Physic

Üstün
Makaleler
26
Yer
Bartın, Türkiye
Herkese merhaba, bugün sizlere bir süredir üstünde çalıştığım ve artık Alpha sürümleri yayınlamaya başlayacağım xAssist yapay zeka masaüstü asistanımı tanıtmak istiyorum.

Not: bazı firmalar daha önce bu ismi kullanmış. AnyAssist olarak da değiştirebilirim daha sonra.

Öncelikle bu sadece bir chat uygulaması değildir, bilgisayarınızı kontrol edebilen bir agent uygulamasıdır.

"AI agent" (Yapay Zeka ajanı), belirli bir amacı gerçekleştirmek için çevresini algılayabilen, karar verebilen ve bu kararlara göre eylemde bulunabilen yazılımsal bir sistemdir.

Temel özelliklerinden biraz bahsedecek olursam:

- AI içinde bulunan araçlar sayesinde bilgisayarınızda işlemler gerçekleştirebilir (edit_file, read_file, web_search, mouse_control, keyboard_control) gibi araçlar mevcut. AI bunları kendine verilen talimatlar gereğince otomatik olarak uygulamakta. Cursor gibi programlar kullanan arkadaşlar hakimdirler.

- Uygulama temel olarak fine-tuning ile eğitilmiş modeller ile çalışıyor. ancak ileride kendi eğittiğimiz modeller ile güçlendirilecek.

- Model Context Protocol (MCP) uygulamaları ile iletişime geçebilecek ve ayrıca ileride sizlere tanıtacağım Anysola MCP ile tam uyumlu çalışacak.

- Kendi geliştirdiğim JavaScript kütüphanesi sayesinde xAssist modlanabilir bir asistan olacak.

- ElectronJS kullanılarak geliştirildi.

- Model olarak ücretsiz kullanıcılar Gemini kullanırken, ücretli olacak plan içinde claude 3.5 & 3.7 getirmeyi planlıyorum.

- 60.000 context length (bağlam uzunluğu) her pencerede bulunuyor, yapay zekanın saçmalama olasılığı giderek yükseldiği için böyle bir limit koydum. Gelişmiş modellerde arttırılabilir olacak (Gemini 2.5 Pro gibi modellerde, 1.000.000'a kadar arttırılabilecek.)

Özelliklerden birkaçı bunlar, size şu anda diğer agent uygulamalarından pek farklı gelmemiş olabilir, sürümler ilerledikçe özgün özellikler ekleyeceğim. Birkaç büyük ve piyasada olmayan özellik planım var.

Ben Physic, veya Mert Ali. Eski adıyla XTEND, yeni adıyla Anysola ekibimiz ile yapay zeka alanında daha fazla bu tür girişimlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Teşekkürler.

Daha fazla bilgi: https://anysola.com/xassist
Anysola BETA'ya katılmak icin: https://anysola.com/beta

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Galaxy, ya da Nazım. Bu projeyi beraber test ederek yapıyoruz.

Denildiği gibi 60K uzunlukta bir context kullandık.

İlk kendisi test eder ardından gelen fotoğraflarla özellikleri görürüm ve sonrasında onaylarım. xAssist AI, AI olarak ücretsiz olarak Gemini tabanlıdır, Claude'yi de yukarıda dendiği gibi kullanıyoruz. Alpha sürecine girdik.

Bu AI'miz sizin her şeyinize yanıt verecek düzeyde, yasalara uygun şekilde ElectronJS ile tasarladık.

Anysola bünyesindeki iki üst yönetici olarak sizlere bunu duyurduğumuz için mutluyuz. Bugünlere geleceğimizi düşünmüyorduk. XTEND 7 ile başlayan maceramız şimdi xAssist AI ile devam ediyor.

Dendiği gibi AnyAssist de yapabiliriz.

Saygılarımla....

Hocam çok güzel duruyor elinize sağlık, akıllı ev projelerine uyum ve telefonlara da entegre etmeyi düşünüyor musunuz?

Teşekkürler. Telefonlar için planım var. Akıllı ev sistemleri ve diğer topluluk istekleri için özel kütüphane geliştirdim. Bu kütüphane ile bizi beklemeden her türlü özelliği topluluk kendisi ekleyebilir.

Herkese merhaba, bugün sizlere bir süredir üstünde çalıştığım ve artık Alpha sürümleri yayınlamaya başlayacağım xAssist yapay zeka masaüstü asistanımı tanıtmak istiyorum.

Not: bazı firmalar daha önce bu ismi kullanmış. AnyAssist olarak da değiştirebilirim daha sonra.

Öncelikle bu sadece bir chat uygulaması değildir, bilgisayarınızı kontrol edebilen bir agent uygulamasıdır.

"AI agent" (Yapay Zeka ajanı), belirli bir amacı gerçekleştirmek için çevresini algılayabilen, karar verebilen ve bu kararlara göre eylemde bulunabilen yazılımsal bir sistemdir.

Temel özelliklerinden biraz bahsedecek olursam:

- AI içinde bulunan araçlar sayesinde bilgisayarınızda işlemler gerçekleştirebilir (edit_file, read_file, web_search, mouse_control, keyboard_control) gibi araçlar mevcut. AI bunları kendine verilen talimatlar gereğince otomatik olarak uygulamakta. Cursor gibi programlar kullanan arkadaşlar hakimdirler.

- Uygulama temel olarak fine-tuning ile eğitilmiş modeller ile çalışıyor. ancak ileride kendi eğittiğimiz modeller ile güçlendirilecek.

