Tavuktan kaynaklı zehirlenme vakaları artıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 401

Google arama motoruna "tavuk imha" yazıp haberler kısmına girince ocak ayından bu yana çok kez tarihi geçmiş vs tavukların imha edildiği haberlerini gördüm. Aynı şekilde "kuş gribi" yazınca taze haberlere denk geldim. Almanya'da bile. Bilmiyorum. Kaynaklar azalıyor acaba yapay ete yönlendirme mi? O da olabilir ancak bizim ülkede ekonomi ağırlıklı. Ekonomimiz yokuş aşağı inmeye başladığından beri hiçbir şey yolunda gitmiyor.

İmkanınız varsa dışarıdan yemeği bırakın. Hatta imkanınız yoksa da zorlayın, gerekirse evden yemek götürün. Bilinmedik hiçbir yerde yemek yemeyin.

Acaba bazen diyorum, tavuk eti satan şirketler de aynı durum oluyor mudur? Artık bu gidişle tavuğu kendim üreteceğim.

Uzun suredir ekmek, peynir ve yogurt gibi gidalari evde kendim yapiyorum. Disaridan asla bir sey yemiyorum. Yanimda bir iki gun bozulmayacak kek vb gibi seyler oluyor surekli. Ise evden yemek goturuyorum. Olurda isyerinde olmazsam yemek saati yanimdaki kekle, meyve ile idare ediyorum. Eskiden paranla rezil olurdun, artik para verip oluyorsun.

Ekmek alternatifi olarak kurutulmuş yufka satan yerler varsa onları öneririm abi. Yemek istediğin kadarını alıp su serpiştirince yenilebilir hale geliyor. Kuru haliyle 1 sene dursa bir şey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…