geldi. Bazen farklı anlatıyorlar umursamıyorlar özellikle kadın hocalar. Mümkünse erkek hoca iste bence.

Parayı peşin aldıkları için her şey onlara kalıyor.

Kursu olabildiğince araştır. Çünkü leş gibi eğitim veriyorlar. İyi bir hoca bulmaya çalış. Etrafında ehliyet alan varsa hangi kursa gittiyse sorabilirsin. 14 seans kurs diyorlar ama toplam 9 saat civarı veriyorlar. O da işte 40 dk ders 10 dk mola mıymış neymiş. Zaten süre az hocalar fazla iyi öğretmezse bir de manuel alacaksan daha da zor olabilir. Bazıları ekstra para verip ders alıyordu benim gittiğim yerde.

Bir de dersleri gün gün ardı ardına yaptırmaya çalış. Fazla boşluk olmazsa daha iyi olur. Bazen değişiklik olabiliyor bazen araba arızalandı deyip ertelenebiliyor. Bana neredeyse her gün farklı hoca geldi. Bazen farklı anlatıyorlar umursamıyorlar özellikle kadın hocalar. Mümkünse erkek hoca iste bence.

Parayı peşin aldıkları için her şey onlara kalıyor.

Trafiğe çıkmadım ancak onun dışında arabayı sürebiliyorum. Sınavın sorun olacağını sanmam. Peş peşe günlerde eğitim veriyoruz demişlerdi.

@vanillamint yanlışlık yok tekrar aradım sordum; kurs ücreti standart 22.000 TL olmuş benim arkadaş maximum 19.000 TL alıyoruz diyor, yazılı sınav ücreti 1.500 TL, direksiyon sınavı ücreti 3500 TL, sınavı geçtikten sonra maliye aynı 9500-10.000 TL diyor yanlışlık yok son zamlar bu şekildeymiş. direksiyon sınavından kalırsa fiyat artar ikinci girişinde 5.000 TL öder dedi. Yani bir b sınıfı ehliyet alması ortalama 30-36k çok pahalı, benzin dizel muhabbetinden dolayı tekrar zam gelebilir diyor.
Yeni yıldan sonra 2000 yapmışlardı. Nasıl o kadar artabilir? Oraya özel bir durum olabilir bilemiyorum. İnternetten de bakıyorum hiçbir yerde öyle bir değişiklik göremedim. Kalınca bizde 6000 liraydı. Sende 5000 lira o da ilginç :)

Bu arada kalınca sınav ücreti artı kurstan alınacak 1 ders ücreti oluyor o fiyat.

Trafiğe çıkmadım ancak onun dışında arabayı sürebiliyorum. Sınavın sorun olacağını sanmam. Peş peşe günlerde eğitim veriyoruz demişlerdi.
Derler parayı alana kadar :) Sonra arayıp saati değiştirelim günü değiştirebilir miyiz şudur budur :)

İyi en azından sürebiliyor olman bir avantaj sağlar.

Yeni sisteme geçmedilerse en son direksiyon sınavında baktıkları şeyler bunlar.

En son serbest güzergah olacak sınavlar gibi bir şey vardı. Hatta araçlara kamera takılacak kayıt edilecek sınav sırasında da diyorlardı. Çünkü komisyonlardan yana çok fazla şikayet var. Ben girdiğim sırada bile tutanak tutturan komisyonu şikayet edenler olmuştu. Benim arkadaşa da kıl birisi gelmiş iyice gerilip hata yaptırmış. Başkasına döner kavşakta kursta öğretilenden farklı yapmadı diye bırakmış. Komisyon gerçekten çok önemli oluyor çünkü o sırada ister istemez heyecanlı oluyorsunuz. En çok kalma sebebi genelde sinyal ve park oluyor. Bunları kaçırmazsan gerisi kolay olur.

Son düzenleme:
@Testo Unit, çevrene danışarak kimin hangi kurstan, hangi eğitmenden ders aldığını da öğrenmeni öneririm, eğitmenin kapasitesi ve arabanın durumu da önemli sınav için, mümkünse erkek eğitmen tercih et ve bilmediğim bir şeyi sormaktan çekinme, araba konsolu ilk dersinde yabancı gelir öğrenmeye çalış.

@Testo Unit, çevrene danışarak kimin hangi kurstan, hangi eğitmenden ders aldığını da öğrenmeni öneririm, eğitmenin kapasitesi ve arabanın durumu da önemli sınav için, mümkünse erkek eğitmen tercih et ve bilmediğim bir şeyi sormaktan çekinme, araba konsolu ilk dersinde yabancı gelir öğrenmeye çalış.

Aynen işi direk eğitmenle bitirmesi mantıklı.

Yeni yıldan sonra 2000 yapmışlardı. Nasıl o kadar artabilir? Oraya özel bir durum olabilir bilemiyorum. İnternetten de bakıyorum hiçbir yerde öyle bir değişiklik göremedim. Kalınca bizde 6000 liraydı. Sende 5000 lira o da ilginç :)

Bu arada kalınca sınav ücreti artı kurstan alınacak 1 ders ücreti oluyor o fiyat.

Derler parayı alana kadar :) sonra arayıp saati değiştirelim günü değiştirebilir miyiz şudur budur :)

İyi en azından sürebiliyor olman bir avantaj sağlar.

Yeni sisteme geçmedilerse en son direksiyon sınavında baktıkları şeyler bunlar.

@vanillamint yanlışlık olmasın deyince bir kişiye sormadım iki farklı kursa danıştım, bütün sınavlardan kalma extra kurs ücretini sormadım. Web sitesi yerine direk telefonla bilgi alırsan en doğru bilgiye ulaşırsın.

Aynen işi direk eğitmenle bitirmesi mantıklı.

@vanillamint yanlışlık olmasın deyince bir kişiye sormadım iki farklı kursa danıştım, bütün sınavlardan kalma extra kurs ücretini sormadım. Web sitesi yerine direk telefonla bilgi alırsan en doğru bilgiye ulaşırsın.
İnternet derken sürücü kursunun web sitesini kastetmedim. Böyle bir değişiklik genelde her zaman internette ulaşılabilir bilgi dahilinde olur. Biraz garip geldi o yüzden çünkü daha yeni zam yapılmıştı. Ben yaklaşık 2 ay önce aldım.

Ayrıca Nüfus müdürlüğündeki bilgi en güncel bilgidir. Harç gibi ücretler oradan direk görülüyor zaten.

Screenshot_42.webp

Son düzenleme:
Adam bir şeyler saydı 12K civarı ediyor dedi ekstra ödemeler.
Sınav ücreti, harç vb. hiçbirini adamlara yaptırmamanızı tavsiye ederim. Konuda örnek verildiği gibi yukarı yuvarlayıp oradan da cebe atıyorlar.

Buna ek olarak tarihleri falan iyice takip edin, defalarca sorun, sık boğaz edin. Bazı şerefsizler yüzünden fiziksel olarak katıldığım ilk teorik sınavdan geçtim ama aslında 3. sınav hakkımmış.

Buna ek olarak ücreti hemen vermeyin ve makbuz falan alın, mesaj olarak da şu kadar ücret diye anlaşın. Yarın bir gün başka çalışan gelip bizim ücretimiz bu kadar, size yanlış söylenmiş falan deyip bir şeyler koparmaya çalışır.

Sınava eğitimdeki aracınızla gireceğinizden de emin olun. Alakasız debriyajı olan araba getiren bazı şerefsizler oluyor.