Ama nereye kadar? Şahsen bu iki tarayıcının sade olmaması da hoşuma gitmiyor. İleride Linux'u ana işletim sistemi olarak kullanacağım için Linux'e hızlı desteği olmayan Opera GTX ve MS Edge'de kullanamam.
Google Haziran ayında desteği komple kaldıracak. Ancak Chromium açık kaynak proje olduğu için Brave ve Opera haliyle kodlarda değişiklik yapabiliyor. MV2 desteğini motora kendileri entegre edecekler. Yani bu işin süresi yok. Brave şimdiden tarayıcı içerisinde MV2 uzantıları ayarı ekledi. Opera zaten kendi uzantı mağazasına sahip. MV2 desteğini sürdürmelerine hiçbir güç engel olamaz.

Google haziran ayında desteği komple kaldıracak. Ancak Chromium açık kaynak proje olduğu için Brave ve Opera haliyle kodlarda değişiklik yapabiliyor. MV2 desteğini motora kendileri entegre edecekler. Yani bu işin süresi yok. Brave şimdiden tarayıcı içerisinde MV2 uzantıları ayarı ekledi. Opera zaten kendi uzantı mağazasına sahip. MV2 desteğini sürdürmelerine hiçbir güç engel olamaz.

Chromium projesine MV2 desteği ile uyumsuz bir güncelleme getirirlerse Brave ve Opera'yı uğraştırırlar ama onlar yine de devam ettirebilirler.

Google Haziran ayında desteği komple kaldıracak. Ancak Chromium açık kaynak proje olduğu için Brave ve Opera haliyle kodlarda değişiklik yapabiliyor. MV2 desteğini motora kendileri entegre edecekler. Yani bu işin süresi yok. Brave şimdiden tarayıcı içerisinde MV2 uzantıları ayarı ekledi. Opera zaten kendi uzantı mağazasına sahip. MV2 desteğini sürdürmelerine hiçbir güç engel olamaz.
Opera ve Brave, Chromium'un MV2 desteği olan sürümlerini forklayıp uzun süre güncelleyebilirler. Sonuçta bu iki tarayıcının geliştirici ekipleri çok sağlamdır. Ancak Chromium üstünden tarayıcı geliştirmek isteyen kişiler için bu kötü haber olabilir. Çünkü Chromium'un MV2 destekli sürümünü forklasalar bile çıkabilecek güvenlik açıklarını Google kadar hızlı kapatamayabilirler.

(Forkun bu yazıdaki anlamı: Yazılımın kodlarının bir kopyasının alınması ve ana güncellemelerden bağımsız olabilecek şekilde geliştirilmeye devam edilebilmesine denir. Yani çatallanmasıdır.) (Bu tanım biraz yanlış olabilir.)

Opera ve Brave, Chromium'un MV2 desteği olan sürümlerini forklayıp uzun süre güncelleyebilirler. Sonuçta bu iki tarayıcının geliştirici ekipleri çok sağlamdır. Ancak Chromium üstünden tarayıcı geliştirmek isteyen kişiler için bu kötü haber olabilir. Çünkü Chromium'un MV2 destekli sürümünü forklasalar bile çıkabilecek güvenlik açıklarını Google kadar hızlı kapatamayabilirler.

(Forkun bu yazıdaki anlamı: Yazılımın kodlarının bir kopyasının alınması ve ana güncellemelerden bağımsız olabilecek şekilde geliştirilmeye devam edilebilmesine denir. Yani çatallanmasıdır.) (Bu tanım biraz yanlış olabilir.)
Evet Brave ve Opera'nın Chromium projesinde engin deneyimleri mevcut. Aynı zamanda bu soruna çare bulabilecek maddi ve insan kaynağına da fazlasıyla sahipler. Google'ın bu kararına kızgın Chrome kullanıcılarının bir kısmını kazanacaklardır diye düşünüyorum. Beni kazandılar mesela. :)

Firefox'a şu ayarları yap. Bambaşka bir tarayıcı olacak. Betterfox'lu Firefox gördüğüm en hız/tükettiği kaynak oranına sahip tarayıcı diyebilirim.

Ben de bu aralar uzun süredir Floorp kullanmama rağmen temelli olarak Firefox'a geri mi dönsem diye düşünüyorum.

Ayrıca 2025 yılında Google MV3 ile ilgili geri adım atmadığı sürece chromium hiçbir tarayıcı önermiyorum. Bunu yıllarca Brave kullanmış birisi olarak söylediğimi de belirteyim.

Esenlikler,

Şu anda Firefox kullanmaktayım. Bundan önce Zen kullanmıştım ama pek ısınamadım. Çünkü tarayıcıda DRM desteği yoktu. Chrome + uBlock Origin ikilisini düşünüyordum. Lakin uBlock Origin de yakında çalışmayacakmış. Önereceğiniz bir tarayıcı var mı?
Arc browser.

Son düzenleme:
Firefox'u neden kullanmaya devam etmiyorsunuz ki hocam, ben hiç kullanmadım ama çok fazla öneren vardı bayağı iyi bir tarayıcıymış.

uBlock düzgün çalışmayan tarayıcı = kötü tarayıcı. Firefox'u neden değiştirmek istiyorsun? Görünüşü vs. mi hoşuna gitmedi?
Görünüşü pek hoşuma gitmiyor. Ayrıca fazla RAM kullanıyor diyorlar (belki bu sorun çözülmüştür.)