yusufumm07
Üstün
Uncharted serisi Max Payne 3 özellikle Max Payne 3 te aksiyon durmaz.
Eğer "sürükleyici" kelimesini immersion anlamında kullanıyorsan önerilerim ciddi oranda değişir, ki ben bu çeviriye asla katılmıyorum. Immersion ile sürükleyici çok farklı şeyler fakat Türkçeye böyle çeviren çok fazla kullanıcı var.
Immersive bir oyun arıyorsan bu türün en iyileri benim için şunlardır:
- Deus Ex serisi,
- Dishonored serisi.
- Prey
Çünkü Part 2 gereksiz uzatılmış bir oyun, ilk oyun gibi 14 saatte bitse çok daha iyi olur muş ancak daha fazla para isteyebilmek için daha uzun oyun yapmak şart artık o yüzden yapay bir şekilde uzatılıyor oyunlar. The Last of Us Part 2'nin pek çok sekansı filler gibi hissettirdi bana oynarken.Sürükleyiciden kastım sıkmaması biraz da. Mesela The Last of Us Part II'yi oynarken bitsede kurtulsam hissine kapıldım. The Last of Us I'i oynarken öyle değildi.
Çünkü part 2 gereksiz uzatılmış bir oyun, ilk oyun gibi 14 saatte bitse çok daha iyi olur muş ancak daha fazla para isteyebilmek için daha uzun oyun yapmak şart artık o yüzden yapay bir şekilde uzatılıyor oyunlar. The Last of Us part 2'nin pek çok sekansı filler gibi hissettirdi bana oynarken.
Bir oyunun oynarken sıkıp sıkmaması da biraz sana bağlı, sevmediğin bir türse mutlaka sıkıyor. O yüzden bana göre sürükleyici olan oyunlardan örnek vereyim, bana göre sürükleyici olan sana göre olmak zorunda değil ama. BioShock serisine bakabilirsin, Resident Evil Village bakabilirsin, bana göre serinin en iyi oyunudur village.
Resident Evil oyunlarını beğeniyorsan The Evil Within 2'ye bakabilirsin, ilk oyunu pek önermiyorum oynaması zor bir oyun çünkü, hem eski, hem kasıtlı olarak zor tutulmuş. Control bakabilirsin, bence pacingi iyi ayarlanmış bir aksiyon oyunu bu nedenle sıkmıyor, baymıyor. Sürekli yeni yetenekler ekleyip oyunu taze tutmayı başarıyor. Ayrıca oyun başından sonuna kadar gizlemli bir hava mevcut, bu da gizem çözülene kadar oyuncuyu diken üstünde tutup merakını cezbediyor, seni oyunda tutuyor.
Doom Eternal önermek ne kadar doğru bilmiyorum, temposu çok hızlı seyrediyor ve genelde de pek değişim göstermiyor. Bu yüzden durağan, sakin bir oyun istiyorsan sana gitmez. Ancak aksiyon istiyorsan da sana bundan daha iyi gidecek oyun yok. Aksiyon olsun ama o kadarı da bunaltır insanı ya diyorsan da, Wolfenstein'lar bu konuda daha dengeli, yer yer gizlilik yapıp yer yer aksiyona giriyorsun, bazen de ara verip ara sahne eşliğinde hikayeye tanık oluyorsun. Doom Eternal gibi %100 aksiyon değil yani, öylesi bazı kişileri bunaltabiliyor çünkü.