mburakkarakas
Yetkin
Animasyon, tasarım ve müzikler bana aittir. Sizce başarılı mı? 28 dakika süren ve toplam 9 parçadan oluşan bir albüm oluşturdum. Müzik türü benim de sevdiğim "Tech House".
Link:
Link:
Öncelikle tebrik ederim prodüksiyon olarak başarılı bir iş çıkarmışsınız. Bir mix mühendisi olarak yorumlamam gerekirse ilk izlenimim (şu an ilk parçadayım), kesinlikle üst frekanslarda bir Boost istiyor. 30KHz de yaklaşık 20dB bir Boost parçya bir ferahlık katacaktır. Sub-frekanslar için pek bir yorum yapamıyorum çünkü kulak içi kulaklıkla dinlemekteyim. "çamurlu" olarak tabir ettiğimiz 200-300Hz bölgesi dikkatlice işlenmiş, bir sorun göremedim.
Şu an 3. parçadayım ve dikkatimi çeken şey parçalardaki "headroom" oldu. Sanırım masterlanmamış bir iş. Bu bir problem değil. Keza, bahsettiğim Boost mastering sürecinde de uygulanabilir. Tabii YouTube'un ses sıkıştırması beni yanıltıyor olabilir.
Albümün sonuna doğru yaklaşıyorum. Genel olarak başarılı buldum. Özellikle prodüksiyonu. Öneri olarak çeşitli vokal sample'ları kullanmanızı önerebilirim. Bunları splice gibi platformlardan elde edebilirsiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum ve ellerinize sağlık.