Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.

1138

Uzman
Makaleler
6
Rozetler Techolay'a gelecek mi, bilmiyorum; ancak planlanıyorsa daha işlevsel olması için bir önerim var. Technopat'ta sadece mesaja dayalı bir rozet sistemi vardı. Bir kişi konu hakkında bilgisi olmasa bile boş boş önerilerle rozet alabiliyordu. (Örneğin, telefon tavsiyeleri kategorisinde her konuya Poco öneren kişilerin rozetleri vardı.)

Rozet sistemi, kategoride aktif olan 5 kullanıcıyı seçsin ve oylamaya sunulsun. Yaptıkları işler ve verdikleri öneriler gerçekten iyiyse, insanlar doğru kişiyi seçecektir. Böylece gerçekten o kategoride başarılı kişiler rozet sahibi olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Beğendim
İfadeler: 6GB
Artı -5 Eksi
Grupların içerisinde olan birisi olarak olmaz diyorum hocam. 😅
Katılmıyorum maalesef :(
Asla tek bir kişinin lafına güvenmem. Mesela @BerkayZ87 önerdiği ürünleri neden önerdiğini kaynak belirterek hatta birden çok kaynak belirterek açıklıyor. Rozeti olsa da olmasa da ben bu adama güvenirim.

Evet, sorun oluyor bir şekilde. Her ne kadar sanal bir ortam olsa da o rozetin insanları tatmin ettiği ortada. Bana verilse ben de mutlu olurum.
İkisi arasında kalsanız bence kimin seçileceği belli. Konusunda uzman kişiler rozet aldıktan sonra bir problem görmüyorum ben.

Şöyle ki örneğin yazılım kategorisinde konu açtım ve kimse görmüyor. O konuda bilgisi olan arkadaş bir süre foruma giremediği durumda vs. konumu hiçbir zaman görmeyecek. Eğer kategorilerde rozet olursa kimi etiketleyeceğimizi bilebiliriz. Etiketlenen kişi geçte olsa mutlaka dönecektir.
Kategorilere en çok mesaj atanları veya çözüm üretenleri kategorinin üstünde yanında falan görsek güzel olabilir o zaman.

Sosyalde az çok herkes birbirini tanıyor lakin yeni gelecek birisi için bu durum geçerli değil.
Kişiyi tanıdığım için demiyorum, öneriyor ve nedenini açıklıyor, veri sunuyor. Bunu başkası da yapsa güvenirim yani.

İkisi arasında kalsanız bence kimin seçileceği belli. Konusunda uzman kişiler rozet aldıktan sonra bir problem görmüyorum ben.
Bu moderasyon ekibi için de biraz fazla uğraş olur ama. Kişinin uzman olduğunu anlamak için sınava mı tabi tutacaklar? Çözüm ve mesaj sayısı bu kategorideki ilgi ve bilgisini gösterir bence. Dediğim gibi sadece mesaj sayısı yetmez.

Eğer rozet sistemi gelecekse umarım eski sistemdem farklı şekilde gelir. Sadece mesaj sayısına göre olması iyi olmaz. Sizlerin görüşleri ile önerim banada mantıklı gelmedi. 😅

Eğer rozet sistemi gelecekse umarım eski sistemden farklı şekilde gelir. Sadece mesaj sayısına göre olması iyi olmaz. Sizlerin görüşleri ile önerim bana da mantıklı gelmedi. 😅
Zaten tartışıp daha iyisini bulmak için var burası. Kötü öneri de gelişime katkı sağlar.

Foruma "bağlaç olan de/da ve ki'nin doğru yazımı" ile alakalı konu açmayı düşünüyorum ama üşeniyorum. Türkçe öğretmeni varsa bi zahmet, insanlık görevi olarak yapsın ya. Sadece size demiyorum da 10 kişiden 4'ü falan düzgün yazamıyor. Mesela şunu 4-5 sene önce Sosyal'de yapsan cezayı yerdin xd.

Kişiyi tanıdığım için demiyorum, öneriyor ve nedenini açıklıyor, veri sunuyor. Bunu başkası da yapsa güvenirim yani.

Bu moderasyon ekibi için de biraz fazla uğraş olur ama. Kişinin uzman olduğunu anlamak için sınava mı tabii tutacaklar? Çözüm ve mesaj sayısı bu kategorideki ilgi ve bilgisini gösterir bence. Dediğim gibi sadece mesaj sayısı yetmez.

Hocam kişinin konu hakkında bilgili olup olmadığı ilgili konu içerisinde ne kadar yararlı ve doğru yorum yaptığıyla alakalıdır. Ki zaten böyle kişiler bir süre sonra ilgili konulara diğer forum üyeleri tarafından etiketlendikleri zaman hem forum üyeleri hem moderatör arkadaşlar bu kişinin konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olduğunu anlayıp rozeti verebilirler. Örnek vermek gerekirse Technopat'ta PSU konusunda yardıma ihtiyacım olduğunda bir arkadaşı etiketledim hatırlayamıyorum ismini o arkadaşın çok fazla kişiye yardım ettiğini daha önceden gördüğüm için etiketledim mesela. Konu hakkında da uzmandı sebeplerini açıklayarak en iyi PSU'yu seçmeme yardım etmişti ve rozeti vardı. Sonuç olarak rozetler gereksiz değildir ve hak edenin tespit edilmesi çok da meşakkatli bir süreç değildir.

Hocam kişinin konu hakkında bilgili olup olmadığı ilgili konu içerisinde ne kadar yararlı ve doğru yorum yaptığıyla alakalıdır. Ki zaten böyle kişiler bir süre sonra ilgili konulara diğer forum üyeleri tarafından etiketlendikleri zaman hem forum üyeleri hem moderatör arkadaşlar bu kişinin konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olduğunu anlayıp rozeti verebilirler. Örnek vermek gerekirse Technopat'ta PSU konusunda yardıma ihtiyacım olduğunda bir arkadaşı etiketledim hatırlayamıyorum ismini o arkadaşın çok fazla kişiye yardım ettiğini daha önceden gördüğüm için etiketledim mesela. Konu hakkında da uzmandı sebeplerini açıklayarak en iyi PSU'yu seçmeme yardım etmişti ve rozeti vardı. Sonuç olarak rozetler gereksiz değildir ve hak edenin tespit edilmesi çok da meşakkatli bir süreç değildir.
Ya yine de işte rozet bozuyor insanı sanki :D Bilemiyorum, duruma göre denenebilir yine de.

Ya yine de işte rozet bozuyor insanı sanki :D Bilemiyorum, duruma göre denenebilir yine de.
Hocam niye bozsun ya :D Bence konu hakkında bilgi sahibi olduğunu gösteriyor. Ayrıca bir iki rozete havalancak insanlara verilmez ya. Rozet kazanmak çok kolay değil zaten bildiğim kadarıyla. Bir sıkıntı olmaz yani.