Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Microsoft dün Windows 11 24H2 sürümünü Release Preview Channel'da yayınladı. Buna ek olarak resmi 24H2 Insider ISO dosyaları yayınlandı. ISO dosyaları 26100.560 yapısını baz alıyor.

Fakat Techolay Sosyal'deki Windows 11 ISO dosyası halen daha UUP Dump ile elle hazırlanmış 26100.1 yapısına ait ISO dosyası. İngilizce ISO ise 22631.2861 yapısında bırakılmış.

UUP Dump ISO'ları bazen sorun yaratabiliyor. Ayrıca resmi olarak da desteklenmiyor. Ek olarak İngilizce ISO sayfasındaki ISO dosyasının 22631.3007, 22631.3155, 22631.3296 gibi yapılardan mahrum bırakılması da bir sorun oluşturuyor bence.

@Recep Baltaş @Enes3078 hem Türkçe hem de İngilizce ISO dosyalarını Microsoft'un yeni yayınladığı 26100.560 ISO dosyaları ile güncelleyebilir misiniz? ISO dosyalarına şu sayfadan erişilebiliyor (Insider üyeleri için):

1716466876389.webp

1716466930327.webp

1716466935925.webp

Resmi olarak güncelleme alıyor. Resmi bir Microsoft sürümü.

Yine de ISO güncellenecek tabii ki.

Evet, güncelleme alıyor. Lakin benim kastettiğim şey, UUP Dump ISO'larının hazırlanma şekli gereği hatalar barındırabileceği ve asla resmi bir Microsoft ISO dosyasının yerini alamayacağıydı. Evet, kurup kullanabiliyorsunuz ve güncelleme de alıyor. Fakat bazı durumlarda UUP Dump ISO'su ile kurulan Windows'lar birkaç ay sonra güncelleme yaparken hata vermeye başlayabiliyor. Her zaman gerçekleşmiyor bu durum fakat bazen olabiliyor. O yüzden de her zaman resmi Microsoft ISO'su (Insider ISO'su, herkese açık ISO veya MVS ISO'su) tercih ediyorum.

Aşağıdaki adresten hâlâ 23H2 indirilebiliyor. Önizleme kanallarından indirilebilen sürümlerin ve insider sürümünün burada paylaşılmasını doğru bulmuyorum, paylaşılacaksa da 23H2 ile birlikte özellikle Önizleme Sürümü veya Insider Sürümü diye belirtilerek paylaşılmalı.

Aşağıdaki adresten hâlâ 23H2 indirilebiliyor. Önizleme kanallarından indirilebilen sürümlerin ve insider sürümünün burada paylaşılmasını doğru bulmuyorum, paylaşılacaksa da 23H2 ile birlikte özellikle Önizleme Sürümü veya Insider Sürümü diye belirtilerek paylaşılmalı.

24H2 RTM statüsüne ulaştı. Şu anki önizleme ISO'su ile kurduğunuzda 24H2'nin Eylül ayında çıkacak olan haline basit bir toplu güncelleme ile geçebileceksiniz. Daha önceden 22H2'de de böyle oldu, 22621.1 Preview ISO dosyası ile kurulan bir Windows'u en güncel 22621.3593 yapısına direkt toplu güncelleme ile güncelleyebiliyorsunuz. 24H2'de de aynısı olacak.

Yani şu anki 24H2 sürümünün Eylül ayında çıkacak olan sürümle altyapısal ve taban olarak hiçbir fark yok.

Ek olarak 24H2 epey stabil. Kendim Nisan 2024'ten beri kullanıyorum ve tek bir sorunla bile karşılaşmadım. Arada ufak buglar elbette oldu (özellikle de ilk yapı olan 26100.1 yapısında) fakat mavi ekran, performans sorunu, uyumluluk sorunu gibi bir sorun hiç çıkmadı. Yani 24H2 gayet rahatlıkla kullanılabilir.

Bu arada Techolay olarak sürüme herkesten önce geçmek bir farktır. Bu önceki forumda da böyleydi. Recep abimiz her zaman fark atmayı sever. :)

Son düzenleyen: Moderatör: