Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.
Makaleler
19
Yer
LTAI
Merhaba,

Öncelikle bu öneriye ilham kaynağı olan, bir öneriye yapılmış iki yorumu paylaşmak isterim çünkü resmen bu önerinin uygulanması hâlinde giderilecek temel bir eksikliği açıklar nitelikteler. Söz konusu öneri, konu dışına yazılan mesajların mesaj sayısına işlemesiydi ancak bir gerekçe sunulmamıştı:

Neden öyle olması gerektiğini belirtmemişsiniz. Argüman lazım.
Önerilerde aradığım tek şey bu olabilir. O önerinin insanı ikna edebilmesi veya daha iyi sorgulatması için argüman girilmesi lazım. Mesela bu neden getirilmeli? Alta neden yazılsa biz de ikna olacağız ya da olmayacağız ama böyle de olmuyor işte.

Arkadaşlarımıza, bu temel eksikliğe ışık tuttukları için teşekkür ederim. Kimi öneriler için argüman sunulmaması pek sıkıntı yaratmayacak olabilir, yine de argümanlar genel olarak faydalı.

Bu eksikliğin giderilmesi için Techolay Önerileri'ne özel bir Techolay Önerisi konu türü tasarlanabilir, birden fazla kısımdan oluşan:
  • Öneri
    • Kimi önerileri açıklamak için başlık yetmeyebiliyor. Bu kısımda öneri detaylandırılabilir.
  • Gerekçeler (Argümanlar)
  • ...
Öneri sahibi, bu kısımların hepsini doldurmakla yükümlü kılınabilir. Aklıma gelmeyen, işe yarayacak başka kısımlar da olabilir. Aklınıza gelen kısımlar olursa lütfen paylaşın.

Daha anlaşılır olması için örnek bir ekran görüntüsü paylaşayım:

1712779839878.webp

Bu sayede önerilerin daha sağlıklı, ayrıntılı, açıklayıcı ve uygun bir biçimde sunulabileceğini düşünüyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Artı 26 Eksi
Farkında mısınız bilmem fakat yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Yapacağız dediysek yarına yapacağız anlamına gelmez fakat yapmayacağımız anlamına da gelmiyor bunu söylemiş olayım. Bir de bizim işleyişimiz hakkında pek bilgi sahibi olduğunuzu düşünmüyorum zira ben de Technopat moderatörüydüm, sizden daha da deneyim sahibiyim. Üst yetkili moderatör olup her alanda koşuşturdum fakat orada eksiklikler gördüğüm konularda burada kendimizi geliştirdik. Basit bir forum olarak görebilirsiniz belki de fakat fazlası olduğumuzu yıl bitmeden göreceksiniz 😎
O zaman ne güzel, bekleriz. Olan benim klavyenin switchlerine olmuştu o öneriyi yazarken.

Bunlar icin kategorilendirme yapmak kafa karisikligina sebep olmaz mi? Onun yerine oneri kategorisi icin belirtilmesi gerekenlerin belirtildigi bir konu acilabilir yonetim tarafindan. Gelisiguzel oneri konulari engellenebilir boylece.

Son düzenleme:
Bunlar icin kategorilendirme yapmak kafa karisikligina sebep olmaz mi? Onun yerine oneri kategorisi icin belirtilmesi gerekenlerin belirtildigi bir konu acilabilir yonetim tarafindan. Gelisiguzel oneri konulari engellenebilir boylece.

Amacım, öneri sahibini gerekçeleri belirtmeye zorlayacak bir yöntem sunmaya çalışmaktı. Öneri konusu açmaya kalkınca karşısına doldurması gereken birkaç kısım çıkacak ve hepsini doldurması gerektiğini bilecek. Kullanıcıyı direkt yönlendirme yani.

Şu anki hâliyle, söylediğiniz türde bir şey yapılsa bile öneri konularının onay aşamasında ilgili konuya göre denetlenmesi gerekir. Bu yönetimce açılan konu öneri sahibince okunmazsa veya denetleme uygun bir şekilde yapılmazsa gelişigüzel bir öneri konusunun önü açılacaktır. Ha, aksi takdirde istediğimiz durum sağlanacaktır tabii. Bu durumda böyle bir yolu da uygun görürüm.

Ne var ki sunduğum yöntem de yine düzgün denetleme gerektiriyor çünkü kısımlar doğru düzgün doldurulmayabilir.

Bu yönetimce açılan konu öneri sahibince okunmazsa veya denetleme uygun bir şekilde yapılmazsa gelişigüzel bir öneri konusunun önü açılacaktır. Ha, aksi takdirde istediğimiz durum sağlanacaktır tabii. Bu durumda böyle bir yolu da uygun görürüm.

Ne var ki sunduğum yöntem de yine düzgün denetleme gerektiriyor çünkü kısımlar doğru düzgün doldurulmayabilir.
Olay aslinda denetimde bitiyor bu kategoriden bagimsiz olarak, sartlar belli kurallar belli uye bunlara aykiri sekilde davrandiysa ona gore islem yapilmali.

Sizin dediginiz de olabilir ama yine de yazim asamasinda kafa karisikligi yaratacagi olasi gibi, ha 1 satiri oneri diye sunanlar bunu gorunce kacacagi icin sorunu birazcik olsa da cozumus olacak.