Makaleler
4
Yer
Üsküdar
Mesela İsviçre’nin uluslararası politikadaki duruşu gibi bir tarafsızlık ilkesinin ana doktrin ilan edildiği, etliye sütlüye karışmama ve tarafsızlığa dayalı bir siyasi yönelim var mı? Gerçekten iyi bir felsefi temele oturtulmuş ve hakkında konuşulan bir yönelim olarak? Merak ettim.

Siyasi eksende ortalara koyabileceğiniz bir siyasi akım yok maalesef. Belki "Sosyal Liberalizm"i koyabiliriz ancak o da hangi taraftan bakılırsa sol veya sağ tarafa daha baskın gelecektir. Siyasetin olduğu yerde tarafta olur. Tarafsızlık her zaman bir taraftır, iki ana tarafın olduğu yerde o da üçüncü taraf olur.

Arkadaşın dediği gibi tarafsızlıkta bir taraftır. bildiğim kadarı ile bu durum için özel bir isim yok. İsviçre'nin bu politikasını beğeniyorum ve 200 senedir gayet işe yarıyor.
1715366290832.webp

Son düzenleme:
Mesela İsviçre’nin uluslararası politikadaki duruşu gibi bir tarafsızlık ilkesinin ana doktrin ilan edildiği, etliye sütlüye karışmama ve tarafsızlığa dayalı bir siyasi yönelim var mı? Gerçekten iyi bir felsefi temele oturtulmuş ve hakkında konuşulan bir yönelim olarak? Merak ettim.
Doğrudan çelişen bir görüş yoksa emperyalizm gibi, her düşünceye eklemlenebilir bir bileşen bence.