Makaleler
6
Merhaba. Sizlere tablet alırken nelere dikkat edilmeli ondan bahsedeceğim. Öncesinde telefonlar içinde yapmıştım Buradan bakabilirsiniz. Şimdi ise adım adım gideceğim. İsterseniz başlayalım :)

Adım 1)Bütçe belirleme​

İlk önce bütçemizi belirleyelim. Bütçemizi belirlersek, daha iyi tercihler yapabiliriz. Ben örnek olarak 11.000 TL sınır olarak belirledim. Bu fiyata kadar ki bütün tabletlere bakabiliriz.

Pay Day Money GIF

Adım 2)İsteklerimizi belirleme​

İsteklerimizi belirleme ise tableti hangi amaçlarla kullanacağımız ya da bir tablette istediğiniz özellikleri belirlemek lazım. Mesela iyi ekran ve hoparlör mü istiyorsunuz yoksa iyi işlemci mi istiyorsunuz yoksa kalem destekli bir tablet mi istiyorsunuz. İsteklerinizi belirlemeniz tablet seçmenizi kolaylaştıracaktır ve tabletten daha iyi verim almanızı sağlar. Mesela ben örnek olarak Üniversite öğrencisi olarak not vs almak için kalem destekli tabletli tablet bakacağız.

Magnify Tv Land GIF by #Impastor

Adım 3)Tabletleri listeleme​

Bütçemiz 11.000 TL ve bu bütçeye göre örnek bir liste hazırlayacağım.
-MatePad 11.5 (2025)
-Honor Pad 9
-Tab S6 Lite
-MatePad 11.5 (2024)
-Tab S9 FE

Tell Me More To Do List GIF by Disney Channel

Adım 4)Tablet belirleme​

Şimdi sıra tablet belirlemeye geldi. Adım adım belirleyip seçeceğiz.

Adım A)YouTube videoları​

İlk olarak kullanıcı deneyimleri ya da incelemeleri bakmak için YouTube en iyi yoldur. Size birkac tane örnek video bırakıyorum.

Bu videoları izlemeniz seçmenize yardımcı olacaktır.

Spongebob Squarepants Popcorn GIF

Adım B)Forum ve İnceleme siteleri​

Forum ve İnceleme siteleride size yardımcı olacaktır. Forumlarda konu açabilir ya da rehberlerine bakabilirsiniz. İnceleme siteleride yararlı olacaktır. Size örnek bırakıyorum.
Rehber ve İncelemelere bakmanız, YouTube videoları gibi fikir edinmenizi sağlar.

cat apple GIF

Adım C)Tableti seçme​

Şimdi Tabletleri bütçemize göre listelemiştik, şimdi isteklerimize göre yaptığımız araştırmalarla listemizi güncelleyelim.

-MatePad 11.5 (2025)
-Honor Pad 9
-Tab S6 Lite
-MatePad 11.5 (2024)
-Tab S9 FE

Bu listemizde öğrenci olduğumuz için not alma vs de önemli. Ben burada ilk olarak Tab S6 Lite'ı silerdim. Ekranı iyi değil, güçsüz bir tablet.
Burada Tab S9 FE Honor Pad 9 ve MatePad 11.5 kalıyor. Eğer en ucuz istersen MatePad 11.5'in 2024 versiyonu eğitim indirimiyle alınabilir.
Ama diğer etkenlerde önemli. Ama biz düz sadece not yazacağımız için en ucuz o olduğu için MatePad 11.5 (2024) alırdım.
Özet geçersek;
Bütçemizi belirledik, isteklerimizi belirledik, tabletleri listeledik, araştırma yaptık ve en uygun tableti seçtik. Malum ülkemizde böyle cihazlar zar zor alındığından ve paramıza değecek cihazlar almak istediğimizden böyle rehberler işinize yarayabilir.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler! :hehehe:

İlk önce IPS ekran ve 4GB RAM olmamalı, çoğu tablete bunları dayatıyorlar geniş ekranlı cihazda hem IPS ekran berbat duruyor hem de standart 4GB RAM de güncel Android için yetersiz kalıyor. İşlemci ve batarya performansı da ilk bakılacaklarda. Güzel rehber hocam elinize sağlık.

İlk önce IPS ekran ve 4 GB RAM olmamalı, çoğu tablete bunları dayatıyorlar berbat duruyor. İşlemci ve batarya performansı da ilk bakılacaklarda. Güzel rehber hocam elinize sağlık.

Günlük kullanıcı için 3 bin TL'lik tablet alacaksa IPS ve 4 GB RAM çok da sorun olmaz. Teşekkürler :)

Merhaba. Sizlere tablet alırken nelere dikkat edilmeli ondan bahsedeceğim. Öncesinde telefonlar içinde yapmıştım Buradan bakabilirsiniz. Şimdi ise adım adım gideceğim. İsterseniz başlayalım :)

Adım 1)Bütçe belirleme​

İlk önce bütçemizi belirleyelim. Bütçemizi belirlersek, daha iyi tercihler yapabiliriz. Ben örnek olarak 11.000 TL sınır olarak belirledim. Bu fiyata kadar ki bütün tabletlere bakabiliriz.

