Techolay'dan kurtulamamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2242
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 297
  • Etiketler Etiketler
    techolay

2242

Üstün
Not: Bu yazılanların hiçbiri troll değil. Sadece içimi döküp derdimi anlatmak istiyorum. Forum sitesi olarak Kuzey Kore olabilir mi? Yalan yok, ben forum denilen şeyi keşfettim keşfedeli Technopat, Techolay'da hesabım bulunuyor. Ben hesap silme konusunu yanlış mı anladım? Techolay ve Technopat hesaplarımı kapatma bileti oluşturdum. İki forum da kabul etmedi. Hesabı kapatıp yeni hesap açmak istiyordum. Bu forumda cezalara vesaire takılı kalan birisi değilim. Hatırlamıyorum ama ceza yediğimde kaldırılmasını istemedim. Sadece 1 kere büyük ceza yedim, kaldırıldı. Onun dışında yazım yanlışlarında vesaire ceza aldığımda "Cezamı açınız" vesaire demedim. Dediysem bile o kadar üzerine gitmedim konunun. Ama tek amacım sıfırdan başlamaktı. Kendime göre çok gereksiz konu açmıştım. Bazı gereksiz konularımın silinmesini talep etmiştim fakat kabul edilmedi. Bana dürüstçe söylerseniz sevinirim. VPN vesaire kullanarak hesap açayım.

Çünkü gerçekten forumu kullanmak istiyorum ama bu hesabı kullanmak istemiyorum. Sıkıntı tarafı da şu: Bu hesaplar siliniyorsa neden Techolay sunucularında kalıyor? Bunun da bilgisini yetkili birisi verirse sevinirim. IP adresimizi görüyorsunuz zaten. Bunu her site görüyordur zaten. Ama IP kayıtlarımız bile duruyor bir bölümde. Nazikçe ceza almadan tartışacaksak tartışalım. Ben cezalardan kaçmak için kapatma isteğinde bulunmadım. Bana da bilete cevap veren kişi hatırlattı. Ama öyle bir niyetim yok. Sadece çok fazla gereksiz konu açtığım için, gereksiz katkıda bulunduğum için daha düzgün bir sayfa açmayı hayal ediyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hesap silme konusunu yanlış mı anladım? Hesaplarımı kapatma bileti oluşturdum. İki forum da kabul etmedi. Hesabı kapatıp yeni hesap açmak istiyordum.
Forum kuralları gereğince ikincil hesap açamazsınız. Tespit edilirse kapatılır. Mevcut hesabınızı da https://techolay.net/sosyal/hesap/delete adresinden kapatabilirsiniz.

Bazı gereksiz konularımın silinmesini talep etmiştim fakat kabul edilmedi. Bana dürüstçe söylerseniz sevinirim. VPN vesaire kullanarak hesap açayım.
Açılan konular, kullanıcı isteğine göre silinmez. Bu kuralın en temel nedeni, açılan konunun bağlantısının kırılmasının önüne geçmektir. Çeşitli bakış açılarıyla bakıldığında SEO ile de bağlantılı olur.

Örneğin, arama motorunda "[Çözüldü] Windows 11'de antivirüs nasıl kapatılır? - Techolay Sosyal" bağlantısını görüp tıkladığınızda "İstenilen başlık bulunamadı." hatası hem internet kullanıcısının hoşuna gitmez hem de bu sayfanın bir hata olduğunu (HTML Response Code) arama motoru botu da bilir. Bu da SEO puanını etkiler ve kullanıcının bilincindeki Techolay Sosyal puanını da düşürür.

Bu, teknoloji ile ilgili olmayan konular için de geçerlidir. Kişisel olarak gördüğünüz başlıklar da geçerlidir. Gerçekten silinmesini istediğiniz başlıklar için gerçek sebepleriniz varsa bilet sistemini kullanmanızı tavsiye ederim.

IP adresleri, çoklu hesap tespitleri ve spama karşı koruma gibi birçok alanda sistem tarafından kullanılır. Hesabınızı kapattığınızda da mesajlarınız silinmeyebilir ancak hesabınız anonimleştirilir. Böylece konu bütünlüğü bozulmaz ancak kimin tarafından yazıldığı da bilinmez.

Ayrıca sunucuda depolanan her veri, KVKK yasalarına uygun şekildedir ve buna göre işlenmektedir. Siteye kayıt olurken ve kullanırken bu yasalara uygun şekilde işlenmesine ve depolanmasına izin vermiş oluyorsunuz. IP adresleri, mail adresi gibi hassas bilgiler 3. taraflar ile paylaşılmaz.

Forum sitesi olarak Kuzey Kore olabilir mi?
Olamaz. Olsaydı tarafsız davranmak için uğraşmazdı. Bol propaganda da yapardı. Mesela birinin adını ve projelerini yasaklarlardı.

Bu hesapla geldim bu hesapla mı gideceğim yani? VPN konusu hakkında yorumunu göremedim.

Bu hesapla geldim bu hesapla mı gideceğim yani? VPN konusu hakkında yorumunu göremedim.
Farklı hesap kullanmak hem uyarılardan kaçış olur hem de bir kişiye ait birden fazla hesap olması veritabanında gereksiz işgal anlamına gelir. VPN kullanımı Techolay'da yasak değildir. Ancak bunu kullanarak çoklu hesap kuralından kaçmanızı tavsiye etmem. Tespit edildiğinde yine işlem yapılır. Çoklu hesap tespitinin tek yöntemi de IP adresleri değildir.

Anladım teşekkür ederim.

Hesap kapatıp başka hesap açmak serbest değil mi yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…