Foruma son zamanlarda saçma sapan insanlar katıldı. Bu insanlar yüzünden sürekli uyarı alıyorum. Buna bir çözüm bulunmazsa insanların yavaş yavaş gideceğini düşünüyorum.
Başka insanların foruma üye olmasının sizin uyarı almanıza etkisi nedir? Akla tek bir şey geliyor: Kendinizce ilgili kişi/kişilerin troll olduğunu düşünüp troll içerikli mesajlarda veya imalarda bulunuyorsunuz, bunun sonucunda da uyarı alıyorsunuz.
Troll ise raporlayın. Başka bir üyenin varlığı sizin uyarı almanıza sebep oluyorsa belki de problem sizdedir. Raporlara dikkat ediyoruz, rapor sistemini daha sık kullanmaya özen gösterebilir ve insanlarla bire bir polemiğe girmemeye dikkat edebilirsiniz.
Deli gibi raporlanmalarına rağmen birkaç günlüğüne uyarı alıp geri ürüyorlar forumda. Olan da benim gibi forumdaki en aktif üyelere oluyor.
"Techolay Sosyal Kuralları" sayfasındaki uyarı süreleri ne ise onu uyguluyoruz. Mesajın içeriğine göre bu miktarda inisiyatif alıp daha fazla da atabiliyoruz. Örneğin "Diğer üyelere hakaret" uyarısında doğrudan küfür bulunuyorsa 1 aya kadar çıkabilirken "aptal, salak" gibi bir kelimeye kuralda ne yazıyorsa o şekil uyarı veriyoruz.
Şahsen ben artık sınırdayım, ya sadece bir işim düşünce konu açıp gideceğim ya da direkt forumu bırakacağım. Bu forumda son birkaç aydır ne kadar çok aktif olursam o kadar uyarı aldığımı anladım. Şu an uyarım biteli 5 dakika falan oldu direkt bu konunun denk gelmesi de iyi oldu.
Merak ediyorum, hiç durup da "Acaba neden uyarı alıyorum, nerede hata yapıyorum?" şeklinde öz eleştiri yaptınız mı kendinize? Çünkü forumda kimseye "Techolay Sosyal Kuralları" çerçevesi dışında uyarı atmıyoruz.
Foruma üye olurken forum kurallarını okuyup onayladığınız varsayılarak hesaplarınız onaylanıyor.
Forum üyelerinin %90'ı, halihazırda kurallarda yazılı olan kurallardan ötürü uyarı alıyor ve bu kuralların kendilerine göre esnetilip esnetilemeyeceğini tartışmakla birlikte "uyarımı kaldırır mısınız" gibi komik raporlar da atabiliyor.
Kişiye özel uyarı atılmıyor, adam kayırmaca da yok. Kural neyse o. Zaten bazı arkadaşlar bizi "adam kayırıyorsunuz" ithamlarıyla yargıladığı için kurallarda kesin ve katı değişiklik yoluna gidildi.
Tabii bazı arkadaşların adam kayırıp kayırmadığımızı neye göre yorumladıkları da düşündürücü bir konu. Üyelerin bazıları birbirlerini forumdan öte mi tanıyor yoksa
Umarım bir mod falan görür de aralarında toplaşıp karar alırlar bu troller hakkında. Google'da iki kelime yazıp cevap alabileceği yerde gelip burada zibilyon tane ciddiymiş gibi konu açmak trollükten başka bir şey değil.
Size göre tek Google ile aratılıp cevap elde edilebilir bir konu, başkasına göre öyle olmayabilir. O zaman ben de foruma açılan her monitör konularına git Google'da arat diyeyim, ben konu açacağım zaman da o konuya dair bilgili birisi bana git Google'da aratsana desin. Sizce bu mantıklı mı? "Bin bilsen de bir bilene sor" atasözünü boşa dememişler zamanında...
Ayrıca son kurallardan sonra forumun çok soğuduğunu düşünüyorum. He konusu açıldı bunun hakkında ve bu katılığın devam edeceği söylendi yapacak bir şey yok. Herhalde mevzu şu; ülkedeki sinir strese bizim de bir katkımız olsun buz gibi bir forum yapalım, insanlar sorusunu sorup cevabını alıp gitsin diyorlar. Canları sağ olsun.
Üye banlayınca zevke gelmiyoruz veya özellikle açığınızı aramıyoruz. Bunu neredeyse bu tarz açılan her konuda dile getiriyoruz ama tartışmak için defaatle herkes dile getiriyor galiba, anlamadım.
Moderatörler keyfine göre ban atamaz,
@Barış bostan korkuluğu değil burada. Biz sizi denetliyoruz,
@Barış da bizi. Biz kafamıza göre bir şey yaptığımızda
@Barış görüp de göz mü yumacak sanıyorsunuz? Çoğu durumda birbirimizin üyelere attığı uyarılarda bile fikir danışıklığı yapıyor, haksız olduğuna kanaat getirdiysek veya hatalı olduğuna kanaat getirdiysek ilgili üye/üyelerin uyarılarını kaldırıyoruz.
Emin olun sandığınız kadar ban canavarı olsaydık ağzınızla kuş tutsanız barınamazdınız. Hoş, moderasyon ekibini salak yerine koyan üyelere bile göz yumuyoruz oysa -şimdilik-...