- Makaleler
- 6
Konu Başlıkları Gizle
Merhaba. Sizlere tablet alırken nelere dikkat edilmeli ondan bahsedeceğim. Öncesinde telefonlar içinde yapmıştım Buradan bakabilirsiniz. Şimdi ise adım adım gideceğim. İsterseniz başlayalım 
-MatePad 11.5 (2025)
-Honor Pad 9
-Tab S6 Lite
-MatePad 11.5 (2024)
-Tab S9 FE
Bu videoları izlemeniz seçmenize yardımcı olacaktır.
Rehber ve İncelemelere bakmanız, YouTube videoları gibi fikir edinmenizi sağlar.
Bu listemizde öğrenci olduğumuz için not alma vs de önemli. Ben burada ilk olarak Tab S6 Lite'ı silerdim. Ekranı iyi değil, güçsüz bir tablet.
Burada Tab S9 FE Honor Pad 9 ve MatePad 11.5 kalıyor. Eğer en ucuz istersen MatePad 11.5'in 2024 versiyonu eğitim indirimiyle alınabilir.
Ama diğer etkenlerde önemli. Ama biz düz sadece not yazacağımız için en ucuz o olduğu için MatePad 11.5 (2024) alırdım.
Özet geçersek;
Bütçemizi belirledik, isteklerimizi belirledik, tabletleri listeledik, araştırma yaptık ve en uygun tableti seçtik. Malum ülkemizde böyle cihazlar zar zor alındığından ve paramıza değecek cihazlar almak istediğimizden böyle rehberler işinize yarayabilir.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler!
Adım 1)Bütçe belirleme
İlk önce bütçemizi belirleyelim. Bütçemizi belirlersek, daha iyi tercihler yapabiliriz. Ben örnek olarak 11.000 TL sınır olarak belirledim. Bu fiyata kadar ki bütün tabletlere bakabiliriz.
Adım 2)İsteklerimizi belirleme
İsteklerimizi belirleme ise tableti hangi amaçlarla kullanacağımız ya da bir tablette istediğiniz özellikleri belirlemek lazım. Mesela iyi ekran ve hoparlör mü istiyorsunuz yoksa iyi işlemci mi istiyorsunuz yoksa kalem destekli bir tablet mi istiyorsunuz. İsteklerinizi belirlemeniz tablet seçmenizi kolaylaştıracaktır ve tabletten daha iyi verim almanızı sağlar. Mesela ben örnek olarak Üniversite öğrencisi olarak not vs almak için kalem destekli tabletli tablet bakacağız.
Adım 3)Tabletleri listeleme
Bütçemiz 11.000 TL ve bu bütçeye göre örnek bir liste hazırlayacağım.-MatePad 11.5 (2025)
-Honor Pad 9
-Tab S6 Lite
-MatePad 11.5 (2024)
-Tab S9 FE
Adım 4)Tablet belirleme
Şimdi sıra tablet belirlemeye geldi. Adım adım belirleyip seçeceğiz.Adım A)YouTube videoları
İlk olarak kullanıcı deneyimleri ya da incelemeleri bakmak için YouTube en iyi yoldur. Size birkac tane örnek video bırakıyorum.Bu videoları izlemeniz seçmenize yardımcı olacaktır.
Adım B)Forum ve İnceleme siteleri
Forum ve İnceleme siteleride size yardımcı olacaktır. Forumlarda konu açabilir ya da rehberlerine bakabilirsiniz. İnceleme siteleride yararlı olacaktır. Size örnek bırakıyorum.Forumda telefon rehberi yaptım sıra tablet e geldi 
Her fiyata uygun yalnızca sıfır ürünleri önereceğim.2.el için kendiniz araştırın ve forumda "alınır mı?" diye sorabilirsiniz.
www.epey.com
Nedenine gelecek olursak, fiyatında bulunan rakipleri kalitesiz markaların yapmış olduğu tabletler. Bu yüzden Samsung'un bu tabletleri onların yanında her türlü daha iyi...

