Sürücü tabanlı kare oluşturma özelliği, ilerideki bir güncellemeyle RTX40 serisi GPU'lara gelecek!

2254

Üstün
Makaleler
7
AMD'nin Fluid Motion Frames teknolojisine rakip olarak geliyor. Şimdilik RTX5000 serisine özel.
“NVIDIA Smooth Motion yepyeni bir sürücü teknolojisidir ve birden fazla üründe doğrulama ve QA için zaman gerektirir. GeForce RTX 40 Serisi GPU'lar için destek gelecekteki bir güncellemede gelecektir.”

O halde RTX 50 serisi gerçekten MFG'den ibaret. RTX 5090 harici hiçbir GPU'da önemli performans artışı yok. 5090 da 4090'dan %30 daha hızlı ancak aynı zamanda %25 daha pahalı

Ben gerçekten RTX 4070 ile mutluyum. 50 serisi almadığım için pişman da değilim. 2016 yılında böyle bir şey yoktu mesela. GTX 980 Ti'a 650-700 dolar vermiş bir insan 1 hafta sonra GTX 1080 tanıtılınca çok pişman oluyordu. GTX 1080, 500-600 dolar fiyata sahipti ve GTX 980 Ti'dan daha hızlıydi.

Ancak şimdi 1000 dolarlık kartın yerine geçen 1000 dolarlık kart sadece %5-10 performans artışı getiriyor, komedi. Bir de utanmadan 5070 için "4090 Performance" yazıyorlar 5070'i 4x FG, 4090'ı ise 2x FG ile karşılaştırıp bunu söyleyebiliyorlar. Demiyorlar ki 5070 ile 4x FG açıp 120 FPS'e çıkınca sistem gecikmesi 4090'da alınan 2x FG'li 120 FPS'e göre çok daha berbat oluyor.

Nasıl bir şey bu hocam?

Yani Loseless Scaling olmasa Nvidia'da her oyunda FG calistiramiyoruz yani.

Bir de bu ozellik Linux'a gelirse varya, ortalik karisir o zaman.

Katılıyorum. 2K için 3060'dan 4070 Super'e geçtim yaklaşık 3 ay önce. İyi ki almışım diyorum. 5000 serisini beklemeye değmezmiş.

Yani Lossless Scaling olmasa NVIDIA'da her oyunda fg calistiramiyoruz yani.

Önceden frame gen açabilmek için oyunun desteklemesi gerekiyordu. Oyun içi ayarlardan frame gen özelliğini aktif hale getiriyorduk. Artık oyunda bu özellik bulunmasa bile NVIDIA App üzerinden açılabilecek.

Katılıyorum. 3060'dan 4070 Super'e geçtim yaklaşık 3 ay önce. İyi ki almışım diyorum. 5000 serisini beklemeye değmezmiş.
Ben de GTX 1660 Super'den RTX 4070'e geçtim. Eğer 50 serisini bekleseydim muhtemelen hayal kırıklığına uğrardım, üstüne ASUS Dual RTX 4070 OC gibi bir modeli almayı da kaçırabilirdim. Dual Evo değil bu arada, düz Dual sürümü. Yani kaslı soğutmalı eski versiyon.

Önceden frame gen açabilmek için oyunun desteklemesi gerekiyordu. Oyun içi ayarlardan frame gen özelliğini aktif hale getiriyorduk. Artık oyunda bu özellik bulunmasa bile NVIDIA App üzerinden açılabilecek.
Loseless Scaling shader cekirdeklere hesaplatiyordu ya Nvidia'nin bu yeni ozelligi DLSS cekirdeklerini mi kullanir?

Adamlar nanometre düşürmeden sadece bir teknolojiyle bir seri satıyorlar ya mükemmel. GDDR7,CUDA onları saymıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…