Makaleler
1
Son bir haftadır nedeni bilinmez bir şekilde ülkenin farklı yerlerinden zehirlenme haberlerine şahit oluyoruz. Önceden de görmeye alışık olduğumuz bir şeydi ama son zamanlarda iyice patlak verdi. Bu haberlerin en talihsizi de Almanya'dan gelen aile oldu. Anne ve iki çocuğunun hayatını kaybetmesiyle bugün de baba hayatını kaybetti. Zehirlenme haberlerine baktığımız zaman hep tavuk ve tavuk türevi yiyeceklerin neden olduğu ortada.

Trabzon'da ve Zonguldak'ta yapılan tavuklu düğün yemeği, Rize de mevlit yemeğinde ki tavuk pilav, Bursa'da tavuk pilav yiyen işciler, Kayseri'de döner yiyen öğrenciler, Samsun'da hamburger yiyen öğrenciler, okul festivalinde sucuk yiyen öğrenciler.

Az önce bir haber daha gördüm, akşama tavuk yemeği pişiren aile yedikten sonra rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmış.

Hocalarım dikkat edin, mümkün olduğunca son zamanlarda dışarıdan tavuk ve türevi gıdaları sipariş etmeyin. Büyük ihtimal o suçum ve hamburger de piliç etiydi. Emin değilim fakat tavuklarda bir şey olduğu kesin.

Oytun Erbaş şöyle bir açıklama yapmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vakalar artmıyor. İnsanlar hep zehirleniyordu sadece ölüm ile gündem olduğu için ilçelerde görev yapan gazeteciler bu haberleri daha çok kovalamaya başladı. Dolayısıyla çok fazla haber görmeye başladık. Yoksa yediğimiz gıdalar COVID sonrası tamamen çöpten hallice bir vaziyette.

Ülke iyice Hindistan sokak lezzetlerine döndü. Hijyen olmadığı gibi bir de aşırı pahalı. Pahalı olandada hijyen eksiği var. Zaten ucuz olan hak getire... Tamamen şansa yaşıyorsun.

Aslında zehirlenmeler hep vardı ve var. Sadece medya neyi haber yapmak istediğine karar veriyor. Sürekli askerlerin yemeklerden zehirlendiği haberleri geliyor birkaç ayda bir (En son haber İskenderun Deniz Er Eğitim Alayı).

İnternette boy boy leş kokan yerlerin tanıtım reklamı dönüyor. Millette utanmadan savunuyor. "Başka yerde dediğin daha mı temiz", "Adamın ekmeği bu" vs. diye. Maalesef bilinç ve denetim aynı anda sıfır olunca çok normal oluyor.

İnsan hayatının oyuncak olduğu şu günlerde dışarıda zorunda kalmadıkça yemek yemeyin.

5-6 ay öncesine ben de yediğim tavuk dönerden zehirlendim. Ancak hastanelik olmadı, kusmadan geçirdim. Böyle bir sonla bitmediği için mutluyum, ihbar etmeme rağmen müdahale edilmemesine de üzgünüm.

İnsan hayatının oyuncak olduğu şu günlerde dışarıda zorunda kalmadıkça yemek yemeyin.

5-6 ay öncesine ben de yediğim tavuk dönerden zehirlendim. Ancak hastanelik olmadı, kusmadan geçirdim. Böyle bir sonla bitmediği için mutluyum, ihbar etmeme rağmen müdahale edilmemesine de üzgünüm.
Zehirlenmeler hep tavuk kaynaklı, belki tavuklarda bir sorun vardır düşündüm.

Tavuktan kaynaklı zaten, adamlar ucuzdan bozuk tavuk alıp üstüne çamaşır suyu ile yıkayıp kokuyu yok ediyorlar. Ocakta pişen dönere azaldıkça üstüne çiğ et koymaları ayrı bir fiyasko zaten.

Ülkemiz insanına 2. belki de 3. sınıf ürün yedirdikleri için, her şeye karşı önlem almak lazım. İnsan sağlığı ile oynamak bu kadar kolay olmamalı da. Neyse, söylenecek konuşulacak o kadar çok şey var ki.