Detaylar
Kim cevapladı?Google'a Technopat sunucu durumu yazınca da çıkıyor zaten. Techolay'da da öyle olur zaten.Bunu biliyorum da bu siteye yönlendiren link forumun içinde bulunuyor ondan bahsetmiştim. Misal Google'a Techolay yazınca direkt karşımıza çıksa iyi olur. Forumda da olabilir tabii ama forum çalışmayınca bir anlamı olmuyor.
Eki Görüntüle 150551
Bahsettiğiniz kısma farklı domainden bir sayfa eklenemiyor.Bunu biliyorum da bu siteye yönlendiren link forumun içinde bulunuyor ondan bahsetmiştim. Misal Google'a Techolay yazınca direkt karşımıza çıksa iyi olur. Forumda da olabilir tabii ama forum çalışmayınca bir anlamı olmuyor.
Eki Görüntüle 150551
- Makaleler
- 7
Zaten sunucu durumu sayfaları hiçbir zaman ana sunucuda yer almaz, harici bir sunucuda hostlanır. Orada da hizmet alınan firma bunu sağlamakta
- Makaleler
- 7
Geçen sene bunu bilet üzerinden iletmiştim ama Enes Bey şimdilik böyle bir masrafa giremeyeceklerini söylemişti. Belki şimdi olabilir, artıladım.
Aslında ElasticSearch için ayrı bir sunucu vardı en son, orada hostlanabilir ve mantıklı da olabilir. Yine de bilemiyorum, Recep abinin kararı bu.
- Makaleler
- 14
Çözümü var. DNS'de A kaydı oluşturarak farklı bir IP adresi ile subdomain açılır. 80 ve 443 portunda yayın yapması için basit bir PHP sunucu kurulur. Techolay Sosyal teknik bir arıza nedeni ile erişilemez olursa bile ayrı sunucuyu etkilemez.Technopat Sosyal'de de bu var ama bunu bağlantı yönlendirmesini Sosyal'in içine koymuşlar. Sosyal çökünce giremiyorum ki sunucuyu kontrol edeyimBurada umarım bunun için ayrı bir konumlandırma olur.
PHP (veya gerekirse başka programlama dili ile) sayfa kodlanır. Bu sayfa, Techolay Sosyal'de seçilen örnek bir konuya browser olarak (bot) gitmeye çalışır ve örnek seçilmiş yazıya ulaşmayı dener. Sonuca kaç milisaniyede ulaştığını kontrol eder ve bunu not alır.
Olası bir saldırı ve art niyeti engellemek için de son testin üstünden bir dakika geçmeden tekrar bot gönderilmesi engellenir.
Örnek olması açısından bu iki farklı adrese ping atın. Tamamen farklı iki ip adresi size cevap verecektir.
files.teteos.net
minecraft.teteos.net
O hâlde Techolay Sosyal sunucusu çökse bile durum.techolay.net gibi bir subdomain farklı bir IP adresindeki bir sunucuya bağlı olduğundan etkilenmez. Böylece alıntılanan mesajdaki sorunu çözer.