Tavandaki küften nasıl kurtululur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 48
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

cemkaraca

Bilgin
Şu an kaldığım eve yeni taşındım. Kaldığım yerde çok fazla yağmur yağıyor ve sadece yağmur yağdığı zamanlarda tavandan az su damlıyordu. Tavanda çatlak gibi bir şey var sanırım. Ve orada küf oluştu. Bu iğrenç şeylerden nasıl kurtulabilirim, nasıl temizlemeliyim? Ev sahibine söylediğimde oraya boya yap dedi ama boyayla geçecek bir şey gibi gözükmüyor.

Oraları alacaksın. Sonrasında güzel bir boya çekeceksin. Ama havuz boyası kullanma sakın.

Rutubet veya bu tür küfler, genelde dışarının soğuk, içerinin sıcak olmasından oluşuyor. Doğru düzgün çatı yalıtımı yapılmayınca normal. Bu sene boyasan seneye yine aynısı olur.

Oraları alacaksın. Sonrasında güzel bir boya çekeceksin. Ama havuz boyası kullanma sakın.
Havuz boyası nedir?

Rutubet veya bu tür küfler, genelde dışarının soğuk, içerinin sıcak olmasından oluşuyor. Doğru düzgün çatı yalıtımı yapılmayınca normal. Bu sene boyasan seneye yine aynısı olur.
En üst katta kalıyorum bu arada. Çatıda falan bi kaçak olma ihtimali var mı yapay zeka böyle demişti.

En üst katta kalıyorum bu arada. Çatıda falan bi kaçak olma ihtimali var mı yapay zeka böyle demişti.
Bizim eski evde de böyle oluyordu. Zamanla diğer odalara sıçradı. Bizim de en üst kat. Üzerinde 1 kat daha var fakat çatı olarak kullanılıyor. Eski binalarda olur böyle.

Ya baya para harcayıp adam gibi bir yalıtım yapacaksın ki bu devir de kimse buna yanaşmaz; ya da oturmayacaksın. Bunun başka bir çözümü yok. Sen doğalgazı açtığın zaman, zamanla duvarlar da terleyebilir.

Daha önce nemlendirici/havalandırıcı gibi bir şey alan biri evdeki küfün azaldığını söylemişti ama ben denemedim. Bir de onu araştır istersen.

Parayı ben değil ev sahibi ödemesi gerekmez mi eğer ortada bi sorun varsa. Yeni boya yapıldı demişti ev sahibi. Ben de bi üstüne boya çekeceğim bakacağım yine böyle bi sorun oldu ev sahibine söylerim bir şeyler ayarlaması gerekiyor. Ama korktuğum şey diğer odalara da sıçraması.

Nemlendirici cihazı olayını araştırdım fakat kalitelileri çok pahalı, öğrenciyim onlara bütçem yetmeyebilir. Bu arada doğalgaz da açamıyorum çünkü kombi bozuk. Taşındığım yer her yerden falso çıktı, sırf üniversiteye yakın diye tercih ettim.

Hemen yan dairedeki komşu 5 senedir burada oturuyormuş. Böyle bir sorun varsa 5 sene oturmaz diye düşünüyorum. Acaba benim evde mi sorun var sadece.

Böyle bir durumda içten müdahale yerine dıştan müdahale daha mantıklı olmaz mı peki? Yani çatıda asıl sorunun olduğu yere bakılsa?

Çatıdan sızıntı var, aynısını yıllar önce yaşamıştık. Çatının zeminini temizleyip epoksi ile kaplatmanız gerekiyor ki alta su sızmasın. Bunu yapmadığınız taktirde tavana ne yaparsanız yapın sadece geçici çözüm olur, para israfından başka bir şey olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…