Bazi akaryakit firmalari kendi gazlarinin yag icerikli oldugunu iddia ediyor. Ne diyorsunuz?
Gaz çok basınçlı halde sıvıya dönüşür normalde. Yağ içeriği gaz sıvısına karışır mı orasını bilemem.
Çünkü sıvıya yağ eklense bile yağ buharlaşmayan madde tipidir. + Olarak gaz filtresinden geçemez ve patlama odasına ulaşamaz.

Motor ilk çalıştığında benzinle çalışır daha sonra LPG ye geçer motor ilk başta yakıtla yağlansa bile yeterli olmaz motoru zamanla yıpratır arada benzinle kullanmak gerek.

Düzenli bakımını yaptığın, ayarını düzgün bir yere yaptırdığın sürece yıllarca sürersin.

Sen periyodik bakımı salla, bujileri değişitirme, ayar yaptırtma sonra motor bitti hikaye anam. Kendi aracımız 12 senedir tüplü 1.2 Corsa sorun yok, dayım 12 sene 1.33 Corolla kullandı tüplü bir gram sorun olmadı. Neden olmadı bakım sallamadık, ayar yaptırdık ettik kısaca baktık.

Keza aynı şekilde senelerdir sorunsuz kullanan bir çok kişi var.

Artık çoğu sistemde az da olsa benzin de karışıyor içeri ondan sebep sorun da olmuyor.

Düzenli bakım ve belirlenmiş kilometrede rutin supap ayarlarını aksatmıyorum. 7 yıldır 2009 Civic FD6 kullanıyorum, hiç motor problemi yaşamadım.