İsimbulamajim 10

Üstün
İlk çıktığı zaman 30 bin TL idi ve çok pahalıydı. Nihayet alınabilir fiyata gelmiş. Fiyatına göre donanımı çok iyi bir telefon değil ama katlanabilir telefon dünyasına giriş yapmak isteyenler için çok mantıklı bir seçenek.

Telefonum bozulduktan sonra bir süredir Tecno marka bir telefon kullanıyorum. Hiç ama hiç memnun değilim, birçok sorun yaşadım bu cihazla. Örnek vermek gerekirse cihaz kafasına göre SIM kartı görmemezlik yapıyor, cidden kafasına göre bazen yeniden başlatınca düzeliyor. Onun dışında Bluetooth ile de benzer bir sorunu yaşıyorum cihaz Bluetooth özellikli hiç bir aygıtı görmüyor. Yine yeniden başlatmam gerekiyor bunlara ek olarak cihazın içerisi birçok saçma sapan program dolu, her dakika başka bir programdan bildirim alıyorum bildirim ayarlarımı kapalı tutuyorum bu olay yüzünden. Devam edecek olursak birçok sorun sayabilirim arayüzde kasacak kadar rezalet bir donanımı olması, parmak izi okuyucusunun rezil olması gibi gibi bir sürü örnek ile bu konu uzar muhtemelen cihaz kurulum sonrası emoji keyboard diye bir klavye ile geliyor muhtemelen bu klavye sayesinde verilerimde Çinli abilerin elinde dolaşıyordur bahsetmeye bile gerek yok. Kısaca Tecno markasından kaçın.

Bunun hakkinda bir makale yazacaktim aslinda ama ozet geceyim.

Tecno, Infinix ve Itel; Transsion Holding'e bagli firmalar. Transsion ise rezil bir kurulus. Adamlar Qualcomm olsun, Huawei olsun, Nokia olsun, Philips olsun bircok firmadan patent ihlali nedeniyle dava yediler. Qualcomm ile davalari devam ediyor yanilmiyorsam. Direkt Huawei'den duvar kagidi calmislar, dusunebiliyor musunuz? Bir ara radyasyon bombasi oldugu nedeniyle cesitli kuruluslarin uyardigi modeller olmustu. Spark 10 Pro ya da Spark GO 2024 olmasi lazim. SAR degerlerine normalde asla takilmam ama siradan bir telefonun iki kati degerlerine erismisti.

Ayrica Tecno cihazlarin cogunun herhangi vadedilen bir guncelleme omru yok. Yapacaklarindan degil ama hicbir guncelleme almasaniz bile sorgulama hakkiniz yok yani. Hindular olmasa zor tutunacak bir firma.

Cihaz odakli konusursak bu modelin de bu fiyatta elde tutulur yani yok bu arada. Katlanabilir telefonlara asiri ilginiz varsa bile mumkunse ikinci el ve yurt disi gibi alternatiflere yonelin. Berbat degil ama F/P da degil.

Bunun hakkinda bir makale yazacaktim aslinda ama ozet geceyim.

Tecno, Infinix ve ıtel; transsion Holding'e bagli firmalar. Transsion ise rezil bir kurulus. Adamlar Qualcomm olsun, Huawei olsun, Nokia olsun, Philips olsun bircok firmadan patent ihlali nedeniyle dava yediler. Qualcomm ile davalari devam ediyor yanilmiyorsam. Direkt Huawei'den duvar kâğıdi calmislar, dusunebiliyor musunuz? Bir ara radyasyon bombasi oldugu nedeniyle cesitli kuruluslarin uyardigi modeller olmustu. Spark 10 Pro'ya da spark GO 2024 olmasi lazim. SAR degerlerine normalde asla takilmam ama siradan bir telefonun iki kati degerlerine erismisti.

Ayrica Tecno cihazlarin cogunun herhangi vadedilen bir guncelleme omru yok. Yapacaklarindan degil ama hiçbir guncelleme almasaniz bile sorgulama hakkiniz yok yani. Hindular olmasa zor tutunacak bir firma.

Cihaz odakli konusursak bu modelin de bu fiyatta elde tutulur yani yok bu arada. Katlanabilir telefonlara aşırı ilginiz varsa bile mumkunse ikinci el ve yurt disi gibi alternatiflere yonelin. Berbat degil ama F/P da degil.

Cebimde Spark 10 taşıyorum kısır olacağım bu gidişle.

Cebimde Spark 10 taşıyorum kısır olacağım bu gidişle.
Ha yok, o kadar degil ya. Bu SAR degerlerine gereksiz takinildigini soyleme sebebim, en azindan kisa vadede bir insana zarar verme olasiligi cok dusuk. iPhone 12'ninki bir tik yuksek cikmisti mesela ve gereksiz kiyamet koptu. Bunlar gercekten cok dusuk degerler. Surekli kafaya yapisik gezmedikce sorun olacak bir durum degil. Yoksa SAR degeri dusuk de olsa beyne yakin tutmak zarar. Onemli olan genelde bu degerler degil, telefonla ne kadar yapisik gezdigimiz.

Ha su olabilir: Zamanla birike birike daha dogrusu genleri etkileye etkileye diger nesilleri etkiler ve gayet mumkun. Eh, bu durumda da surekli malum yerlere yakin tutmamak yani cepte tutmamak gerekir. Zaten cihaz sizden ne kadar uzak durursa o kadar az tehlikedesiniz demektir.

Benim bu kadar "Olabilirli" konustuguma bakmayin, gercekten yeterli arastirma yok. Hala telefonlarin yaydigi radyasyonlarin kisa vadede ciddi zarar verebildigine dair gecerli bir test yok. Bu sebepten gelecek gunler bize gosterecek.