Eskiden Opera GX falan kullanıyordum ama çok saçma gelmeye başlamıştı. Ben de zaten en standarttan Chrome yükledim. Güzel, basit, bayağı uzun zamandır kullanıyorum ve pek de umursamadım; gayet işimi görüyor. Ama diğer alternatifleri de öğrenmek isterim. Özelleştirme ve güvenlik konusunda iyi olması gerek; öyle olmasa Chrome'da kalırım zaten. Firefox tabanlı Floorp düşünmüştüm ama nasıldır? Başka önerileriniz var mı?

Gizlilik için LibreWolf, normal kullanım için Helium.

Helium'u önermek için ya can değer izliyor olman lazım ya da Yusuf İpek'i. Çok boş bir tarayıcı.

Yok ben kendim kullanıyorum direkt öyle milletin ağzından konuşmam :). Boş olması tarayıcı için iyi işte gereksiz bir şey yok içinde. 52 sayfada 640 MB RAM kullandığına şahit oldum.

1-Kullanım amacınız nedir? (Sadelik, bellek tüketimi, gizlilik, özelleştirebilirlik vs.)
2-Mobil için pek efektif seçenek maalsef yok. O yüzden bilgisayarda bulduğunuzu, mobilde aramamak lazım.
3-Açık kaynak, kapalı kaynak.
4-PWA olup olmaması, varsa efektifliği

• Eğer fazla özelleştirme ile uğraşamam, sadece az sistem kaynağı (bellek, işlemci kullanımı) tüketsin diyorsanız Edge de kullanabilirsiniz.
  • Varsayılan olarak reklam olmasın, biraz performanstan ödün veririm ama sistem kaynağı da az tüketsin, gizlilik fena değil olsun ama son detaya girmem diyorsanız Brave kullanabilirsiniz.
  • Yok arkadaş ben gizliliğe önem veriyorum. Varsayılan olarak telemetrisi, geçmişi, çerezi sıfırlasın da gerekirse kendimce kodekte ayarlar, kişiselleştirme de yaparım. Ayrıca da açık kaynak olsun derseniz de LibreWolf.
  • Yok arkadaş ben sınırsız özelleştirmeye bakar, fazla sekme kullanmam, telemetriydi Chromium mhromium tabana da bakmam derseniz Vivaldi.

Diye genel-geçer şekilde sayarız bu sefer de kafanız karışır. :)
Ben fazla uğraşmayayım diyorsanız Brave kullanın. Yok ben takıntılıyım diyorsanız Mullvad Browser kullanırsınız. Fakat ne kullanırsanız kullanın arama motoru olarak Google kullanıp hem tarayıcı DNS aynı kaldıkça zaten çok önemi olmayacak. Kullanım amacına göre birden fazla da kullanılabilir.

Eskiden Opera GX falan kullanıyordum ama çok saçma gelmeye başlamıştı. Ben de zaten en standarttan Chrome yükledim. Güzel, basit, baya uzun zamandır kullanıyorum ve pek de umursamadım; gayet işimi görüyor. Ama diğer alternatifleri de öğrenmek isterim. Özelleştirme ve güvenlik konusunda iyi olması gerek; öyle olmasa Chrome'da kalırım zaten. Firefox tabanlı Floorp düşünmüştüm ama nasıldır? Başka önerileriniz var mı?
Zen Browser kullanabilirsiniz.

miHangi tarayıcı olursa olsun kart bilgilerini asla tarayıcının kendisine kaydetme. Tarayıcı hafızaları zararlı yazılımların ilk hedefidir. Şifrelerini ve kartlarını gerçekten güvende tutmak istiyorsan verilerini uçtan uca şifreleyen ve açık kaynaklı olan Bitwarden gibi bağımsız bir parola yöneticisi kullanman en doğru.
Proton Pass kullanıyorum şifrelerim için ama güvenli diye biliyorum, oraya kaydedeyim mi?

Eskiden Opera GX falan kullanıyordum ama çok saçma gelmeye başlamıştı. Ben de zaten en standarttan Chrome yükledim. Güzel, basit, bayağı uzun zamandır kullanıyorum ve pek de umursamadım; gayet işimi görüyor. Ama diğer alternatifleri de öğrenmek isterim. Özelleştirme ve güvenlik konusunda iyi olması gerek; öyle olmasa Chrome'da kalırım zaten. Firefox tabanlı Floorp düşünmüştüm ama nasıldır? Başka önerileriniz var mı?

Thorium.
Firefox.
Hellium.