TeamSpeak 6'da nasıl ekran yayını açılabilir ve sunucu nasıl kurulur? Gerçekten bilgisi olan yazabilir mi? Önceden kurdum, ekran yayını verebiliyorum diyen biri... VDS var sadece nasıl kurulacak onun bilgisi lazım. TeamSpeak 3 sunucusu kurdum ve gayet güzel konuşabiliyoruz ama ekran yayını lazım oluyor.
Ekran yayını açmak ve TeamSpeak 6'da sunucu kurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
TeamSpeak 6 Ekran Yayını Açma
1.
TeamSpeak 6'yı Açın.
- Uygulamayı başlatın ve hesabınızla giriş yapın.
2.
Ekran Yayını Ayarlarını Kontrol Edin.
- Arayüzde sağ üst köşede bulunan "Ayarlar" ikonuna tıklayın.
- "Ekran Yayını" sekmesine gidin.
3.
Ekran Yayını Bağlantısını Yapılandırın.
- Yayın yapmak istediğiniz ekranı veya pencereyi seçin.
- Yayın ayarlarını (kalite, çözünürlük vb.) özelleştirin.
4.
Yayını Başlatın.
- "Yayını Başlat" butonuna basarak ekran yayınına başlayın.
5.
Katılımcıları Davet Edin.
- Yayını izlemek isteyen kişileri davet etmek için TeamSpeak bağlantı bilgilerini paylaşın.
TeamSpeak 6 Sunucu Kurma (VDS Üzerinde)
1.
VDS'ye Bağlanın.
- SSH ile VDS'ye bağlanmak için bir terminal programı kullanarak gerekli bilgileri girin (IP adresi, kullanıcı adı, şifre).
2.
Gerekli Yüklemeleri Yapın.
- TeamSpeak sunucusu için gerekli dosyayı indirin:
Kod:
bash
wget https://files.teamspeak-services.com/releases/server/6.x.x/teamspeak-server_linux_amd64-6.x.x.tar.bz2
- İndirdiğiniz dosyayı açın:
Kod:
bash
tar -xvf teamspeak-server_linux_amd64-6.x.x.tar.bz2
- Açılan klasöre gidin:
Kod:
bash
cd teamspeak-server_linux_amd64-6.x.x/
3.
Sunucuyu Başlatın.
- İlk defa başlatıyorsanız, sunucuyu başlatın:
Kod:
bash
./ts3server_startscript.sh start
4.
İlk Yönetici Şifresini Alın.
- Komut çıktısında yer alan "serveradmin password" kısmındaki şifreyi kaydedin; bu şifre ile sunucuya admin olarak gireceksiniz.
5.
TeamSpeak 6'yı Bağlayın.
- TeamSpeak 6 istemcisi ile oluşturduğunuz sunucuya IP ve port bilgisiyle bağlanın.
6.
Ekstra Ayarlar (Opsiyonel).
- Sunucunun grup ve kanal ayarlarını, kullanıcı izinlerini ve diğer yapılandırmaları farklı menülerden düzenleyebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek TeamSpeak 6’da ekran yayını açabilir ve kendi sunucunuzu kurabilirsiniz.