Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lynito

Gelişen
Arkadaşlar selam,

Kafayı yemek üzereyim, kaç kez format attım Windows 10 kurdum yok Windows 11 kurdum yok çare bulamıyorum bir türlü.
Microsoft'un sitesesinden orijinal olarak indiriyorum ve Windows 11 lisansımda mevcut ama bir türlü bu sorunu aşamıyorum.
Tüm sürücülerim güncel, konuyu açarken bile 4 kez hata aldım. Tüm gün boyunca hiç hata almazken son 1 saatte defalarca aldım hep aynı hata.

Minidump raporlarımı iletiyorum, sorunumu ücretli, ücretsiz çözüm arıyorum.
Kasayı kırmak üzereyim.

Kasam: https://www.vatanbilgisayar.com/int...er-prime-z790m-plus-1tb-m-2-ssd-32gb-ram.html + 32 GB RAM var.

WhatsApp Image 2024-11-28 at 18.06.09.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Lütfen güncel dosyalarınızı paylaşın. Mevcut dosyalarınızdan bir çıkarım yapmamız zor. Sistem filtreleme sürücüsü neredeyse çoğu şeye bağlı olabilir. M.2 yerine lütfen SATA bağlantısına sahip bir diske kurulum yapın (Başka disk bağlantısı olmasın.) 2024 yılında bile Windows'un hala SATA bağlantısına daha mantıklı cevap vermesi ek bir seçenek olarak köşede duruyor. Bundan önce dediğim gibi dosyalarınızı paylaşın.
Arkadaşlar selam,

Kafayı yemek üzereyim, kaç kez format attım Windows 10 kurdum yok Windows 11 kurdum yok çare bulamıyorum bir türlü.
Microsoft'un sitesesinden orijinal olarak indiriyorum ve Windows 11 lisansımda mevcut ama bir türlü bu sorunu aşamıyorum.
Tüm sürücülerim güncel, konuyu açarken bile 4 kez hata aldım. Tüm gün boyunca hiç hata almazken son 1 saatte defalarca aldım hep aynı hata.

Minidump raporlarımı iletiyorum, sorunumu ücretli, ücretsiz çözüm arıyorum.
Kasayı kırmak üzereyim.

Kasam: https://www.vatanbilgisayar.com/int...er-prime-z790m-plus-1tb-m-2-ssd-32gb-ram.html + 32 GB RAM var.

Minidump raporu: minidump.rar dosyasını indir - download

Eki Görüntüle 102475

Anakartının BIOS sürümünü kontrol et. Güvenli modda başlat: Bilgisayarını güvenli moda başlatarak sorunun kaynağını tespit etmeye çalış. Güvenli moda, Windows sadece temel sürücülerle başlar.

Bilgisayar açılırken F8 tuşuna veya Shift + F8 kombinasyonuna basarak güvenli modu seçebilirsin.

Buyurun, kafayı sıyırmak üzereyim kasayı parçalayasım var resmen :)

Yukarıda arkadaşın dediği gibi güvenli modda başlat hiçbir hata almazsan tekrar eski moda dön sonrasında. Windows+X yap ve Aygıt Yöneticisi'sine gir ünlem işareti olan sürücüler varsa, sağ tıklayıp güncelleme yap özellikle grafik ve ag sürücü kısmı burada bir sorun yoksa CMD aç ve SFC /scannow yaz sistem dosyasını onarmak için. Sonrasında disk hatasini kontrol etmek için chkdsk C: /f /r
Bunlari yaz ve kontrol et.
Daha sonrasında buradan sonuç çıkmazsa Windows+r tuşuna bas ve mdsched.exe yaz enter la. Sonra sistemi yeniden başlatarak RAM sorunlarını taratabilirsin.

