Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Evet, biliyorum daha erken. Sadece sunmak istedim. Bu önerileri token masrafını göz ardı ederek sunuyorum, oluru varsa yapılır, yoksa yapılmaz. Ayrıca bu forum AI botunun teknik entegrasyonunda dediklerimin belki imkanı yoktur, bilmiyorum.

1. Paragraf tipinde yanıt: Botun sadece madde madde yanıtlar verdiğini gördüm. Gerektiğinde bağlamdan kopmadan paragraf tipinde de metin yazabilmesi daha iyi olabilir.

2. Konudaki mesajlara göre bağlamsal yanıt: Çağrıldığı konudaki mesaj zincirini okuyup o bağlamda yanıt vermesi daha nokta atışı metinlere imkan verebilir.

3. Kendine has karakter: Grok gibi kendine has bir karakteri olabilir. Yeri geldiği zaman ciddi yeri geldiği zaman mizahi bir tonda cevap verebilir. Konu dışında eğlence amaçlı kullanım olabilir yani belki.

4. Üyelerin son mesajları veya profil mesajlarına göre analiz etme: Bu biraz eğlence amaçlı. Grok, X kullanıcılarının tweet'lerini okuyup kişilik analizi yapabiliyor -eğlence amaçlı tabii ki o da. Ciddi ciddi bir analiz değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Paragraf tipinde yanıt: Botun sadece madde madde yanıtlar verdiğini gördüm. Gerektiğinde bağlamdan kopmadan paragraf tipinde de metin yazabilmesi daha iyi olabilir.
Madde madde yanıt vermeyi biz seçtik ama dediğiniz gibi paragraf yanıt da olabilir. @Enes3078 önerilere bakalım, uygun bulduklarımızı uygulayalım.

Maddeleyerek yanıt olayı daha iyi bence, insanın erindiği nokta zaten o maddeleme olayını tasarlamak. Teknik konular için adım adım olayı anlatmak her türlü daha iyi olacaktır. Bot bunu üşenmeden yapabiliyorken engellemek mantıksız diye düşünüyorum. Önerilerden oyumu sadece 2.ye verirdim.

Ek olarak; Bot, forum içerisinde farklı bir yerde o konunun çözüldüğünü tespit edebilirse oraya da yönlendirebilir, link vs. bırakabilir.

Son düzenleme:
Madde madde yanıt vermeyi biz seçtik ama dediğiniz gibi paragraf yanıt da olabilir. @Enes3078 önerilere bakalım, uygun bulduklarımızı uygulayalım.
Bottaki o botluk havasını almak maksatlı aslında. Hani daha sohbetvari bir tonda yazımı düşündüm. Tabii ki teknik konularda gerektiğinde maddeleyerek yanıt daha iyi olabilir. Fakat şu konudaki gibi konu dışı konularda daha böyle nasıl desem, kişiliği var mış gibi konuşması daha iyi bir deneyim olabilir diye düşündüm. Zaten bu öneri verimlilik değil de bottaki o yapaylığı almak üzerine.

1735792273088.webp

@bug

engellemek mantıksız diye düşünüyorum
Teknik konulardan haricen ve gerektiğinde paragraf tipi yazım olabilir diye belirttim aslında.