Her fiyata uygun yalnızca sıfır ürünleri önereceğim.2.el için kendiniz araştırın ve forumda "alınır mı?" diye sorabilirsiniz.
4.000-5.000 TL bütçe
Bu bütçede rakipsiz A9/A9+ (A9+ indirimdeyse) veya Honor pad X9.
Samsung Galaxy Tab A9+ Tablet (4 GB / 64 GB)
Samsung Galaxy Tab A9+ Tablet SM-X210 detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
- Aakons
- önerileri tablet
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri
Bugün Huawei MatePad 11.5 aldım. Açıkçası gayet fiyatına değer bir tablet olmuş. HarmonyOS ise EMUI'den kat kat daha iyi. Gbox veya MicroG ile Google uygulamalarını veya appgalery de olmayan uygulamaları indirebiliyorsunuz. Birkac ekran görüntüsü bırakmak istiyorum. Eğer bu tabletle ilgili sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
İnceleme Konu 'Samsung Galaxy Tab A9+'
1 - Cihazın tasarımı
Tasarım olarak güzel cihazdır. Kapak kısmında metal malzeme kullanılmıştır. Genel olarak elde tutarken ağırlık filan hissetmiyorsunuz. Ekran boyutu 11.0 inç sayesinde her işinizi rahatça yapabilirsiniz. YouTube'da video açabilir, oyun oynayabilir, Web'de dolanabilir veya istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ekran olarak canlı renk TFT LCD kullanılmış ben memnunum. Bu fiyatta kalem ve klavye desteği olması bayağı güzel. Samsung DeX modu sayesinde de PC gibi kullanabilirsiniz.
2 - Batarya performansı
Batarya performansı bana göre çok iyi. Genelde tablette YouTube'da...
Tasarım olarak güzel cihazdır. Kapak kısmında metal malzeme kullanılmıştır. Genel olarak elde tutarken ağırlık filan hissetmiyorsunuz. Ekran boyutu 11.0 inç sayesinde her işinizi rahatça yapabilirsiniz. YouTube'da video açabilir, oyun oynayabilir, Web'de dolanabilir veya istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ekran olarak canlı renk TFT LCD kullanılmış ben memnunum. Bu fiyatta kalem ve klavye desteği olması bayağı güzel. Samsung DeX modu sayesinde de PC gibi kullanabilirsiniz.
2 - Batarya performansı
Batarya performansı bana göre çok iyi. Genelde tablette YouTube'da...
- 683
- samsung samsung galaxy tab a9+
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri
Adım C)Tableti seçme
Şimdi Tabletleri bütçemize göre listelemiştik, şimdi isteklerimize göre yaptığımız araştırmalarla listemizi güncelleyelim.-MatePad 11.5 (2025)
-Honor Pad 9
-Tab S6 Lite
-MatePad 11.5 (2024)
-Tab S9 FE
Bu listemizde öğrenci olduğumuz için not alma vs de önemli. Ben burada ilk olarak Tab S6 Lite'ı silerdim. Ekranı iyi değil, güçsüz bir tablet.
Burada Tab S9 FE Honor Pad 9 ve MatePad 11.5 kalıyor. Eğer en ucuz istersen MatePad 11.5'in 2024 versiyonu eğitim indirimiyle alınabilir.
Ama diğer etkenlerde önemli. Ama biz düz sadece not yazacağımız için en ucuz o olduğu için MatePad 11.5 (2024) alırdım.
Özet geçersek;
Bütçemizi belirledik, isteklerimizi belirledik, tabletleri listeledik, araştırma yaptık ve en uygun tableti seçtik. Malum ülkemizde böyle cihazlar zar zor alındığından ve paramıza değecek cihazlar almak istediğimizden böyle rehberler işinize yarayabilir.
Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler!