• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Techolay v1 satın alındıktan sonra ne zaman montaja geçer?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pırasa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 277
  • Etiketler Etiketler
    techolay
Bütçe
48000

pırasa

Çalışkan
Merhaba, Techolay v1 hazır sistemini özelleştirerek satın aldım. Ancak hala montaj aşamasına bile geçemedi. Daha önce bu kasayı alan veya

Sinerji'den alışveriş yapan arkadaşlara sormak istiyorum; Bu kasa ne zaman montaja geçer? Sitenin dediğine göre 3-5 iş günü sürüyormuş fakat hazır sistemse bu kadar beklemesinin mantığı ne? Söyledikleri 3-5 iş gününden önce kargoya verme ihtimalleri var mı? Son olarak da bundan sonra hangi aşamalar geliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Siparişten sonra en geç 5 iş günü içinde kargoya verileceği site tarafından belirtilmiş. Bu kadar sürmesinin sebebi sitenin başka siparişlerinin de olması. Eğer yoğunluk az ise zaten 5 gün dolmadan da kargoya teslim edilecektir.

Kargo firması ve ikametinize göre siparişin elinize ulaşacağı süre değişkenlik gösterebilir.

Çok absürt durumlarla karşılaşmazsanız, tahminimce önümüzdeki hafta içinde sisteminiz elinize ulaşır.

Evet benim de belirttiğim gibi 3-5 iş günü gibi bir süreç verildi fakat sorun şurada, bu sistem hazır sistem olduğu için de monte şeklinde gönderim sağlamıyorlarmış. O zaman mantıken sistemler hazır, kurulu bir şekilde bekliyor ki buna izin vermiyorlar. Benim de eklediğim sadece 1 adet ram. Belki yanlış düşünüyor olabilirim ama, tek slot rami takıp test etmek bu kadar sürmemeli. Çağrı merkezini arayıp konuyu ilettiğimde yarı uykulu bi adam, garip bir üslupla "hazır sistem de monte yollanmaz" tarzı bir şeyler söyledi, sonrasında bu bilgiyi mail aracılığıyla teyit ettirdim.
İşin kötü yanı da şu, arkadaşım benzer bir sistemi farklı bir platformdan benimle aynı gün aldı. Her sitenin, platformun yoğunluğu ve işleyiş süreci farklılık gösteriyor ona bir itirazım yok ama madem süreç bu kadar yavaş ilerleyecek de monte şeklinde de sipariş kabul etmeleri bence herkesin yararına olur.

Ek olarak da sistemin montaj hizmeti seçilebilir tik olarak işaretlenmiş. Madem hazır sistemlerde bu zorunlu, neden tik olarak seçebiliyoruz veya kaldırabiliyoruz? Onun yanındaki info yazısına tıkladığımızda bu hizmete yönlendiriyor. Burada da bu montaj ve testin 2 iş günü sürdüğü söyleniyor. Ancak teyit ettirdiğimde de süreç 3-5 iş gününe uzuyor.

Dediğim gibi belki ben birazcık acele ediyor olabilirim ama sürecin de yavaş ilerlediği bir gerçek. Kardeşimle ortak kullanacağımız için onun doğum gününe yetiştirmek istiyordum. Mailde de bunu belirttiğimde farklı tarih veremeyeceklerini belirttiler ve mecburi olarak anlayışla karşıladım.

Dostum, bilgisayar almışsın, haliyle heyecanlısın ama biraz sakin ol. Adamların yasal süreleri var hala. Süreyi aşarlarsa yavaş yavaş darlamaya başlarsın. Şimdilik yapabilecek hiçbir şeyin yok.

Hazır sistemler monte şekilde bekletilmez. Sipariş gelince montaj gerçekleştirilir. Bunun sebebi teknik, sizin montaj esnasında zarar vermemeniz adına demonte göndermiyor olabilirler.

Hatta hazır sistemlerde teslimat noktasından veya şubeden teslim alma seçeneği de yine kullanıcının nakil esnasında vereceği zararı önlemek amacıyla izin verilmiyor. Şahsi tecrübem, "Gaming.gen.tr" adresinden aldığım hazır sistemde yaşadıklarım bu şekildeydi.

Bu durum ise sitenin kendi iç işleyişi.

