Xiavion

Başarılı
Discord bildiğiniz üzere ülkemizde engellenmiş durumda. TeamSpeak geçtik mecburen. Burada da sunucu kurmamız lazım. Kuruyorum, sadece 192.168.1.XX ile kendim bağlanabiliyorum. Arkadaşlarımla sesli sohbet kuramıyorum. Bilgili birisi yardımcı olabilir mi?

Merhaba. Sunucuyu nasıl ve nereden kurdunuz?
Teamspeak içerisinden bana bir server dosyası indirtti. EXE'i açtım. CMD üzerinden ipconfig ile kendi IP'mi buldum (192.168.1.XX olan).
Bağlantı sağladım ama LAN sunucusu kurdum sanırım. Arkadaşlarım bağlantı kuramıyor davet atmama rağmen

1737460871244.webp

Dosya klasörünün içeriği bu şekilde. Yaptığım tek şey ts3server.exe dosyasını açıp verdiği şifreleri vs. kaydetmek oldu. Sonra kendini arka planda açık tuttu zaten. Ben de 192.168.1.XX IP Adresimle sunucuma bağlandım. Ancak söylediğim gibi kurduğum sunucu sanırım LAN sunucusu, bu sebepten benimle aynı internettekiler dışında kimse bağlantı kuramaz.

TS5 kullanıyorsunuz. TS3 client indirip baştan kurulum dener misiniz? Arkadaşlarınız da TS3 indirsin.

TS5 kullanmamız için ne gerekiyor peki? TS5 içerisinden bana verilen server dosyasını çalıştırdım ben. Ayrıca ekran paylaşımı gibi özellikler gelecek ve bunları kullanmak istiyoruz, o zaman ne yapmamız gerekecek?

Discord bildiğiniz üzere ülkemizde engellenmiş durumda. TeamSpeak geçtik mecburen. Burada da sunucu kurmamız lazım. Kuruyorum, sadece 192.168.1.XX ile kendim bağlanabiliyorum. Arkadaşlarımla sesli sohbet kuramıyorum. Bilgili birisi yardımcı olabilir mi?
Sunucu satın almak değil de evinden bu işi yapmak istiyorsan statik IP satın alman gerekir. Ayrıca modem arayüzünden de port açman gerekir.