Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1138

Uzman
Makaleler
6
Techolay'ın uygulamasını (PWA) indiridim ve telefonumda otomotik döndürme açık olmamasına rağmen yatay tuttuğumda uygulama otomatik olarak dönüyor ve bu durumu engelleyemiyorum. Çok sinir bozmaya başladı. Direkt Google'den girince sorun olmuyor lakin PWA veya ana ekrana ekle kullanınca bu durum oluyor.

*ModArt veya Technopat'ta yaşamıyorum sadece Techolay'da oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geliştirici ekibin işine yarayabilir diye bulduğum bir StackOverflow konusunu paylaşıyorum: PWA ignores os orientation lock on android.

Kısaca, manifest.json dosyasının içindeki "orientation": "any" özelliğini kaldırmakla çözüm sağlanmış.

PWA'da bir değişiklik yaptık da PWA'ya işlemesi zaman alabilir. Gün içinde test edip sonucu belirtirseniz sevinirim. Olmazsa verdiğiniz özellik doğru çalışmıyor demektir ne yazık ki.
Geliştirici ekibin işine yarayabilir diye bulduğum bir StackOverflow konusunu paylaşıyorum: PWA ignores os orientation lock on android.

Kısaca, manifest.json dosyasının içindeki "orientation": "any" özelliğini kaldırmakla çözüm sağlanmış.

PWA'da bir değişiklik yaptık da PWA'ya işlemesi zaman alabilir. Gün içinde test edip sonucu belirtirseniz sevinirim. Olmazsa verdiğiniz özellik doğru çalışmıyor demektir ne yazık ki.

Çözüm
Böyle bir gecikme neden var acaba? Mantığını merak ettim.
Çünkü XenForo abi öyle diyor. Her şeyi sorgulamayıp iman etmeyi tercih ediyoruz. Belki PWA kaynaklıdır belki XenForo. Şahsen hiç umurumda değil. Dediğiniz değişiklik için biraz baktım o kadar. O da şimdilik işe yaramadı gibi maalesef.

1706913028898.webp

Belki PWA kaynaklıdır belki XenForo.

Paylaştığınız ekran görüntüsünde bu durumun tarayıcılardan kaynaklı olduğu anlamını çıkardım. Anladığıma göre tarayıcılar söz konusu değişiklikleri belli aralıklarla kontrol ediyormuş (24 saate kadar varabilen).

Hızlıca bir araştırma sonucu şu makaleyi buldum:
Chrome, web uygulaması manifest dosyasında yapılan güncellemeleri nasıl işler? | Articles | web.dev. Benzer bir durumdan bahsedilmiş gibi.

Bende değişiklik yok maalesef sorun hala devam ediyor.

Anlaşılan herkesin tarayıcısı bağımsız davranıyor, tam emin olamasam da. Ben de deneyeyim dedim şimdi, döndü ekran.

Gece saatlerinde, değişikliğin yapılmış olduğu saatlerde düzeldiğini görürüz herhalde.

Anlaşılan herkesin tarayıcısı bağımsız davranıyor, tam emin olamasam da. Ben de deneyeyim dedim şimdi, döndü ekran.
Durum tam olarak bu. Telefonda aktif şekilde Chrome kullanıyorum ve sorun devam ediyor. Test etmek için opera indirdim ve bir sorun yaşamadan kullanıyorum.