Konu Başlıkları Gizle

1. 1 İyi sosyaller!
Herkese merhaba, sevgili Techolay üyeleri.

Bu yazımız sizlerle beraber baştan sona kadar ve efsane seri olan Age of Empires adlı strateji oyununu inceleceğiz. Öncelikle ilk oyunumuzdan başlamak istiyorum.

Bunca zaman DLC'ler ile çıkış yapan seriler;

Age of Empires: 1997
Age of Empires II (1999)
Age of Empires Mythology (2002)
Age of Empires III (2005)
Age of Empires Online (2011)
Age of Empires: Castle Siege (2014)
Age of Empires IV: (2021)
Age of Empires II Definitive Edition the Mountain Royals (2024)
Age of Empires III: Definitive Edition.

DLC paketleri;

Age of Empires II HD: The African Kingdoms - DLC.
Age of Empires II Definitive Edition United States Civilization -DLC
Age of Empires III: Definitive Edition - The African Royals - DLC.
Age of Empires II: Definitive Edition - Lords of the West - DLC.

Gerçekten bu zamana kadar hem severek, hem de zamanımı güzel değerlendirerek, oynadığım serilerden birisidir Age of Empires. İlk okul zamanlarımızda, dersleri ekip internet kafe de vakit geçiriyorduk. Fakat en çok sevdiğim özelliklerden yanı bu serinin bitmemiş olması, sürekli olarak yeni yeni DLC'ler çıkıyor. Age of Empires v ile ilgili henüz duyuru yok ama bazı forumlarda 5. serisi çıkacak yönünde bilgiler de var. Peki siz en çok hangi serisini seviyorsunuz? Sürekli halen küçüklüğünüzden beridir oynadığınız bir seri var mı?

İyi sosyaller! :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Age of Empires III'ün yeri çok farklı bende. Ortaokuldayken bilgisayar odasında her bilgisayara yüklemiştik, fırsatını buldukça gidip oynuyorduk.

Eski Steam hesabımı bırakana kadar Age of Empires oynuyordum. O hesapla beraber gitti. Şimdi yeni bir Steam hesabındayım, yine yeni yeniden alıp oynamayı düşünüyorum. Yeni bir başlangıca yakışır. :D

Hiç bu tarz oyun oynamamış birine hangisini önerirsiniz? Arkadaşlarla bakmak istiyoruz onların biraz bilgisi var ama benim hiç yok.

Yani genelde insanlar çıkış tarihlerine göre sıralayıp oynuyor. Assassin's Creed tarzı net bir başlama sırası yok. Başlangıç için şahsen Age of Empires II öneririm.