7025

Deneyimli
Makaleler
5
Selam,

Techolay'ın dinamizmini daha da artıracak, üyeler arasındaki etkileşimi zirveye ulaştıracak bir önerim var. Techolay Sözlük adını vereceğimiz bu yeni kategorinin, forumumuza hem içerik hem de katılım açısından muazzam bir zenginlik katacağına inanıyorum.

Techolay Sözlük, Türkiye'nin en popüler platformlarından biri olan Ekşi Sözlük'ten esinlenerek tasarlanan özel bir kategori olacak. Ekşi Sözlük'te olduğu gibi üyeler, bize mahsus olarak sadece teknoloji ile ilgili başlıklar açabilecek ve bu başlıklar altında özgün entry'ler (girdiler) yollayabilecekler. Techolay'ın dinamik yapısı ve üyelerin engin bilgi birikimi bir araya geldiğinde, ortaya birbirinden ilgi çekici ve düşündürücü içeriklerin çıkacağına yürekten inanıyorum.

Olumlu Yönler Nelerdir?

* Techolay Sözlük
, teknoloji alanındaki özgün ve güncel başlıkları sayesinde Techolay'ın arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olacak. Bu da forumumuza daha fazla organik trafik çekecek ve yeni kullanıcıların keşfetmesini sağlayacak.

* Mevcut forum kategorilerinden elde edilen mesaj sayısına bu kategoride açılan başlıklar veya gönderilen entry'ler (girdiler) etki etmeyecek. Böylelikle üyeler, ana forumda tartışmak istemedikleri veya daha niş konuları Techolay Sözlük'te ele alabilecekler. Bu sayede Techolay'ın genel yapısı ve işleyişi korunurken, bir yandan içerik çeşitliliği artacak.

* Zaman içinde geniş bir konu yelpazesiyle değerli bir bilgi arşivi oluşacak. Üyeler, geçmişte açılan başlıklara ve gönderilen entry'lere (girdilere) kolayca erişebilecek, bilgi ve deneyimlerini tüm forum üzerinden paylaşabilecekler. Bu arşiv, hem mevcut üyelere hem de yeni katılanlara fayda sağlayacak. Özellikle Techolay'da sıkça tartışılan veya anlamı sorulan sorular hakkında kapsamlı bir kaynak oluşacak.

* Techolay'ın geri kalanından farklı bir konsepte sahip olacağından ötürü üyelerin hem eğlenceli vakit geçirmesini hem de yeni bilgiler edinmesini sağlayacak. Mizah, yaratıcılık ve farklı bakış açılarıyla gönderilen entry'ler (girdiler), Techolay'ı daha canlı ve diğer forumlara nazaran çekici kılacak.

* Üyeler arasındaki etkileşim artacak, farklı bakış açıları kazanılacak ve yeni tartışmalar ortaya çıkacak. Böylelikle üyeler forumda daha fazla zaman geçirecek ve daha aktif olmaları teşvik edilecek.

Neden Artı Oy Vermelisiniz?

* Techolay Sözlük
, forumumuzu daha canlı, daha etkileşimli ve bilgi dolu bir mekâna dönüştürecek. Ekşi Sözlük'ün başarısı, bu tür platformların ne denli büyük bir potansiyele sahip olduğunu açıkça gözler önüne seriyor. Techolay Sözlük ile birlikte forumun üye sayısı artacak, içerikler daha da zenginleşecek ve üyelerin forumda geçirdiği zaman da önemli ölçüde artacak.

Konuyu daha iyi canlandırabilmeniz için birkaç temsili görsel hazırladım. Bu görseller sayesinde, önerim aklınızda daha kalıcı bir yer edinecektir:

1.webp

2.webp

Öneri hakkındaki değerli düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Hem olumlu yönlerini hem de geliştirilmesi gereken noktaları belirterek güzel bir tartışma ortamı oluşturalım ve hep birlikte en doğru karara varalım.

Evet, 1 ay bu öneri için bekledim. :LOL:

1719096249644.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 32 Eksi
Çok güzel bilgi kaynağı olur. +

Aslında bilgi tabanı tam da bunun gibi bir şey için. Amaç forum olarak kalması değil amaç bilgi paylaşımı ve ulaşılabilirlik.

1719117710453.webp

Eksiledim, bizim insanlar daha çok konu dışına çevirme ihtimali var.

Bir mantığı yok. Konudaki ekşi dilini ekşiden esinlendiği için yazdığını düşünüyorum ama gerisini gram anlayamadım.
Sanırım ya konuyu tam olarak anlayamadınız ya da anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Önerimin hem adının hem de içeriğinin Ekşi Sözlük'ten ilham aldığını defalarca belirttim. "Ekşi dili" diye özel bir dil yok, sözlükçülük dili diye bir kavram var, belki de bunu kastetmişsinizdir diye düşünüyorum ama emin olamadım.
Konular kaybolmayacak kadar önemli ama yazılan mesajları mesaj sayısını etkilemeyecek kadar önemsiz.
Techolay'ın temelde bir forum olduğunu düşünürsek, bilgi arşivi niteliğindeki konuların sürekli gündemde kalmasının ve öne çıkmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Tabii ki siz farklı düşünebilirsiniz. Eğer öyleyse, bu düşüncenizi daha yapıcı bir dille ve gerekçelerinizi açıklayarak ifade etmeniz, daha sağlıklı bir tartışma ortamı yaratacaktır. Öneri mesajımın sonunda da belirttiğim gibi, yapıcı geri bildirimlere her zaman açığım.
Kategori Techolay'ı canlı tutacak kadar önemli ama ana forumda görünmeyecek kadar önemsiz.
Yukarıda cevabınızı verdim.
Kategoriye biçilen değer artı eksi dengesini koruyamadığı için bizzat fikir sahibi tarafından, ne olduğunu anlayamadım. Konu dışından tek farkı başlık kaybı olmamasıysa konu dışından bir farkı yok. SEO mu amaçlanıyor bilemiyorum ama.
Mesajınızdan anladığım kadarıyla gerçekten de öneriyi tam olarak kavrayamamışsınız. Ben hiçbir şekilde "konu dışından tek farkı başlık kaybolmaması" gibi bir ifade kullanmadım. Önerinin olumlu yönlerini açıkça belirttim, eğer anlayamadıysanız lütfen tekrar gözden geçirin.
Eğer ki öneri yapılırsa; kirlilik olmaması açısından entry girenler için tıpkı öneri açma konusu gibi, üyelik tarihi veya mesaj sayısı gibi 1-2 gereksinim iyi olabilir.
Haklısınız, bu nokta oldukça mantıklı; ancak her detayı öneride belirtmek istemedim. Belli bir mesaj sayısı veya üyelik süresi gibi kısıtlamalar getirilebilir.
Fikir paylaşılan konulara ait kategoriler varken neden farklı bir kategoriye gerek duyuluyor. Toplanma alanı gibi bir şey mi?
Yukarıda cevabınızı verdim.
Eksiledim, bizim insanlar daha çok konu dışına çevirme ihtimali var.
Eğer eksilemenizin tek sebebi buysa, bu durumu nasıl çözebileceğimizi ve gelecekte nasıl engelleyebileceğimizi belirtmeniz daha yapıcı olmaz mıydı?