Tanıtım: Windows 7 Extended Kernel

ISO hazır mı ve arayüzü vs. nasıl belki VirtualBox'a kurarım.

Arayüz ile oynamayı planlamıyorum. ISO'ya gerekli şeyleri entegre ettiğimde burada test imajını ve kurulum adımlarını paylaşacağım. Gelen geri bildirimlere göre geliştireceğim.

İfadeler: 683
Konusahibine notum:

Aman ha aman orada burada kernel yaptım diye github'a bile konulsa da dikkat ediniz. İçinde ne gibi exploit olduğunu bilemezsiniz. Eğer kernel compile etme durumunuz varsa mutlaka bakmanızı öneririm de binlerce satır var şimdi.

Çok dikkatli olun derim.

Hocam kerneli yorumlarına bakarak aldım. Oneri ve geri bildiriminiz için tesekkurler.

Hocam kerneli yorumlarına bakarak aldım. Oneri ve geri bildiriminiz için tesekkurler.

Anladım hocam, siz bir nevi custom kernel ile debloated bir windows 7 yaparak performansa odaklanmak istiyorsunuz.

Bunu mantıklı bulsam da eğer kernel geliştirme işleri için assembly ve C ile C++ iyi bilmeniz lazım. Bunu neden diyorum çünkü 90'lı yıllarda şimdilerde pek meşhur olmayan slackware linux kurup ethernet'i görmeyince saatlerce kernel compile ettiğim günleri hatırladım. O zamanlar internet de kısıtlı üniversitede. Arkadaş ile deneme yanılma ile bir başlatırdık geceden, sabaha kadar compile ederdi.

P166MMX 32 MB RAM 3.2 GB IDE disk. Düşünün config bu.

Kısaca kernel'i başka yerlerden alacaksanız çok ama çok dikkat edin. Kimse binlerce satırlık kodları hele ki windows kerneli için incelemez. Oysa linux da öyle değil.

Benimkisi dostane bir tavsiye.

Allah kolaylık ve sabır versin

Hocam ISO konusunda kernel ZIP ile direkt çalışıyorsa, ISO'yu halledebilirim.

Hocam direkt kurulu gelmesi için kurulu Windows'u ISO'ya çevirmek lazım. Ben de bunun yerine kurulum dosyaları Windows'un içinde gelecek. Kullanıcı tek BAT dosyasına tıklayarak her şeyi kuracak. Diğer türlü hem ISO boyutu artar.

Hocam bu da olabilir, fakat BAT nasıl kerneli kuracak ki?

Hocam bu da olabilir, fakat BAT nasıl kerneli kuracak ki?

Hocam kernel dosyalarını otomatik değiştirecek. Kerneli yapan kişi böyle bir alternatif sunmuş.

İçinde aynı zamanda. Son sürüm diretcx (11) ve VCRedist falanda olacak. Kısacası güncel uğraşmadan kurulan bir sürüm.

Son düzenleme:

DirectX11 ve VCRedist wget ile hallediliyor ama, Windows 7 de wget yok?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…