Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yağmur_asln

Üyecik
Ya aslında yazmak istemiyordum bunu ama ne yapacağımı pek bilmiyorum. Bana liseden takıntılı bir erkek var, sürekli taciz mesajları atıyor. Engelliyorum, yeni Instagram hesaplarıyla devam ediyor. Evimi biliyor maalesef, bir de Ankara'ya dönmüş. İster istemez tedirgin oluyorum. Pek normal biri değil; okula bıçak bile getiren biriydi. Savcılığa ya da emniyete şikâyet etsem aileme haber gider mi? Durduk yere onları telaşlandırmak istemiyorum ama bunaldım artık.

Normalde Instagram'ı dondurmuştum ama son 4 gündür geri yükledim, yüklemez olaydım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla Ankara'da yaşıyorsunuz. Sıhhiye'deki adliyeye gidip nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe ile başvurarak veya size en yakın kolluğa (Kabaca karakol diyelim.) gidip şikayetçi olabilirsiniz. Dilekçenizin ekine elinizdeki bütün delilleri eklemeyi unutmayın. Ayrıca evinizi de biliyor ve çok daha ileri gidebileceğinden çekiniyorsanız şikayet dilekçenize 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir talep ettiğinizi (Halk arasında uzaklaştırma talebi diyelim.) mutlaka belirtin.

Ayrıca yine yazdıklarınızdan reşit olduğunuzu anlıyorum. Reşit olduğunuz için yaptığınız şikayetten ailenizin haberdar edilme zorunluluğu yok.

Geçmiş olsun.
Oncelikle gecmis olsun kardeşim. Sosyal medya hesaplarinin hepsini kapat oncelikle ve attigi hic bir mesaja bakma. Polise sikayet et ve ailene bildir bunlari mutlaka yap. Poliste ifade verince akli basina gelecegini dusunuyorum. Eger surekli rahatsiz etmeye devam edersr CIMER'e yazmani ayrica oneririm. Gecmis olsun.

Teşekkür ederim lise biteli 2 yıl oldu neredeyse ne bu takıntılılık hakaret ederek reddetmedim saygı içerisinde ettim bana bu kadar takıntılık yapacağı bir durum yok olmamalı.
Takılmayın, boş verin. Yüksek ihtimal sadece sizinle oyun oynuyor aklınca. Siz dilerseniz konuyu ailenizle güzelce paylaşın ve gidip beraber şikayetçi olun. Canınızı sıkmayın kısmını bastırıyorum çünkü değmez. Siz önleminizi alın ve arkanıza yaslanın. Dışarıya çok çıkmanız gerekiyor mu bilmiyorum fakat şikayetçi olduktan sonra isterseniz 1 ay boyunca karşıyı yoklayın, hala taciz edecek mi diye.

Oncelikle gecmis olsun kardeşim. Sosyal medya hesaplarinin hepsini kapat oncelikle ve attığı hiçbir mesaja bakma. Polise sikayet et ve ailene bildir bunlari mutlaka yap. Poliste ifade verince akli basina gelecegini dusunuyorum. Eger surekli rahatsiz etmeye devam edersr CİMER'e yazmani ayrica oneririm. Gecmis olsun.

Teşekkür ederim.

Takılmayın, boş verin. Yüksek ihtimal sadece sizinle oyun oynuyor aklınca. Siz dilerseniz konuyu ailenizle güzelce paylaşın ve gidip beraber şikayetçi olun. Canınızı sıkmayın kısmını bastırıyorum çünkü değmez. Siz önleminizi alın ve arkanıza yaslanın. Dışarıya çok çıkmanız gerekiyor mu bilmiyorum fakat şikayetçi olduktan sonra isterseniz 1 ay boyunca karşıyı yoklayın, hala taciz edecek mi diye.

Milli kütüphaneye gidiyorum sadece onun dışında çıkmıyorum dışarıya YKS'ye çalışıyorum.

Teşekkür ederim.