- Model Context Protocol (MCP) uygulamaları ile iletişime geçebilecek ve ayrıca ileride sizlere tanıtacağım Anysola MCP ile tam uyumlu çalışacak.

- Kendi geliştirdiğim JavaScript kütüphanesi sayesinde xAssist modlanabilir bir asistan olacak.

- ElectronJS kullanılarak geliştirildi.

- Model olarak ücretsiz kullanıcılar Gemini kullanırken, ücretli olacak plan içinde claude 3.5 & 3.7 getirmeyi planlıyorum.

- 60.000 context length (bağlam uzunluğu) her pencerede bulunuyor, yapay zekanın saçmalama olasılığı giderek yükseldiği için böyle bir limit koydum. Gelişmiş modellerde arttırılabilir olacak (Gemini 2.5 Pro gibi modellerde, 1.000.000'a kadar arttırılabilecek.)

Özelliklerden birkaçı bunlar, size şu anda diğer agent uygulamalarından pek farklı gelmemiş olabilir, sürümler ilerledikçe özgün özellikler ekleyeceğim. Birkaç büyük ve piyasada olmayan özellik planım var.

Ben Physic, veya Mert Ali. Eski adıyla XTEND, yeni adıyla Anysola ekibimiz ile yapay zeka alanında daha fazla bu tür girişimlerde bulunmayı amaçlıyoruz. Teşekkürler.

Daha fazla bilgi: https://anysola.com/xassist
Anysola BETA'ya katılmak icin: https://anysola.com/beta
Başarılar dilerim... Devrimsel nitelikte olduğunu ve çok ses getireceğine inanıyorum!

@Sparrow, @rpmb, teşekkürler. Bu yolculuğa hepimiz hazırız.

Not: Tauri ile denemeler yapıldı, ElectronJS'e göre daha iyi çalıştığını gördük.

İsim değişikliğini de gerçekleştirdik. Artık AnyAssist olarak anılacak.

Merhaba arkadaşlar,

Arayüzü daha sadeleştirdik ve artık AnyAssist'e OpenAI'nın ChatGPT'si gibi "Bellek" özelliği geldi. Artık sizin yazdıklarınızı belleğine alabilecek.

Sesli asistan geldi. Tam verim alıyoruz şu an.

Bugün çalışmalar yarıda kaldı, sağlık sorunları ile uğraşılıyor.

Bugün beta sürecine geçiş gerçekleşebilir.

Son düzenleme:

Güncelleme - 12.05.2025 | BETA sürecine geçiş​

Öncelikle bu beta sürecine geçişte çoğu özellik hala test aşamasında olacağından, sırayla yayınlanacaktır.

Beta v0.1 özellikleri:

• İsim AnyAssist olarak değiştirildi.
  • Tam kapsamlı metin sohbeti.
  • Agent desteği (dosya, web arama, sesli konuşma)
  • Uzatılmış bağlam uzunluğu (Gemini 2.5 Pro 05-06 için 1.000.000 token)

Diğer özellikler de dahil. Bu bir beta sürümü olduğu için ön yargılarınızı bir kenara koyup denemenizi ve bizlere geri bildirimde bulunmanız gerekiyor.

Teşekkür ederim. Yakında özel domain üzerinden direkt AnyAssist web sitesine ulaşabileceksiniz.

NOT: Thinking modeller henüz tam çalışmamaktadır, onlar için ayrı düzenleme yaması yayınlanacaktır. BETA versiyonu yakın zamanda https://anysola.com/downloads/anyassist adresinden yayınlanacaktır.​

@Physic, bu önemli bir gelişme oldu projemiz açısından.

Evet arkadaşlar ben de şunu duyurmak isterim onun adına:

Downloads | Anysola

Aktif edilmiştir. Yakın zamanda buraya AnyAssist'i koyacak.

Merhaba, dün yayınlama yapılacaktı. Ancak ertelendi. Hafta sonuna kadar yetişmesini öngörüyoruz.

Site tamamen yenilenmiştir, İngilizce'ye geçildi. Ek olarak bütün özellikler oraya aktarıldı + AnyAssist siteye entegre edildi ve yükleme sayfası da açıldı, blog sayfası da açıldı. AnyAsist kullanımı da artık beta kullancılarına açık duruma gelmiş durumda.

Son düzenleme:
Merhaba, yapay zeka ile uğraşan biri olarak birkaç şey sormak istiyorum öncelikle MCP desteği olması süper. İlk olarak yerel model desteği olacak mı? İkinci olarak gizlilik konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz? Daha sonra sormak istediklerim sırası ile..

1. Python, java, C gibi dillerde kodlama yapıyorum 'speech to text' özel olarak dikte ve/veya göz takibi var mı? Yada eklemeyi düşünüyor musunuz?
2. Socket desteği olacak mı?
3. S2S desteği olacak mı ve bunun için MCP desteği olacak mı? (geniş anlamda)
4. Api.. Geniş mi? JSON, RDF/XML, ve YAML gibi.. Ayrıca RESTful api desteği olacak mı.
5. n8n workflowlar dahil proje içi etkileşim ve düzenlemeleri yönetebilecek veya kontrol edebilecek mi (Json dahil ki Json desteği olacak mı onu da sormuş olayım)
6. En merak ettiğim şey hangi protokollere sahip olacak ve hangilerini tanıyacak?
7. Docker ve sanallaştırma da test ettiniz mi=?

Kusura bakmayın biraz fazla sordum ama merak ettim.

Not: İndiremedim. Bağlantıya tıkladığımda bir şey yoktu. Üye olup ta denedim bir şey değişmedi bilginize.