Marceline

Yazı İşleri Müdürü
Merhaba Techolay topluluğu,

Google’da “Techolay” şeklinde net bir arama yaptığınızda bile bizi Technopat ile karıştırdığını fark etmişsinizdir. Bu durum Techolay’ın kuruluşundan beri zaman zaman yaşanıyor ve hâlâ tam olarak düzelmiş değil.

Sistem, sanki bir yazım hatası yapılmış gibi otomatik olarak “Technopat” araması yapmayı öneriyor. Bu da içeriklerimizin bulunabilirliğini etkiliyor.

Bu durumu nasıl düzeltebiliriz?

Google, kullanıcı geri bildirimleriyle bu tip önerileri zamanla güncelliyor. Eğer yeterince kişi bu durumu bildirirse, “Techolay”ın doğru ve geçerli bir isim olduğunu sistem tanımaya başlıyor.

Destek olmak için:

1. Google’a gidin ve Techolay geçen bir şey aratın. Örnek: bilgisayar açılmıyor Techolay
Ekran Resmi 2025-06-27 18.07.27.webp

2. Sayfanın En Altındaki “Geri bildirim gönder” seçeneğine tıklayın.
Ekran Resmi 2025-06-27 18.07.38.webp

3. Kısa ve net bir şekilde şu şekilde yazabilirsiniz:

Techolay, Technopat’tan farklı bir sitedir. Bu düzeltme yanlış. Arama bilerek 'Techolay' olarak yapılmıştır.

Ekran görüntüsü de ekleyebilirsiniz. Faydası olacaktır.

Ekran Resmi 2025-06-27 19.07.04.webp

4. Gönder’e tıklayın. Hepsi bu kadar.

Google’ın bizi doğru şekilde tanıması için bu küçük destekler önemli. Katkı sağlayan herkese şimdiden teşekkür ederiz.

Aynı bildirimi gün içinde çok sık yapmak yerine zamanla yaymak, Google’ın bunu doğal bir kullanıcı davranışı olarak algılamasına yardımcı olur.

Son düzenleme:
Bir başka yöntem: Kendi blog, siteleriniz varsa gerektiğinde Techolay bağlantısı paylaşmak.

Ben daha farklı bir şey yapmaya başlayacağım. Kendi web sitemde bazen yararlı rehberler paylaşıyorum. Geliştiricilerin işine yarıyor. Ama backlink yöntemine başvuracağım.

Örneğin kendi web sitemde ara sıra paylaşım yaptıktan sonra benzer veya konuyla ilgili bir Techolay konusu var ise (Ayrıca bakınız: Techolay linki) şeklinde paylaşımlar yapacağım.

Arama motorları, bunu backlink dediğimiz bir durum olarak değerlendirir ve linki verilen web sitesinin puanını yükseltir.

Gözle görülür fark olur mu bilmiyorum. Ama işe yaramasını umut ediyorum.

Boşuna yaparak zaman kaybetmeyin :). Zira alakası yok. Ayrıca Google 10-20 kişinin bildirmesi ile karşına Technopat yerine Techolay çıkaracak bir firma değil.

Bence biraz zor ogrenir. Gemini'ye 8400F'in AMD Ryzen 5 islemci oldugunu, 1 Nisan 2024'te ciktigini bugun anlatana kadar canim cikti. Su an biriniz gidip sorsa eminim 8400F'i yine Intel 8400 zannedecek. Bunlarda ogrenme yetenegi diye bir sey yok. A.I. falan degil bunlar. Basit veri filtreleme algoritmasi sadece.

Bence biraz zor ogrenir. Gemini'ye 8400F'in AMD Ryzen 5 islemci oldugunu, 1 Nisan 2024'te ciktigini bugün anlatana kadar canim cikti. Su an biriniz gidip sorsa eminim 8400F'i yine Intel 8400 zannedecek. Bunlarda ogrenme yetenegi diye bir şey yok. A. I. Falan degil bunlar. Basit veri filtreleme algoritmasi sadece.

Zannetmesi normal, çünkü 8400F işlemcisi sadece AMD’ye ait değil. i5-8400F diye bir Intel işlemcisi de var. Teknolojiden gram anlamayan biri “Rayzen” bile yazsa, yapay zeka zaten onun AMD olduğunu anlıyor. Evet, dediğiniz gibi bu sistem tam anlamıyla bir “AI” değil. Ama beni Techolay düşmanı sanıp eksileyen sevgili liseli kardeşim, bu durumdan en çok şikayetçi olan kişinin ben olduğumdan habersiz. Raporladığımızda düzeleceğini sanıyor 😭

Zannetmesi normal, çünkü 8400F işlemcisi sadece AMD’ye ait değil. i5-8400F diye bir Intel işlemcisi de var. Teknolojiden gram anlamayan biri “Rayzen” bile yazsa, yapay zeka zaten onun AMD olduğunu anlıyor. Evet, dediğiniz gibi bu sistem tam anlamıyla bir “AI” değil. Ama beni Techolay düşmanı sanıp eksileyen sevgili liseli kardeşim, bu durumdan en çok şikayetçi olan kişinin ben olduğumdan habersiz. Raporladığımızda düzeleceğini sanıyor 😭
Intel islemci aktif olarak satista degil, AMD ise satista. Ustelik bir yildan fazla zaman once cikmis islemcinin hala satisa cikmadiginda israrci. Ancak satan firma linklerini atinca kabul etti. Bu kadarini dahi ayirt edemiyor. O yuzden A. I. degil dedim.