Milli kütüphaneye gidiyorum sadece onun dışında çıkmıyorum dışarıya YKS'ye çalışıyorum.

Rica ederim. Göz görmeyince gönül unutur her zaman. Fakat bu takıntılı birisi sagi solu belli olmaz. Sanirim seni hayatinin merkezine koymus gibi gozukuyor. Allah yardimcin olsun. Ailenle bunu mutlaka paylas utanma cunku senin yaptigin herhangi bir yanlış durum yok ortada. Utanacak bir durumunda yok.

Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla Ankara'da yaşıyorsunuz. Sıhhiye'deki adliyeye gidip nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe ile başvurarak veya size en yakın kolluğa (Kabaca karakol diyelim.) gidip şikayetçi olabilirsiniz. Dilekçenizin ekine elinizdeki bütün delilleri eklemeyi unutmayın. Ayrıca evinizi de biliyor ve çok daha ileri gidebileceğinden çekiniyorsanız şikayet dilekçenize 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir talep ettiğinizi (Halk arasında uzaklaştırma talebi diyelim.) mutlaka belirtin.

Ayrıca yine yazdıklarınızdan reşit olduğunuzu anlıyorum. Reşit olduğunuz için yaptığınız şikayetten ailenizin haberdar edilme zorunluluğu yok.

Geçmiş olsun.

Çözüm
Bu tarz takıntılı insanların ne kadar tehlikeli olabildiğini maalesef haberlerde ve internette sürekli görüyoruz. Ortada hiçbir ilişki yokken sırf “beni 4 sene önce reddetti” diye insanlara zarar veren, hatta öldüren vakalar var. Yani bu işin şakası yok. Bu tip insanlar çoğu zaman karşı taraftan gelen en küçük tepkiden bile besleniyor. O yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir de şu gerçeği de söylemek lazım: Ülkemizde her zaman adaletin hızlı ve kusursuz işlediğini söylemek zor. Polise şikâyet etsen bile sonuçta dışarıda olacak ve bu durum onu daha da öfkelendirebilir. Bu ihtimali de mutlaka göz önünde bulundur.

Bu tarz takıntılı insanların ne kadar tehlikeli olabildiğini maalesef haberlerde ve internette sürekli görüyoruz. Ortada hiçbir ilişki yokken sırf “beni 4 sene önce reddetti” diye insanlara zarar veren, hatta öldüren vakalar var. Yani bu işin şakası yok. Bu tip insanlar çoğu zaman karşı taraftan gelen en küçük tepkiden bile besleniyor. O yüzden çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir de şu gerçeği de söylemek lazım: Ülkemizde her zaman adaletin hızlı ve kusursuz işlediğini söylemek zor. Polise şikâyet etsen bile sonuçta dışarıda olacak ve bu durum onu daha da öfkelendirebilir. Bu ihtimali de mutlaka göz önünde bulundur.

Şikayetçi olsam dert etmesem dert önümüzde ki sene üniversiteye gideceğim elbet Instagram kullanımım artacak pazartesi günü şikayetçi olacağım.

Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla Ankara'da yaşıyorsunuz. Sıhhiye'deki adliyeye gidip nöbetçi cumhuriyet başsavcılığına bir dilekçe ile başvurarak veya size en yakın kolluğa (kabaca karakol diyelim.) Gidip şikayetçi olabilirsiniz. Dilekçenizin ekine elinizdeki bütün delilleri eklemeyi unutmayın. Ayrıca evinizi de biliyor ve çok daha ileri gidebileceğinden çekiniyorsanız şikayet dilekçenize 6284 sayılı kanun kapsamında tedbir talep ettiğinizi (halk arasında uzaklaştırma talebi diyelim.) Mutlaka belirtin.

Geçmiş olsun.

Evimi bilmesi beni korkutuyor çünkü yazdığı şeylerin bazıları beni korkutuyor evde ben kardeşim ve annem oluyor genellikle ister istemez korkuyorum dediğinizi yapacağım sıhhiye adalet sarayına gidip şikayetçi olacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.