creazy

Başarılı
Merhaba,

Örnek verecek olursam Shiftdelete'den bahsedeyim. O sitenin forumu çöktü, artık aktiflik yok. Acaba Techolay da Shiftdelete forumu gibi mi olur yoksa Technopat gibi yükselişe mi geçer, merak ettim. Teşekkürler, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Örnek verecek olursam shiftdelete'den bahsedeyim. O sitenin forumu çöktü, artık aktiflik yok. Acaba Techolay da shiftdelete forumu gibi mi olur yoksa Technopat gibi yükselişe mi geçer, merak ettim. Teşekkürler, saygılar.

Şu an forumlar içerisinde en aktifi bu forum bence, daha aktif insanlar ve bilgili insanlar var. Unutulmayacak bir forum. Zaten Türkiye'de o kadar iyi forum kültürü yok fazla bir şey beklememek lazım.

Şu an forumlar içerisinde en aktifi bu forum bence, daha aktif insanlar ve bilgili insanlar var. Unutulmayacak bir forum. Zaten Türkiye'de o kadar iyi forum kültürü yok fazla bir şey beklememek lazım.
Düzen, kalite ve bilgili insan olarak burası daha iyi olsa da, aktiflik olarak hala bir Technopat değil.

Olması da beklenemez zaten, birisi ortalama 15 senelik bir forum, birisi 2.

Bu forum Technopat'a göre çok daha az popüler bir forum olsa da daha aktif bir forum. Bana göre forumlar içerisinde en aktifi Donanım Arşivi'dir.

Bu forum Technopat'a göre çok daha az popüler bir forum olsa da daha aktif bir forum. Bana göre forumlar içerisinde en aktifi Donanım Arşivi'dir.

Kırmızı forumdaki insanlar buraya göre çok çok daha geri düşünceli.

Düzen, kalite ve bilgili insan olarak burası daha iyi olsa da, aktiflik olarak hala bir Technopat değil.

Olması da beklenemez zaten, birisi ortalama 15 senelik bir forum, birisi 2.

Orası öyle tabii ama benim kanım bu foruma daha çok ısındı.

Merhaba,

Örnek verecek olursam Shiftdelete'den bahsedeyim. O sitenin forumu çöktü, artık aktiflik yok. Acaba Techolay da Shiftdelete forumu gibi mi olur yoksa Technopat gibi yükselişe mi geçer, merak ettim. Teşekkürler, saygılar.
Selam, Technopat'ın yükselişe geçip geçmemesi tamamen bakış açısına bağlı. Kullanıcı sayısına bakarsak yükselişte, kaliteye bakarsak bir o kadar da düşüşte. Gelelim Techolay'a; çok güzel forum, burası diğer yerlere göre farklı. Sanki Recep Baltaş Technopat'tan ayrılırken onunla birlikte kaliteli kitle de buraya gelmiş gibi. Ancak her yerde olduğu gibi burada da çürükler var. İşte asıl mesele onları ayıklayabilmekte. Onlara da taviz gösterilmemeye başlandığında o zaman mükemmel olacak.

Foruma son zamanlarda saçma sapan insanlar katıldı. Bu insanlar yüzünden sürekli uyarı alıyorum. Buna bir çözüm bulunmazsa insanların yavaş yavaş gideceğini düşünüyorum.

Deli gibi raporlanmalarına rağmen birkaç günlüğüne uyarı alıp geri ürüyorlar forumda. Olan da benim gibi forumdaki en aktif üyelere oluyor.

Şahsen ben artık sınırdayım, ya sadece bir işim düşünce konu açıp gideceğim ya da direkt forumu bırakacağım. Bu forumda son birkaç aydır ne kadar çok aktif olursam o kadar uyarı aldığımı anladım. Şu an uyarım biteli 5 dakika falan oldu direkt bu konunun denk gelmesi de iyi oldu.

Umarım bir mod falan görür de aralarında toplaşıp karar alırlar bu troller hakkında. Google'da iki kelime yazıp cevap alabileceği yerde gelip burada zibilyon tane ciddiymiş gibi konu açmak trollükten başka bir şey değil.

Ayrıca son kurallardan sonra forumun çok soğuduğunu düşünüyorum. He konusu açıldı bunun hakkında ve bu katılığın devam edeceği söylendi yapacak bir şey yok. Herhalde mevzu şu; ülkedeki sinir strese bizim de bir katkımız olsun buz gibi bir forum yapalım, insanlar sorusunu sorup cevabını alıp gitsin diyorlar. Canları sağ olsun.

Selam, Technopat'ın yükselişe geçip geçmemesi tamamen bakış açısına bağlı. Kullanıcı sayısına bakarsak yükselişte, kaliteye bakarsak bir o kadar da düşüşte. Gelelim Techolay'a; çok güzel forum, burası diğer yerlere göre farklı. Sanki Recep Baltaş Technopat'tan ayrılırken onunla birlikte kaliteli kitle de buraya gelmiş gibi. Ancak her yerde olduğu gibi burada da çürükler var. İşte asıl mesele onları ayıklayabilmekte. Onlara da taviz gösterilmemeye başlandığında o zaman mükemmel olacak.
Bu tarz mesajlarda yalnızca övgü değil, eleştirilerin ve eksik gördüğünüz noktaların da açıkça yazılması bizim için önemli. Techolay hakkında açılan her konuyu özellikle inceliyorum hatta yazılanları tek tek okuyup değerlendiriyorum. Bir kullanıcının neden memnun olmadığı, neyi yetersiz bulduğu ya da forumdan ne beklediği bizim için veri niteliğinde. Bu geri bildirimler sayesinde neyin doğru gittiğini, nerede hataya düştüğümüzü net biçimde görüyoruz. Yapıcı olduğu sürece eleştiri bizim için sorun değil, aksine gelişimin temel parçası.