Detaylar
Kim cevapladı?Hellmonger
Becerikli
Yanlış gün içine bölerek içmen lazım. 1 saat olmadan 3 litre içeceksin hemen tuvalete çıkacaksın ee günü geri kalanı ağzını sürmeyecek misin? Sonra da su içersen bu sefer de çok fazla olur. Fazlası da zarar. Gün içine böl.
PasPas
Becerikli
Hocam mesela 4 saatte 1 litre gibi mi?Yanlış gün içine bölerek içmen lazım. 1 saat olmadan 3 litre içeceksin hemen tuvalete çıkacaksın ee günü geri kalanı ağzını sürmeyecek misin? Sonra da su içersen bu sefer de çok fazla olur. Fazlası da zarar. Gün içine böl.
@PasPas, kendini susuz hissettiğin anda iç. Gün içinde böl biraz da. Bunun için programlar var aslında.
Attığım programı kullanabilirsiniz. Bu arada sayenizde ben de su içmediğimi, içmem gerektiğini hatırladım. TeşekkürlerSusuz hissetmiyorum (ciddiyim). O yüzden içmeye çalışıyorum.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Arkadaşlar günlük 3 litre su içmem lazım. Ben de bazen gün sonuna kadar içmediğimi fark edince 10-15 dakikada 1 litre su içiyorum. Zararı var mı yoksa devam etmeli miyim?
Saat başıda abartı olmuş 2 saatte bir 500 ML içsen yeter su ihtiyacımı gidereceğim diye organları yorma.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Su içmek için susamayı bekleme.Susuz hissetmiyorum (ciddiyim). O yüzden içmeye çalışıyorum.
Susuz kalmak vücudun "Lan yeter su iç dayanamıyorum." demesidir.
Aslında susamadan su içmemiz lazım.
İkinci olarak su organları yormaz. İç yarasın.
serkansgp
Uzman
Sakın susadığında iç kısmı çok yanlış. Tıpkı aynı anda içmek gibi... Kısa sürede çok fazla su içmek kandaki oranı artırıp baş dönmesi yapar. Sağlıklı değildir ve vücut fazla olan suyu idrarla atar. Bu da amacından sapma yapar. Güne yay yoksa hiçbir mantığı olmaz. Çok fazla da su içme. Yetişkin biri için 2 litre su yeterlidir. Ve bunu doktorunla konuşup kan tahlil sonucunda planla.