Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

23574

Becerikli
Merhaba,

Techolay Sosyal'de fark ettiğim bir durum var. Açılan konuların başlıkları küçük harflerle, sanki sıradan birer cümlelermiş gibi yazılıyor. Ben doğru şekilde yazmama rağmen ya yapay zekâ ya da Forum Yetkilileri başlığı değiştiriyor ve hatalı hâle çeviriyor.

Bunun sebebi ne olabilir, bilerek mi böyle yapılıyor?

Muhtemelen bu başlığım da ellenecek...

Teşekkür ederim.

Merhaba,

Techolay Sosyal'de fark ettiğim bir durum var. Açılan konuların başlıkları küçük harflerle, sanki sıradan birer cümlelermiş gibi yazılıyor. Ben doğru şekilde yazmama rağmen ya yapay zekâ ya da Forum Yetkilileri başlığı değiştiriyor ve hatalı hâle çeviriyor.

Bunun sebebi ne olabilir, bilerek mi böyle yapılıyor?

Muhtemelen bu başlığım da ellenecek...

Teşekkür ederim.
1751539837507.webp

Düzeltiyoruz.

1751539861387.webp

Fakat TDK'ye göre başlıkların ya tamamı büyük harflerle ya da ilk harfleri -edat ve bağlaçlar hariç olmak üzere- büyük harfle yazılmalıdır. Neden böyle dediniz?
Daha önce demiştirm ama tekrar etme gereği duyuyorum: Biz TDK kurallarını baz almıyoruz zira TDK kurallarının bazılarını doğru bulmuyoruz.

Dil Derneği + TDK + Techolay kurallarının bir harmanı var burada.

Peki, bu düzenlemeyi yapmanıza olanak sağlayan TDK kuralını bana gösterebilir misiniz? Bunu öğrenmek istiyorum çünkü dil kullanımına önem verilen bu forumda böyle bir yanlışlık yapılması bana hiç de doğru gelmiyor.

Eki Görüntüle 160009
Başlıklarda inisiyatif almaya hakkımız var ve alıyoruz da zira kategori bütünlüğüne ve forum anasayfasına baktığınız zaman @Recep Baltaş ın da dediği gibi başlıklarda her kelimenin ilk harfinin büyük olmasına gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.