BreatDPI

Gelişen
Merhaba Techolay Sosyal sakinleri,
Sitede aktif olarak vakit geçirirken kullandığımız "yapay zekâ ile düzelt" butonunun işleyişiyle ilgili yaşadığım bir problemi ve gözlemimi sizlerle paylaşmak istedim.
Normal şartlarda bu özellik yazım hatalarını düzeltmek, anlatımı güçlendirmek ve mesajı daha anlaşılır kılmak için harika bir kolaylık sağlıyor. Ancak özellikle uzun ve birden fazla konuya / eleştiriye değinen mesajlarda ciddi bir veri kaybı yaşanabiliyor.
yaşadığım örnek durum şöyle:
Örneğin bir mesajımda hem bir içeriğe neden "dislike" attığımı açıklıyor hem de metinde bazı çeviri hataları olduğunu belirterek düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Ancak "yapay zekâ ile düzelt" butonuna bastığımda, yapay zekâ bu detayların büyük bir kısmını eleyip sadece "tek bir dislike çevirisi" gibi çok kısa ve ana metnin detaylarını yansıtmaktan uzak bir özet haline getiriyor. Yani metindeki eleştirilerimin ve açıklamalarımın önemli bir kısmı silinmiş oluyor.
Bu durum sadece bana mı denk geliyor, yoksa aranızda aynı sorunu yaşayan başka üyeler de var mı merak ediyorum. Eğer bu genel bir algoritma/istem (prompt) kısıtlamasından kaynaklanıyorsa, ilerleyen güncellemelerde düzeltilmesi kullanıcı deneyimi açısından çok daha iyi olacaktır.
Sizler de bu butonu kullanırken benzer durumlarla karşılaşıyor musunuz? Fikirleriniz nelerdir?