Techolay'da görseller geç yükleniyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Milas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 323
  • Etiketler Etiketler
    techolay
Böyle bir sorun var, farkındayız. Webp ile ilgili diye düşünüyoruz. JIRA'ya ekledik. Geliştiricimiz bakacak.
Webp dosya biçimi normalde daha hızlı olması gerekmez mi? Hatta yanlış hatırlamıyorsam bunun için Webp'ye geçilmişti. Geliştirici arkadaşlar daha iyi bilir tabii.

Bu sorun her zaman vardı bende.
Bu sıralar gözüme batmaya başladı benim.

Webp dosya biçimi normalde daha hızlı olması gerekmez mi? Hatta yanlış hatırlamıyorsam bunun için Webp'ye geçilmişti. Geliştirici arkadaşlar daha iyi bilir tabii.
Yeni bir standart olduğu için sorunları var sanırım.

Böyle bir sorun var, farkındayız. Webp ile ilgili diye düşünüyoruz. JIRA'ya ekledik. Geliştiricimiz bakacak.

Görsellerde bir problem var. 6.2K fotoğrafı 4K sınırına uygun sıkıştırıp örneğin 4 MB yüklediğimde 4K sınırını gecti diye hata veriyor. Fotoğraflar sıkıştırma süreci falan geçiriyor herhalde diyorum ama örneğin 3 MB fotoğraf yükleme sonrası 7 MB falan oluyor. Ben de her fotoğrafı 2160x2160, 2880x2160 falan diye yüklüyorum ayrıca 4 MB sınırı koyup oyle çıktı alıyorum zira site onu gidip 6-7 MB yapiyor, ustu çözünürlüğü de aliyor 8 MB ve üzerine çıkartıp hataya sebebiyet veriyor. Boyle bir durum 2 aydır falan var.

WEBP dönüştürme kaynaklıysa yüklerken direkt ben o formatta da yükleme yapabilirim hic denemedim. Fotoğraf paylaşımını en cok kullanan kişi benim zaten

Yeni bir standart olduğu için sorunları var sanırım.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. İyi sosyaller

Denerseniz çok hoş olur.

Hocam mobilde hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz? Ben Firefox Mobilde henüz sorun yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…