Son düzenleyen: Moderatör:
Katılmıyorum. Her ne kadar dediğiniz gibi popüleritesi azalsa da biteceklerini sanmıyorum. Hâlen belli saatlerde oldukça fazla konu açılıyor bu arada,
Popüleritesi azalan şey biter zaten. Açılan konuların içeriğinin değiştiğini ben fark edebiliyorum. Bitmesini vesair ben de istemiyorum gerçi. Zaman gösterecek ama bitecek gibi. Yine de ürün incelemeleri ve çok teknik konularda bu tarz yerlere ihtiyaç var.

"Overclock nasıl yapılır?" - "Şu soğutucu 9950X'i soğutur mu?" vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana sayfada gösterilen konu sayısının azaltılması tamamen performans odaklı yapılan bir değişiklik. Ana sayfanın yüklenme süresi ve toplam veri tüketiminde ciddi iyileşme sağlandığı görüldüğü için böyle bir değişiklik yapıldı, konu azlığından vs. olan bir şey değil. Özellikle çok sayıda GIF avatar, ön izleme ve dinamik içerik barındıran büyük forumlarda bu tarz optimizasyonlar doğrudan hissedilebilir fark oluşturuyor.

Hocam ana sayfada tam olarak 8 sekme var. Sayfa ilk açıldığında bu 8 sekmenin içeriğinin tamamı birlikte yükleniyor ki bu da çok fazla bağımsız istek oluşturuyor. Kullanıcının o an gördüğü 10 konu ama arkada tam olarak 80 konu çekiliyor. Dahası bu sekmelerin hepsi üst üste duruyor, seçilen sekmeye göre konular öne getiriliyor. Bu, tarayıcının da şişmesine sebep oluyor. Bu, XenForo'nun yapısı ile alakalı evet ama eğer yapmak mümkün ise sadece daha iyi bir optimizasyon önerisi olarak bu 80 konunun tamamının çekilmesi yerine geçiş yapılan sekmeye göre anlık olarak konular çekilirse hem kullanıcı hem de sunucu tarafında çok daha büyük bir fark yaratabilir.