Techolay gereksiz uyarı!

CeF

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba,

Screenshot_20250617-163028.webp

Konuların içeriği tamamen farklı ve ayrı zamanlarda aynı kategoride sadece 3 tane konu açtım. Kanıt açısından bakabilirsiniz:
Konu 1- 10 Haziran 2025
Konu 2- 16 Haziran 2025
Konu 3- 17 Haziran 2025

Burası yardımlaşma yeri. İstediğim konu hakkında istediğim zaman neden konu onaylanmayacak anlamış değilim.

Bu sorunu sizlere de paylaşmak istedim. Umarım Techolay daha iyi bir şekilde gelişir.

Son düzenleme:
Kural açık diye düşünüyorum.

Mesajlaşma ve Konu Açma Kuralları, Kural 11: Bir kullanıcı bir ay içerisinde en fazla 1 sistem toplama konusu açabilir. Diğer öneri konularını ise bir ay içerisinde ilgili kategorilere özel olarak yalnızca iki kez açılabilir. Bu aşamadan sonra açacağı aşım konuları kapatılacak ve uyarı verilecektir.

Son 1 ay içerisinde aynı kategoride 3 oyun önerisi istemişsiniz, kurala göre üçüncüsü de onaylanmamalıydı, izin verilmiş. Bu sebepten dolayı uyarı alan tek kişi de değilsiniz, geçtiğimiz günlerde aynı sebepten ve aynı kategoriden uyarı alan başka biri daha olmuştu.

@Barış, cevabınız için teşekkür ederim. Ancak 2 konuyu "oynanır mı?" değil de "nasıldır?" şeklinde açtım. Yani amacım oyun hakkında bilgi edinmekti.

@Barış, cevabınız için teşekkür ederim. Ancak 2 konuyu "oynanır mı?" değil de "nasıldır?" şeklinde açtım. Yani amacım oyun hakkında bilgi edinmekti.
Cümleyi yapısına göre incelediğinizde öneri istemeyle bağlantılı oluyor:
  • “Nasıl?” sorusu = Kalite, oynanış, beğeni düzeyi hakkında bilgi istiyor.
  • “Oynanır mı?” sorusu = Oyunun tavsiye edilip edilmediğini öğrenmek istiyor.
  • Bu yapı, “Bu oyun tavsiye edilir mi?”, “Değer mi?”, “Zaman harcamaya değer mi?” gibi sorularla aynı anlama geliyor.
Bilgi edinmek amacıyla sorduğunuzu belirttiniz; ancak “nasıldır?” şeklindeki sorular da genellikle kullanıcı yorumlarına ve deneyimlerine dayalı içerikler talep ettiğinden, kural bazında öneri isteme kapsamına girebilir. Bu tür başlıklarda oyun hakkında bilgi edinme niyeti olsa da, doğası gereği bir tür öneri isteme olarak değerlendirilebiliyor.

@Barış, sistem toplama konusunda hak veriyorum. Lâkin "oyun tavsiyeleri" kategorisinde bu kuralın herhangi bir önemi var mı? Sonuçta bir oyunu 1 günde bile bitirip yeni oyuna geçmek isteyebiliriz.

@Barış, sistem toplama konusunda hak veriyorum. Lâkin "oyun tavsiyeleri" kategorisinde bu kuralın herhangi bir önemi var mı? Sonuçta bir oyunu 1 günde bile bitirip yeni oyuna geçmek isteyebiliriz.
Size bu konuda uyarı verilmemiş ki zaten, sözlü uyarı yapılmış.

Ayrıca tavsiye ve öneri konusunun birbirinden farklı kalır bir yanı olduğunu da düşünmüyorum. Kural kategori bazlı bir özellik taşısaydı, kategori diğer belirtilen kategori gibi belirtilebilirdi. Kaldı ki bunu da suistimal eden kişiler olacaktır, her gün oyun önerisi isteyen kişiler de oluyor buna da şahit olduk.

@Barış, son olarak bir şey daha belirtmek istiyorum. Bu kurallar yerine, bilerek suistimal eden kullanıcılara direkt olarak bir ceza verilse nasıl olur?

Bence yerinde bir uyarı olmuş, üslup da gayet iyi.

Sonuçta bir oyunu 1 günde bile bitirip yeni oyuna geçmek isteyebiliriz.

Bu durumda her bir günde bitireceğin oyun için konu açtığını düşünelim o zaman? İnanılmaz gereksiz konu kalabalığı olur, toplu sormak veya oyunun incelemelerini Youtube'dan izlemek çok daha mantıklı.

@GladosFedaisi, ona bakılırsa forumu hiç kullanmayın? Bütün sorunların cevabı tarayıcıda mevcut zaten.

@Barış, açıklamanız için teşekkür ederim Barış Bey. Bir gün ben de Techolay da moderatör olursam işin arka planını öğrenirim umarım 😊

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt