Crowley37

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Kendi sistemimi upgrade ettim; anakart, RAM ve işlemciyi değiştirerek DDR5'e geçiş yaptım. Bilgisayarı ilk açtığımda tarayıcıdan internete girebiliyordum. Ancak ertesi gün internete erişim sağlayamaz oldum ve şu hatayı aldım: Net::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID.

ChatGPT'ye sorduğumda bunun bir sertifika hatası olduğunu söyledi ve "Tarih-saat ayarlarını kontrol et, ağ ayarlarını sıfırla." gibi önerilerde bulundu. Tarih ve saat ayarlarım doğruydu. Ağ ayarlarını sıfırlamayı da denedim.

İki farklı tarayıcı kullanıyorum: Chrome ve Opera GX. Opera GX bazı sitelere erişebiliyor ancak bazılarını açamıyor. Örneğin, YouTube’a girebiliyor fakat videoları oynatmıyor. Google Chrome ise hâlâ aynı hatayı veriyor.

Sonra geçici bir çözüm buldum ama bilgisayarı her açıp kapattığımda bu işlemi tekrar yapmak zorunda kalıyorum. Şu adımları uyguladığımda internete erişim sağlayabiliyorum:

Regedit > Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings > ProxySettingsPerUser

Buradaki Değer Verisi’ni 0'dan 1'e çekince tarayıcılar düzgün çalışmaya başlıyor.

Bu sorunun kalıcı ve tam çözümü nedir?
Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Saat ve tarih ayarları kısmında otomatik ayarla kısmı aktif ise, onu deaktif edip; tekrar aktif et. Çözüm sağlanmadığında, GMT saat düzeyinde ilerleme de yapabilirsin. Tarayıcı ayarlarında bazen önceki saat dilimini ayarladığı için, olanağın var ise ayarları sıfırlayarak da ilerleyebilirsin. Bazen 1 dakikalık bir fark dâhi sorun oluşturabiliyor.

Saat ve tarih ayarları kısmında otomatik ayarla kısmı aktif ise, onu deaktif edip; tekrar aktif et. Çözüm sağlanmadığında, gmt saat düzeyinde ilerleme de yapabilirsin. Tarayıcı ayarlarında bazen önceki saat dilimini ayarladığı için, olanağın var ise ayarları sıfırlayarak da ilerleyebilirsin. Bazen 1 dakikalık bir fark dâhi sorun oluşturabiliyor.

Yok dediğiniz gibi yaptım sonuç aynı.

Proxy ayarlarınızı değiştiren bir uygulama sisteminizde mevcut olabilir mi? Ayarlar>Ağ ve İnternet>Ara sunucu menüsünün resmini paylaşabilir misiniz? Firewall özellikli bir güvenlik programı kullanıyorsanız onu da kapatmayı deneyin.

Sistem geri yükleme yaparak sorunu çözdüm başka bir çözüm yolu olarak da format atılabilir bu hatanın başka bir çözümü yok her şeyi denedim