Pay Day Money GIF

Adım 2)İsteklerimizi belirleme​

İsteklerimizi belirleme ise tableti hangi amaçlarla kullanacağımız ya da bir tablette istediğiniz özellikleri belirlemek lazım. Mesela iyi ekran ve hoparlör mü istiyorsunuz yoksa iyi işlemci mi istiyorsunuz yoksa kalem destekli bir tablet mi istiyorsunuz. İsteklerinizi belirlemeniz tablet seçmenizi kolaylaştıracaktır ve tabletten daha iyi verim almanızı sağlar. Mesela ben örnek olarak Üniversite öğrencisi olarak not vs almak için kalem destekli tabletli tablet bakacağız.

Magnify Tv Land GIF by #Impastor

Adım 3)Tabletleri listeleme​

Bütçemiz 11.000 TL ve bu bütçeye göre örnek bir liste hazırlayacağım.
-MatePad 11.5 (2025)
-Honor Pad 9
-Tab S6 Lite
-MatePad 11.5 (2024)
-Tab S9 FE

Tell Me More To Do List GIF by Disney Channel

Adım 4)Tablet belirleme​

Şimdi sıra tablet belirlemeye geldi. Adım adım belirleyip seçeceğiz.

Adım A)YouTube videoları​

İlk olarak kullanıcı deneyimleri ya da incelemeleri bakmak için YouTube en iyi yoldur. Size birkac tane örnek video bırakıyorum.

Bu videoları izlemeniz seçmenize yardımcı olacaktır.

Spongebob Squarepants Popcorn GIF

Adım B)Forum ve İnceleme siteleri​

Forum ve İnceleme siteleride size yardımcı olacaktır. Forumlarda konu açabilir ya da rehberlerine bakabilirsiniz. İnceleme siteleride yararlı olacaktır. Size örnek bırakıyorum.
Rehber ve İncelemelere bakmanız, YouTube videoları gibi fikir edinmenizi sağlar.

cat apple GIF

Adım C)Tableti seçme​

Şimdi Tabletleri bütçemize göre listelemiştik, şimdi isteklerimize göre yaptığımız araştırmalarla listemizi güncelleyelim.

Bu listemizde öğrenci olduğumuz için not alma vs de önemli. Ben burada ilk olarak Tab S6 Lite'ı silerdim. Ekranı iyi değil, güçsüz bir tablet.
Burada Tab S9 FE Honor Pad 9 ve MatePad 11.5 kalıyor. Eğer en ucuz istersen MatePad 11.5'in 2024 versiyonu eğitim indirimiyle alınabilir.
Ama diğer etkenlerde önemli. Ama biz düz sadece not yazacağımız için en ucuz o olduğu için MatePad 11.5 (2024) alırdım.
Özet geçersek;
Bütçemizi belirledik, isteklerimizi belirledik, tabletleri listeledik, araştırma yaptık ve en uygun tableti seçtik. Malum ülkemizde böyle cihazlar zar zor alındığından ve paramıza değecek cihazlar almak istediğimizden böyle rehberler işinize yarayabilir.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler! :hehehe:

Sonunda tablet versiyonu gelmiş, tek kelime ile mükemmel. Ellerinize sağlık.

Günlük kullanıcı için 3 bin TL'lik tablet alacaksa IPS ve 4 GB RAM çok da sorun olmaz. Teşekkürler :)
Film izlerken kötü durur, mesela Samsung'un IPS ekranları aşırı dandik görünüyor ve göz yoruyor, Lenovo'nun IPS ekranları daha iyi bence. Sağlam hissettiriyorlar.

Eline sağlık. Tab S9 modeli de girse rehbere güzel olur, çok başarılı bir tablet gerçekten. Verdiğin bütçe yükselirse, onu da listeye ekle lütfen.

Ben örnek olarak yaptım. Yani kişinin bütçesi neyse ona göre tablet listelemesi vs yapmalı. Kişiye bağlı ben sadece burada önbilgi rehberi hazırladım. Teşekkürler.

Tab S6 Lite 2024'ün ekranı kötü değil, istatistikler ortada, o alette kullanılan panelin 60Hz dışında bi' kusuru yok. Kaldı ki 60Hz de göreceli bir kusur, ben bütün cihazlarımı sabit 60Hz'de kullanıyorum.

Cihazın bence tek kusuru 4 GB RAM'i... Android 17'ye kadar güncelleme alacakmış, 17 de dahil. Nasıl kaldıracak o sistemi, merak ediyorum :).