Ben mobile özel bir uygulama yüklenmesindense web sitesine mobilden girildiğinde daha iyi bir mobil UX ve PWA desteği sunmasını yeğlerim. Böylece telefonunda direkt olarak Techolay uygulaması olsun isteyen birisi techolay.net/sosyal'e girip uygulama olarak yüklemeyi kullanabilir. Öbür türlü benim gözümde telefonda daha fazla yer kaplayacak bir durum oluşmuş oluyor. Örneğin şu an mobilden siteyi ziyaret etmedim ancak Chrome DevTools ile viewportu mobil çözünürlüğe aldığımda UX kalitesinin düştüğünü görüyorum. Buradaki düşüşe en basit örnek kategorilere erişmek için Yeni Konular, Yeni Mesajlar, Sıcak Fırsatlar gibi bölümleri kaydırmak zorunda kalmak, bunlar masaüstünde ekranın sağında durarken mobilde kategorilerden önce geliyor bunun çözülmesi güzel olur, örneğin sola kaydırılınca bu bölüme erişilmesi. Hamburger menüsüne erişmek için üç çizgi butona basmak yerine sağ kaydırmanın yeterli olması, mesajların altındaki beğen alıntıla gibi butonların yalnızca ikonlardan oluşacak hale getirilip daha temiz bir görüntü elde etmek gibi şeyler eklenmesi taraftarıyım. Daha bunun gibi bir sürü değişim sayılabilir. Sıfırdan bir uygulama yapılmasına veya var olan bir uygulamanın portlanmasına gerek olduğunu düşünmüyorum, elinizde zaten bir uygulama var, web uygulaması ve onu farklı cihaz ve çözünürlüklere uydurmak daha mantıklı olacaktır. Böylece birisinde yapılan yenilik aynı anda hepsinde etkili olacaktır.