Adamların ülkesinde, sağda solda, Londra meydanında "Allahu Ekber" diye slogan atıp ortalığı birbirine katanlar Hristiyan mı?
Ortada hiçbir şey yokken, adamın biri Londra meydanında Allahu Ekber demez.
Doğu'nun bu durumda olmasının sebebi ABD ve emperyalist devletlerin sürekli Doğu'nun yeraltı kaynaklarına göz dikmesi olabilir mi? 2003 Irak işgali, 90'lı yıllarda körfez savaşı sebebiyle Irak devletinin bombalanması, ambargo sebebiyle 500 bin çocuğun açlıktan ölümüne neden olunması, Afganistan işgali, Vietnam işgali gibi gibi.

Ortada hiçbir şey yokken, adamın biri Londra Meydanı'nda Allahu Ekber demez.
Ülkeni sömürdülerse, tepkin bunaysa, ülkende kalır, ülkeni kalkındırırsın. İnsanları örgütleyip bu şekilde akıl verirsin. Kurtuluş Savaşı öncesi hangi Türk kalktı gitti Avrupa'da, Amerika'da kendini uçurdu? Veya kamyon çalıp insanların üstüne sürdü? Biz yıllar önce, internet yokken, o halde bile kendi topraklarımızdan sömürgecileri temizleyip devlet kurduk, onlar yapamıyor mu bunu? Günümüzde ne doğru ne yanlış biliniyor zaten, internet var, kaynaklar dolu. Yanlış şekilde tepki verirse öyle gözükürler.

Doğu'nun bu durumda olmasının sebebi ABD ve emperyalist devletlerin sürekli Doğu'nun yeraltı kaynaklarına göz dikmesi olabilir mi? 2003 Irak işgali, 90'lı yıllarda körfez savaşı sebebiyle Irak devletinin bombalanması, ambargo sebebiyle 500 bin çocuğun açlıktan ölümüne neden olunması, Afganistan işgali, Vietnam işgali gibi gibi.
Doğunun bu halinin nedenini sormadım. Neden böyle bir algı olduğundan bahsediyorum. Dünyanın gözünde müslümanlar doğudakiler gibi duruyor. Ülkemizde vs şeriatı savunan, ne istediğini bilmeyen/umursamayan, kendi kârını güdenler yüzünden de bu algı devam ediyor. Müslümanlar da buna ses çıkarmadıkça veya sözde ses çıkarıyorum diyip orada burada
Ortada hiçbir şey yokken, adamın biri Londra meydanında Allahu Ekber demez.
böyle şeyler yaparak da bu algıyı değiştiremez açıkcası.

Başkaları ile göbek bağımız var mı? Herkesin kendi fikiri. Sanane?

Ben sevmiyorum. Bu arkadaşlar savunuyor olabilir. Benim için sorunu yok. Mesela ben kimseyi linçlemiyorum. 1 parmak yazı yazdım, pişman değilim.
Sanane diyerek beni böyle terslemeniz hiç hoş değil. Size hiç yakıştıramadım ve kırıldım.

Usta milletin giyimine karışıp darp etmek nerede emredilmiş gösterirsen sevinirim.

İslam'da kapalı giyinmek farz. Buna uymayan dinden çıkmış ve kafir sayılır. İslamın kafirlere karşı tutumunu hepinizin bildiğini varsayıyorum. Şeriat ile yönetilen ülkelerde bu durum daha vahim. Detaylıca, herkese cevap vererek, kaynaklarla yazı yazdım da geri sildim. Aklıma hadis okuyan adamı bile öldürüp hapse atmak isteyen sevgi pıtırcıkları geldi. Bizi de harcarlar.

İslam'da kapalı giyinmek farz. Buna uymayan dinden çıkmış ve kafir sayılır. İslamın kafirlere karşı tutumunu hepinizin bildiğini varsayıyorum. Şeriat ile yönetilen ülkelerde bu durum daha vahim. Detaylıca, herkese cevap vererek, kaynaklarla yazı yazdım da geri sildim. Aklıma hadis okuyan adamı bile öldürüp hapse atmak isteyen sevgi pıtırcıkları geldi. Bizi de harcarlar.
Değerli hocam, İslam'da kapalı giyinmeyenin dinden çıktığı ve kafir sayıldığı Kuran-ı Kerim'in neresinde yazıyor söyleyebilir misin lütfen? Hadis vs. istemiyorum, ayet istiyorum çünkü İslam Kuran'dır.

İslam'ın kafirlere karşı tutumunu Kuran'dan kesit göstererek açıklar mısın?

İslam'ın kafirlere karşı tutumunu Kuran'dan kesit göstererek açıklar mısın?

Abicim dalga geçiyorsunuz? Bunlar genel ve yaygın dini bilgiler. Bunlardan bile haberiniz yoksa hangi kafayla, hangi özgüvenle mesaj atıp tartışmaya giriyorsunuz? Açın kuran okuyun. Onu da yapamıyorsanız yazın internete, merak ettiğiniz konularla ilgili mealleri okuyun. Ben yabancı meal okumanızı tavsiye ediyorum çünkü TR mealleri bana göre kuranı doğru yansıtmıyor. Örneğin TR meallerinde Bakara ve Nisa'nın pek çok ayetini ılımlı hale getirmişler. Bunlar genel olarak kafirleri konu alan ayetlerden oluşuyor. Örneğin en çok yorumlanan ve tartışılan ayetlerden biri Bakara 191. Yabancı meallerde daha farklı yansıtılmış.

Google'a kafir ile ilgili ayetler yazınca bile çıkıyor. Gözünüzü seveyim okuyun. En azından burada milletle tartışmak istediğiniz konuları okuyup araştırın. Ülkenin ateisti deisti sizden daha fazla bilgiye sahipse bu işte bir gariplik ve yanlışlık yok mu? Kendinizi sorgulamanız gerekmiyor mu?

Abicim dalga geçiyorsunuz? Bunlar genel ve yaygın dini bilgiler. Bunlardan bile haberiniz yoksa hangi kafayla, hangi özgüvenle mesaj atıp tartışmaya giriyorsunuz? Açın kuran okuyun. Onu da yapamıyorsanız yazın internete, merak ettiğiniz konularla ilgili mealleri okuyun. Ben yabancı meal okumanızı tavsiye ediyorum çünkü TR mealleri bana göre kuranı doğru yansıtmıyor. Örneğin TR meallerinde Bakara ve Nisa'nın pek çok ayetini ılımlı hale getirmişler. Bunlar genel olarak kafirleri konu alan ayetlerden oluşuyor. Örneğin en çok yorumlanan ve tartışılan ayetlerden biri Bakara 191. Yabancı meallerde daha farklı yansıtılmış.

Google'a kafir ile ilgili ayetler yazınca bile çıkıyor. Gözünüzü seveyim okuyun. En azından burada milletle tartışmak istediğiniz konuları okuyup araştırın. Ülkenin ateisti deisti sizden daha fazla bilgiye sahipse bu işte bir gariplik ve yanlışlık yok mu? Kendinizi sorgulamanız gerekmiyor mu?
Abili mabili konuşma dostum benimle.
190'da ne yazıyor oku sonra aç 191'i oku. Sağına soluna bak öyle oku kitabı, tek cümlede anlam arandığı nerede görülmüş?
Savaşanlara diyor bak.

Al buna da bak.