Ayrıca, bahsettiğim federal ülkelerin merkezi kurumları (meclis, bakanlık, kurum vs.) her zaman ülkenin belirlenen anadilini kullanır. Yani ABD Kongresi, hiç bir şekilde İspanyolca kullanamaz. Bunu da söylemiş olayım.
Ara ara tekil kelimeler kullanıyor, mesela Amerika meclisinin fiilen İngilizce konuşma gerekliliği vardır, jestler değil.

Bunlar yetkiyi dışarıdan alıyorlar çok bariz belli. Aynı Lübnan modeli gibi din ve etnik gruplara ayırıp parçalayacaklar ülkeyi. O yüzden hep alevi, sünni, Türk, Kürt diye oturumlarda mecliste dile getiriyorlar dikkat ettiyseniz halk, millet kavramı kullanılmıyor. Bunlara inanmak için zeka geriliği olması lazım.

Diyecek bir söz bulamıyorum... Ancak bildiğim tek şey şudur ki:

"MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır."

Ayrıca, bahsettiğim federal ülkelerin merkezi kurumları (meclis, bakanlık, kurum vs.) her zaman ülkenin belirlenen anadilini kullanır. Yani ABD Kongresi, hiç bir şekilde İspanyolca kullanamaz. Bunu da söylemiş olayım.
Hocama ben de söyledim lakin kendisi ile anlaşamadık, aynı fikirdeyiz hâlbuki.

Ya her gün farklı bir şey konuşmaktan bıktım artık. Biri çıkar meclisde Atatürk'e "alçak" der, terörist elebaşı çıkar umut hakkı ister, öbürü gider merkez bankasını soyar (savcılık tarafından doğrulanmış). Ne düzen kalmış bu ülkede merak ediyorum? Anayasayı peynir ekmek gibi yemişler resmen.

Açıkca anayasa ciğnendi. Ama savcılarda tık yok.

Yıl olmuş 2025 hala konuştuğumuz şeylere bak. Çok normal olmasi gereken bir şey. Yahu ben askere gittim 2.000 askerdik yarısından fazlası Kürttü. Artık Türk, Kürt tartışmalarının tamamıyle bitmesi ve ortak paydada buluşulması lazım.
Tartışan yok bir Türk'ten hangi eksik haklara sahipsin? Asker polis hakim doktor öğretmen vekil :hangisini olamıyorsun? Devletin koyduğu kurallara uyacaksın bu kadar basit.

Son düzenleme:
Açıkca anayasa ciğnendi. Ama savcılarda tık yok.

Tartışan yok bir Türk'ten hangi eksik haklara sahipsin? Asker polis hakim doktor öğretmen vekil :hangisini olamıyorsun? Devletin koyduğu kurallara uyacaksın bu kadar basit.
Devletin koyduğu kurallar yıllar boyunca hep değişti ihtiyaç duyulduğunda tekrar değişebilir. Ayrıca ben eksik haklara sahibim demedim. Hala Kürtçe konuşuldu diye gereksiz tepki verilmesine cevap verdim.