Deneyeceğim bugün ama format atarken bile ma ekran hatası aldım kaç kez :)

Yukarıda arkadaşın dediği gibi güvenli modda başlat hiçbir hata almazsan tekrar eski moda dön sonrasında. Windows+X yap ve Aygıt Yöneticisi'sine gir ünlem işareti olan sürücüler varsa, sağ tıklayıp güncelleme yap özellikle grafik ve ag sürücü kısmı burada bir sorun yoksa CMD aç ve SFC /scannow yaz sistem dosyasını onarmak için. Sonrasında disk hatasini kontrol etmek için chkdsk C: /f /r
Bunlari yaz ve kontrol et.
Daha sonrasında buradan sonuç çıkmazsa Windows+r tuşuna bas ve mdsched.exe yaz enter la. Sonra sistemi yeniden başlatarak RAM sorunlarını taratabilirsin.

Merhaba aygıt yöneticisinde bir güncelleme yok.
RAM sorunları tarattım sorun bulmadı.
Diski tarattım ama ofisten cıktıydım geldiğimde res atmıstı PC, bu yazıyı yazarken bile 2 kez aynı hatayla reset attı PC.
Tekrardan diski taratıcam.

Bugünkü minidump dosyaları: 29kasim - Google Drive

Deneyeceğim bugün ama format atarken bile ma ekran hatası aldım kaç kez :)

Merhaba aygıt yöneticisinde bir güncelleme yok.
RAM sorunları tarattım sorun bulmadı.
Diski tarattım ama ofisten cıktıydım geldiğimde res atmıstı PC, bu yazıyı yazarken bile 2 kez aynı hatayla reset attı PC.
Tekrardan diski taratıcam.

Bugünkü minidump dosyaları: 29kasim - Google Drive

Hocam minidump dosyalarını açacak sistem yok yakin zamanda sistemimi sattım son olarak size şöyle diyeyim:

Windows+ s tuşlarına aynı anda bas CMD gir gelen komut istemi'ne sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile aç. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek enter tuşuna bas.
DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
Bakalım hala devam edecek mi?

Lütfen sisteminizde yüklü olan ESET programlarını silin ve sistemi gözetime alın. Üçüncü taraf sürücülerin FLTMGR gibi sistem sürücüleriyle yükleniyor olması kafamızı karıştırıyor ve tüm dosyaların neredeyse aynı olması da bu ihtimali güçlendiriyor. Sildikten sonra sorun devam ederse yeni dosyalarınızı paylaşın. Konuya yazılan adımlar bir işinize yaramayacak.

Lütfen sisteminizde yüklü olan ESET programlarını silin ve sistemi gözetime alın. Üçüncü taraf sürücülerin FLTMGR gibi sistem sürücüleriyle yükleniyor olması kafamızı karıştırıyor ve tüm dosyaların neredeyse aynı olması da bu ihtimali güçlendiriyor. Sildikten sonra sorun devam ederse yeni dosyalarınızı paylaşın. Konuya yazılan adımlar bir işinize yaramayacak.

Kaldırdık, ancak bu hatalar ESET'ten önce vardı belki sorun düzelir diye kurmuştum.
Kaldırdım ve 1 dakika sonra yine hata verdi. Hard diskten olabileceğini düşünüyorum, farklı bir M.2'ye Windows'u kurup deneyeceğim bir de.

Hocam minidump dosyalarını açacak sistem yok yakin zamanda sistemimi sattım son olarak size şöyle diyeyim:

Windows+ s tuşlarına aynı anda bas CMD gir gelen komut istemi'ne sağ tıklayarak "yönetici olarak çalıştır" seçeneği ile aç. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek enter tuşuna bas.
DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
Bakalım hala devam edecek mi?

Evet devam ediyor, bunları birçok kez gerçekleştirmiştim.

Kaldırdık, ancak bu hatalar ESET'ten önce vardı belki sorun düzelir diye kurmuştum.
Kaldırdım ve 1 dakika sonra yine hata verdi. Hard diskten olabileceğini düşünüyorum, farklı bir M.2'ye Windows'u kurup deneyeceğim bir de.

Özel görünümler > Yönetim olayları raporunu paylaşın. Bakalım ona da. Sorun M.2 takıldıktan sonra mı başladı?