mburakkarakas

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Tekirdağ
TF2 SOURCE 2'YE TAŞINIYOR?

Şu anda oyun dünyasında haberler ve spekülasyonlar konusunda önemli bir yere sahip olan Tyler Mcvicker'ın dediklerine göre Team Fortress 2 tümüyle Source 2 oyun motoruna taşınıyor gibi.

Benim gibi 1000 saatini bu oyuna gömmüş kişiler oyunun eğlencesinin bitip bitmeyeceği konusunda endişe duysa da bence günümüze uyarlanması hem güncelleme açısından iyi olacak hem de yeni oyuncuların deneyimlemesi için iyi bir fırsat. Valve bunu paraya dönüştürecektir her türlü. Ki zaten Counter-Strike 2 çıktığında çok bir değişiklik olmadı. Mermi gidişi eksikliği var deniliyor ama ben olmadığını düşünüyorum. CS:GO dönemindeki gibi keleşle spray atma zorlaşsa bile bence yine iyi bir seviyede.

Konu hakkında şahsi fikrime gelecek olursak yakın zamanda duyurulacağı iddia edilen Half-Life 3 (veyahut Half-Life X) ile birlikte aynı 2010 öncesinde Half-Life 2'de olduğu gibi Orange Box paketi hazırlığında olduklarını düşünmekteyim. Yani Portal ile alakalı da Source 2 motoruna taşınmalar belki görülebilir yakın zamanda.

Ne diyelim hayırlısı olsun.

Team Fortress 2 on Steam

Video linki:

Codename TF sızıntıları için video linki:

Son düzenleme:
TF2 Source 2'ye taşınıyor?

şu anda oyun dünyasında haberler ve spekülasyonlar konusunda önemli bir yere sahip olan tyler Mcvicker'ın dediklerine göre team Fortress 2 tümüyle Source 2 oyun motoruna taşınıyor gibi.

Benim gibi 1000 saatini bu oyuna gömmüş kişiler oyunun eğlencesinin bitip bitmeyeceği konusunda endişe duysa da bence günümüze uyarlanması hem güncelleme açısından iyi olacak hem de yeni oyuncuların deneyimlesi için iyi bir fırsat. Valve bunu paraya dönüştürecektir her türlü. Ki zaten Counter-Strike 2 çıktığında çok bir değişiklik olmadı. Mermi gidişi eksikliği var deniliyor ama ben olmadığını düşünüyorum. CS:GO dönemindeki gibi keleşle spray atma zorlaşsa bile bence yine iyi bir seviyede.

Konu hakkında şahsi fikrime gelecek olursak yakın zamanda duyurulacağı iddia edilen Half-Life 3 (veyahut Half-Life X) ile birlikte aynı 2010 öncesinde Half-Life 2'de olduğu gibi orange box paketi hazırlığında olduklarını düşünmekteyim. Yani portal ile alakalı da Source 2 motoruna taşınmalar belki görülebilir yakın zamanda.

Ne diyelim hayırlısı olsun.

Team Fortress 2 on Steam

Video linki:

Codename TF sızıntıları için video linki:

CS2, Valve'in para sağma oyunundan başka bir şey değil. Ne spray düzgün gidiyor ne de hilecileri banlıyorlar. Ölüm maçına giriyorsun, kullanıcıdan çok bot var; hepsi drop peşinde. Üstüne bir de adama sıkmama rağmen mermilerin gitmediği oluyor.

CS2, Valve'in para sağma oyunundan başka bir şey değil. Ne spray düzgün gidiyor ne de hilecileri banlıyorlar. Ölüm maçına giriyorsun, kullanıcıdan çok bot var; hepsi drop peşinde. Üstüne bir de adama sıkmama rağmen mermilerin gitmediği oluyor.

Mermi gitmeme olayı hala daha bana oyun motoruna alışamayanların söylediği bir şey gibi geliyor. CS:GO'da evet daha iyiydi ama mermi gitmeme sorunu en son gelen güncellemelerden sonra kalmadı. Ki bence yoktu bile.
Oyunu oldukça fazla oynayan biri olarak söylüyorum bunu. Hatta öncekine kıyasla hissiyat daha da iyi. Kişisel yorum içerdiğini belirtmem gerekiyor yanlış anlaşılma olmaması için.

Doğru olabilir fakat yakın bir tarihte göreceğimizi düşünmüyorum. Şu anda halihazırda Half-Life 3 hype'ı var, HL3'ten önce TF2 Source 2 güncellemesi paylaşırlarsa HL3 Hype'ı sönmeye başlar, bu da açıkçası işlerine gelmez. Bu yüzden muhtemelen HL3 çıkışından sonra bunu yaparlar (tabii ortada Half-Life 3 diye bir oyun varsa.).

Doğru olabilir fakat yakın bir tarihte göreceğimizi düşünmüyorum. Şu anda halihazırda Half-Life 3 Hype'ı var, HL3'ten önce TF2 Source 2 güncellemesi paylaşırlarsa HL3 Hype'ı sönmeye başlar, bu da açıkçası işlerine gelmez. Bu yüzden muhtemelen HL3 çıkışından sonra bunu yaparlar (tabii ortada Half-Life 3 diye bir oyun varsa.).

Şubat gibi piyasaya çıkabilir sadece tanıtım olarak. Veyahut oyun çıkmasına yakın. Çünkü ben hala daha Orange Box halinde bir ek paket bekliyorum.