Switch Pro Controller PC bağlantı sorunu

Beritena

Çalışkan
Merhaba, Switch Pro Controller'ımı bilgisayara Bluetooth ile sorunsuz bağlayabiliyorum, iş bilgisayara kablosuyla bağlamaya gelince oluyor, aygıtı bilgisayarımda göremedim. Ve sanırım normalde taktığımda şarj olması ve kablonun yanındaki ışığın turuncu renk yanması gerekiyor ancak ışık yok taktığımda. Switch'im yok sadece kolu aldım bilgisayarda kullanılıyor ve şarj ediliyor dediler diye.
Kol Nintendo'nun kolu, takmayı denediğim kablo da kutusundan çıkan kablo.

Başka bilgisayarda da denedim aynı şekil, eklemeyi unuttum.

Son düzenleme:

Kolu ne kadara nereden aldınız? Şu an birçok çakma kol var ve kasa olarak birebir aynı gözükse de chipsetten kaynaklı kablolu desteklemeyebiliyorlar.

Kolu ne kadara nereden aldınız? Şu an birçok çakma kol var ve kasa olarak birebir aynı gözükse de chipsetten kaynaklı kablolu desteklemeyebiliyorlar.
Öncelikle teşekkürler. Almanya'da bir Saturn'den aldım, kol bu. Sorunca USB-C ile bağlanır dediler.

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkürler. Almanya'da bir Saturn'den aldım, kol bu. Sorunca USB-C ile bağlanır dediler.Eki Görüntüle 186473

Arıza olabilir özellikle bahsettiğiniz ışık yanmıyorsa DS3 kolları gibi devre sorunu yaşamış olabilirsiniz. Hiç bilgisayar dışı bir şarj girişine taktınız mı? Ayrıca farklı bir kabloyu denediniz mi?

Telefondaki Type-A to Type-C kablomla denedim bilgisayarda herhalde şu an veri aktarmıyor çünkü aygıtlarda yok. Ama şu an turuncu ışık yanıp sönüyor koldaki girişin yanındaki yani herhalde şarj oluyor veri aktarmasa da. Bilgisayar dışında şarj girişi derken adaptör gibi mi? Sanırım 5V 0.5 A girdi gerekiyor kola ama ona uyacak bakayım bulabilir miyim sanırım yok ama.

3. bir kablo denedim turuncu yanıp sönmek yerine hep yanıyor. Umarım böyle farklı şeylerle deneyip zarar vermemişimdir kablonun direnciydi falandıdan (biraz abartıyor olabilirim ufak takıntı var). Hangi şekil olmalı hep turuncu mu yoksa yanıp sönerek mi?

Son düzenleme:

Şarj girişi dememin sebebi fazla güç verirsen kollar sorun çıkarabiliyor ondan cihaz üstünden şarj edilmesi daha güvenli diye. Kablonun türüde önemli bu arada bazı kablolarda direk veri iletimi mevcut değil.

Konuyu hortlatıyorum ama kutudan gelen kabloyla kolu powerbank'e taktım orada kablo kolu şarj ediyor ama bilgisayara takınca orijinal kablosuyla etmiyor. Bu sorunu başkaları da yaşayan gördüm İnternette geçen yine bakınınca, ortak nokta AMD işlemcili olması bilgisayarların galiba ama diğerlerinde sorun tam bendeki gibi mi onu çözemedim. Bende orijinal kabloyla şarj bile etmiyordu bilgisayardan. Başkalarında benimki gibi mi yoksa sadece veri aktarmada mı sorun, o kısmı çözemedim.

AMD UCM-UCSI Device diye bir şey kurma bazılarında işe yarıyor galiba ama sanırım benim ekran kartım NVIDIA diye kuramıyorum onu ve bu driver'ı kurmaya güvenilir bir yer de bulamadım. USB Hub ile takınca bilgisayar 1 kere gördükten sonra normal taktığımda gördü hep demiş biri bende hub yok diye şu an deneyemiyorum ama yine de ekliyorum buraya kendim denersem güncellerim burayı.

Belki benzer sorun yaşayan biri rastlar diye güncelleme yapayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…