Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Bazı telefonları kredi kartı ile taksitle ödeyemiyormuşuz. Nereden alabilirim ve neden yapmıyorlar Android telefonlara? Yasal değil mi?

Bazı telefonları kredi kartı ile taksitle ödeyemiyormuşuz. Nereden alabilirim ve neden yapmıyorlar Android telefonlara? Yasal değil mi?

Alışveriş kredisi dayatmaya çalışıyorlar. Ben ZİP denen bankacılık zımbırtısı ile %0 faizli 12.000₺ telefonu ayda 2.000₺ ödeyerek 6 ayda aldım.

Amazon ve MediaMark'ta baktık. Android telefonlara taksit yapmadıkları yazıyordu.

Alışveriş kredisi dayatmaya çalışıyorlar. Ben ZİP denen bankacılık zımbırtısı ile %0 faizli 12.000₺ telefonu ayda 2.000₺ ödeyerek 6 ayda aldım.
Hocam bu ZİP nedir tam olarak biraz cahilim kusura bakmayın.

Amazon ve Mediamark'ta baktık. Android telefonlara taksit yapmadıkları yazıyordu.

Hocam bu ZIP nedir tam olarak biraz cahilim kusura bakmayın.

Hocam yeni çıkan bir bankacılık uygulaması gibi bir şey MediaMarkt ile çalışıyor 1.5 sene önce onun aracılığı ile almıştım.

Sıfır cep telefonlarında taksit yok. Hepsiburada limiti ile 3 taksit var ama fiyat artar, yani bankaya kredi olayına girmiş oluyorsunuz. Sizde ya da yakınlarınızda ticari kredi kartı varsa peşin fiyatına 3 taksite bölüyor. Ticari kartını esnaflara ve şahıs şirketlerine veriyorlar.

Taksitle telefon satışları normalde yasak. Almak için 3 seçeneğiniz var.
1) yenilenmiş telefonlar:
Bu cihazlar ikinci el içi ve dışı değiştirilmiş (genelde yan sanayi parçalara) ve yeniden satılan cihazlar. 0 cihaz olarak değerlendirilmesi doğru olmaz çünkü 0 bir cihaz performansı veremez.
2) operatöre taksit:
Taksit yasağından sonra operatörler telefonları faturaya ek taksitlerle satmaya başladı. Faturalı hatlarda ödemelerinize göre puanla (Findeks gibi) uygun gördükleri kişiye faturaya ek satabiliyorlar ama fiyatları gerçekten çok tuzlu. Operatör sitesinden inceleyebilirsiniz.
3) alışveriş Kredisi/Finansmanı:
Mevduat bankalarında kredi, finansman şirketleri ve katılım bankalarında ise finansman olarak bu ürün geçer.
Mevduat bankalarından pazaryerine göre direkt ürünü alabileceğiniz gibi ihtiyaç kredisi de çekerek nakit olarak alabilirsiniz. Finansmanda ise elinize nakit para geçmeden ürün size satılır ve adınıza finansman başvurusu açılır. Evkur'daki sistemde budur. Bunu bankalar ve finansman kuruluşları sunar genelde. Şu anda benim gördüğüm Evkur ve Kuveyt Türk finansman ile satıyor. Mevduat bankaları hakkında fikrim yok.
Örnek olarak S25+ modelini ele alırsak:
Hepsiburada'da baz fiyat: 57k.
Kuveyt Türk:

1764265409052.webp

Evkur:

1764265569189.webp

Vodafone:

1764265632967.webp

Taksitle telefon satışları normalde yasak. Almak için 3 seçeneğiniz var.
1) yenilenmiş telefonlar:
Bu cihazlar ikinci el içi ve dışı değiştirilmiş (genelde yan sanayi parçalara) ve yeniden satılan cihazlar. 0 cihaz olarak değerlendirilmesi doğru olmaz çünkü 0 bir cihaz performansı veremez.
2) operatöre taksit:
Taksit yasağından sonra operatörler telefonları faturaya ek taksitlerle satmaya başladı. Faturalı hatlarda ödemelerinize göre puanla (Findeks gibi) uygun gördükleri kişiye faturaya ek satabiliyorlar ama fiyatları gerçekten çok tuzlu. Operatör sitesinden inceleyebilirsiniz.
3) alışveriş Kredisi/Finansmanı:
Mevduat bankalarında kredi, finansman şirketleri ve katılım bankalarında ise finansman olarak bu ürün geçer.
Mevduat bankalarından pazaryerine göre direkt ürünü alabileceğiniz gibi ihtiyaç kredisi de çekerek nakit olarak alabilirsiniz. Finansmanda ise elinize nakit para geçmeden ürün size satılır ve adınıza finansman başvurusu açılır. Evkur'daki sistemde budur. Bunu bankalar ve finansman kuruluşları sunar genelde. Şu anda benim gördüğüm Evkur ve Kuveyt Türk finansman ile satıyor. Mevduat bankaları hakkında fikrim yok.
Örnek olarak S25+ modelini ele alırsak:
Hepsiburada'da baz fiyat: 57k.
Kuveyt Türk:

Eki Görüntüle 205835

Evkur:

Eki Görüntüle 205836

Vodafone:

Eki Görüntüle 205837
Sanırım Vodafone'dan alacağım. Yasak çok saçmaymış hiç şaşırmıyorum ama.