Acelemiz varken, Amazon gibi "ertesi gün teslimat" taahhüt etmeyen bir yerden alışveriş yapmak pek mantıklı değil. Kimi zaman mağazadan gidip alacak imkanımız olmadığı için mecbur sipariş etmek durumunda kalıyoruz evet, fakat bu durumun da kendi koşulları oluyor, beklemek gerekiyor. Bu hizmeti alırken bunun farkında olmak gerek, işleri hızlandırabileceğiniz bir durum şu aşamada söz konusu değil.

Eğer firma taahhüt ettiği koşulu sağlamazsa, o zaman eylem almanız gerekir. Umarım böyle bir durumla karşılaşmazsınız, kaldı ki Sinerji gibi bir site güvenilir bir site. Her sitede olumlu/olumsuz tecrübe yaşayan insanlar mevcut, en azından dolandırıcı olmadıklarını biliyoruz.

Mümkün olduğunca sabredin. Aksi durum yaşarsanız o zaman firmayla iletişim kurmaya çalışın. Çünkü şu an size verecekleri cevapları zaten siteden okuyorsunuz.

Dostum, bilgisayar almışsın, haliyle heyecanlısın ama biraz sakin ol. Adamların yasal süreleri var hala. Süreyi aşarlarsa yavaş yavaş darlamaya başlarsın. Şimdilik yapabilecek hiçbir şeyin yok.

Bunun heyecanla alakasını pek anlayamadım ki mesajımda herhangi bir art niyet de yok. Yasal süre diye bahsettiğiniz şeyde yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi her yerde farklı "şekilde" yazıyor.
Onun haricinde de ücretsiz bir şey için bir eleştiride bulunmuyorum. Paramın karşılığında aldığım ürün ve "mecburi hizmet" için eleştiride bulunuyorum. Para karşılığında alındığına göre de karşı tarafın müşteriyi memnun etmesi ve/ya kafasında soru işareti bırakmaması gerekir.

Anladım, monte şekilde bekletilmediğini öğrenmem iyi oldu benim için. Ama yine de dediğim gibi bazı tutarsızlıklar var umarım bu yönden bir geliştirme veya yenileme yaparlar. İstanbul'da yaşamadığım için mecburi olarak kargo beklemek, bu ve bu tip durumlarla sürekli uğraşmak zorunda kalıyorum. Sinerji'nin de güvenilirliği açısından herhangi bir endişem yok ki, internetten alışveriş zaten başlı başına bir kumar. En azından Sinerji gibi bilinen markalarda muhatap bulabileceğimizi bilmek güzel. Konuyu açma amacım da daha önce buradan bilgisayarı alıp benimle benzer süreçlerden geçen birileri varsa, onların cevaplarıyla hareket etmek. Teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için.

Paramın karşılığında aldığım ürün ve "mecburi hizmet" için eleştiride bulunuyorum.
Canım kardeşim kimse sana hakkını arama demiyor ama hakkını arayacak bir şey yok ortada. Adamlar peşinen demiş sana 5 iş gününe kadar diye. Sen hemen ertesi gün gelsin istiyorsun. Bu bilgisayarlar orada demonte şekilde bekler. Senin siparişine göre birleştirilirler. Sinerjiden daha önce alışveriş yaptım. Tertemiz paketleyip gönderiyorlar. Kablolama konusunda da harika iş çıkarmışlardı ben 2 sene önce bilgisayar topladığımda kendilerinden. Azıcık sakin ol. Bilgisayarın gelecek.

Öncelikle üslubunuza dikkat etmenizi öneririm. Aramızda bir samimiyet yok ve kullandığınız kelimeler de benim nezdimde pek hoş değil. Karşınızdaki kişi size "siz" diye hitap ediyorsa sizin de o şekilde etmeniz bir görgü kuralıdır. Tabii herkesten bu şekilde bir anlayış ve özveri beklemek benim hatam olur
Onun haricinde konunun ilk mesajında "ne zaman gelir?" sorusu yok. Ne zaman montaj aşamasına geçer? Sonraki adımlar ne? Gibi sorular var. Devamında da zaten cevap verildi.
Sizin cevabınıza yazdığım cevapta da işleyiş hakkında eleştirim var. Yine "kargom gelmeyecek" veya "hakkımı arıyorum nerede bu bilgisayar" gibi bir cümle de yok. O nereden çıktı ne yazık ki hala anlayamadım.

Üslubumla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Saygısızlık yapmadım. Sadece fazla gerginsin ve okuduğunu algılama şeklin bile bu gerginliğinden etkileniyor.

Bilgisayarın hayırlı olsun. Sana kolaylıklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…