Makaveli26

Çalışkan
YouTube’da video izlerken anlık olarak bilgisayar takılıyor ve 2–3 saniye sonra düzeliyor. Videoyu tam ekran modunda izliyorum; takılıyor ama fareyi oynatabiliyorum. Alttaki video barı, takılma geçince geliyor. Aynı şekilde şu an buraya yazarken de yazıyorum, kilitleniyor; 2–3 saniye sonra yazdığımın hepsi geliyor. Opera, Edge ve Chrome’un hepsinde bu problem var. LoL’de de bir anda 60 FPS’ye düşer gibi kasıyor ama FPS’im 144. Alt+Tab atınca düzeliyor, pazarı açınca çizgiler çıkıyor; videosunu ekleyeceğim. İlk bilgisayarı topladığımda böyle bir problem yoktu. Driver’ı güncelledikten sonra bu ortaya çıktı. DDU ile sildim, eski driver ile devam ediyordum. 1 ay önce format attım ve Windows’un default olarak kurduğu 576.88 ile devam ediyorum.

YouTube'da video izlerken anlık olarak bilgisayar takılıyor ve 2–3 saniye sonra düzeliyor. Videoyu tam ekran modunda izliyorum; takılıyor ama fareyi oynatabiliyorum. Alttaki video barı, takılma geçince geliyor. Aynı şekilde şu an buraya yazarken de yazıyorum, kilitleniyor; 2–3 saniye sonra yazdığımın hepsi geliyor. Opera, Edge ve Chrome'un hepsinde bu problem var. LoL'de de bir anda 60 FPS'ye düşer gibi kasıyor ama FPS'im 144. Alt+Tab atınca düzeliyor, pazarı açınca çizgiler çıkıyor; videosunu ekleyeceğim. İlk bilgisayarı topladığımda böyle bir problem yoktu. Driver'ı güncelledikten sonra bu ortaya çıktı. DDU ile sildim, eski driver ile devam ediyordum. 1 ay önce format attım ve Windows'un default olarak kurduğu 576.88 ile devam ediyorum.

Sistem bilgilerin ne? Sıcaklık değerlerini belirtir misin?

CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D (5.2 GHz, 96MB V-Cache, AM5)
GPU: Palit RTX 5060 Ti 16 GB GDDR7 Infinity 3
Motherboard: MSI MAG X870E Tomahawk Wi-Fi
Cooler: Thermalright Frozen Warframe Pro 360 Black ARGB 360mm
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 EXPO
PSU: MSI MPG A1000G PCI-E5 80+ Gold 1000W
M.2 SSD: Kioxia Exceria Pro 2TB PCI-e 4.0 NVMe SSD

CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D (5.2 GHz, 96MB v-cache, AM5)
GPU: Palit RTX 5060 Ti 16 GB GDDR7 Infinity 3
Motherboard: MSI MAG X870e Tomahawk Wi-Fi
Cooler: Thermalright frozen Warframe Pro 360 Black ARGB 360mm.
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 EXPO.
PSU: MSI MPG A1000G PCI-E5 80+ Gold 1000W.
M.2 SSD: Kioxia Exceria Pro 2TB PCI-e 4.0 NVMe SSD.

BIOS güncelle. EXPO 1 aç ve iGPU kapat. Temiz kurulum yap. Chipset ve ekran kartını güncelle. Sorun çözülmez ise BIOS ayarlarında global C state var kapat büyük ihitmal sorun çözülür. USB portlarının yerini de değiştir.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    96,5 KB · Görüntüleme: 43

Ethernet bağlantı sağlıyor iseniz BIOS girip wf kapatın. Wi-Fi bağlantı sağlıyorsanız BIOS girip lan ayarını kapatın. BT yani Bluetooth kulanmıyorsunuz BIOS girip kapatın. Ek olarak Windows ayarlarına girip güç ayarlarını yüksek ve dengeli olarak değiştirin. Ek güç ayarlarından USB seçmeli askıya almayı kapatın.

Güç bölümünden güç düğmelerinin yapacaklarını seçin var ona tıklayın. Hızlı başlatmayı aç var onu da kapatın.