AEGuven

Üyecik
Merhabalar,

TV alma sürecindeyim. TCL 65C6K ve iFFALCON 65U95A modelleri arasında kaldım. İki ürünün de teknik olarak neredeyse aynısı olduğunu biliyorum ancak aralarındaki fiyat farkı yaklaşık 10 bin TL. Sizce bu farkı vermeye değer mi?

Bir de bu fiyat aralığında 65 inç boyutunda başka televizyon önerileriniz olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler.

Vermeye değmez çünkü özünde aynı markalar zaten ve TV'de en önemli şey olan panel ile SoC aynı yani ikisi arasindan 65U95A. Bir diğer bakmanız gereken model de Next YE-65IDWP14. İçerisinde yine CSOT yani TCL/iFFALCON tarafında üretilen panel var ama bu yukarıdaki iki modelden daha üst seviye paneli var. Yukarıdaki modellerde 250 yerel karartma varken bu Next modelinde 550 civarı var neredeyse iki katı. Aynı şekilde işlemci, GPU, RAM kapasitesi birebir aynı. Dolby Atmos ve Vision desteği de var. Next'in tek kötü tarafı o ucube kumandası onun dışında panel daha iyi olduğu için ikisi yerine tercih edilebilir.

@sawyerford, Next modelleri için çok kaliteli değil diyorlar ama doğru mudur? Çok ucuz bir de. Ben de TV arayışındayım.
"Fiyatına" göre güzel kalite sunuyor. Bir kaç sene önce ONVO fiyatına göre çok iyiydi fakat şu an Next onun tahtını aldı ve kullandığı paneller, bileşenler de kaliteli. Tabii bir kaç eksik unsuru oluyor ama verdiğin fiyata bakınca göz ardı edilebilecek bir şey.

Son düzenleme:
@sawyerford, normalde huyum değildir ama Codex canlı araştırma yapıp kıyaslıyor. Bu nedenle iFFALCON yöneldim biraz da. Örneğin bütçemdeki iki model kıyaslaması:

ÖzellikNextstar YE-55IDG11iFFALCON 55U85A
Fiyat~29.5-30 bin TL~36.999 TL
PanelMini LEDQD-Mini LED
Native Hz60 Hz144 Hz
Parlaklık400 nit tipik / 800 nit peak civarıHDR 1000 nit
Local dimmingVarVar, daha üst sınıf
HDRDolby Vision, HDR10, HLGDolby Vision IQ, HDR10+, HDR 1000
Ses20 W30 W / 2.1 sistem bilgisi geçiyor
HDMI34, HDMI 2.1 var
Oyun4K 60 Hz4K 144 Hz, VRR/ALLM
İşletim sistemiGoogle TVGoogle TV
Marka riskiDaha yüksekDaha düşük/orta, TCL ekosistemine yakın

C6K ve U95A esasında aynı ürünler. Muhtemelen U95A'da kasa kalitesi tarafından kısılmıştır ancak onun dışında panel - SoC - OS olarak aynılar.

Yukarıda belirtilmiş zaten ama bu iki model yerine Next'in 144Hz ve Mini LED olan modeli tercih edilebilir. Yukarıdaki ikisinden de daha kaliteli bir panel ve daha iyi bir ses sistemi ile geliyor.

@sawyerford, normalde huyum değildir ama Codex canlı araştırma yapıp kıyaslıyor. Bu nedenle iFFALCON yöneldim biraz da. Örneğin bütçemdeki iki model kıyaslaması:

ÖzellikNextstar YE-55IDG11iFFALCON 55U85A
Fiyat~29.5-30 bin TL~36.999 TL
PanelMini LEDQD-Mini LED
Native Hz60 Hz144 Hz
Parlaklık400 nit tipik / 800 nit peak civarıHDR 1000 nit
Local dimmingVarVar, daha üst sınıf
HDRDolby Vision, HDR10, HLGDolby Vision IQ, HDR10+, HDR 1000
Ses20 W30 W / 2.1 sistem bilgisi geçiyor
HDMI34, HDMI 2.1 var
Oyun4K 60 Hz4K 144 Hz, VRR/ALLM
İşletim sistemiGoogle TVGoogle TV
Marka riskiDaha yüksekDaha düşük/orta, TCL ekosistemine yakın
Kendi konuna yazar mısın hocam arkadaşınkiyle karışıyor. Ek olarak bu iki model arasında 12K fiyat farkı var :D Next 25K sağdaki ise U85A 38K. 1000 Nit parlaklık falan da yalan. Burada yazan bilgilerin çoğu kağıt üstü firma pazarlama verisi. Geçek dünyada böyle kağıt üstü karşılaştırma işe yaramıyor.

Son düzenleme: