Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 9
GSI kurabilirsiniz fakat onermem.
Bootloader kilidini açmayı deneyin.
Tam sizi etiketleyecektim hocamGSI kurabilirsiniz fakat onermem.
Bootloader kilidi açık hocam peki tam olarak ne önerirsiniz kusura bakmayın pek anlamıyorum bu işlerden.
LineageOS GSI Gapps kurmak istiyordum ama Super Partition olmadığı için kuramıyorum.
Son düzenleme:
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
GSI'den başka seçeneğiniz yok açıkçası.
Herhangi bir GSI ROM'u cihazınızın boot etmesi/stabil çalışması garantisi yok öncelikle. Aynı zamanda cihazınızın sorumluluğu size ait.
Şu 2 listeden istediğiniz romu indirin. Kriterleriniz minimum Android 13 ve ARM64 rom'lar olsun.
Büyük ihtimalle A/B partition vardır cihazda. Bir de A/B Rom'ları kurmayı tercih edin; bu kadarı yeterli olur.
Herhangi bir GSI ROM'u cihazınızın boot etmesi/stabil çalışması garantisi yok öncelikle. Aynı zamanda cihazınızın sorumluluğu size ait.
Şu 2 listeden istediğiniz romu indirin. Kriterleriniz minimum Android 13 ve ARM64 rom'lar olsun.
Büyük ihtimalle A/B partition vardır cihazda. Bir de A/B Rom'ları kurmayı tercih edin; bu kadarı yeterli olur.
Anladım çok teşekkür ederim.GSI'den başka seçeneğiniz yok açıkçası.
Peki bu Super partition tam olarak nedir cihazımda A/B slot sistemi var ama Super Partition olup olmadığını bilmiyorum ama olduğunu düşünüyorum. Okuduğum bir konuda destekli olması gerektiği yazıyordu ve yoksa img dosyasını super partition destekli img'ye dönüştürmesi gerekli oluyormuş vesaire siz biliyor musunuz bu konu hakkında?
Ayrıca yanlış telaffuz ediyorsam kusuruma bakmayın.
Cyanogen
Üstün
- Makaleler
- 4
Kutudan A10+ ile çıkan cihazlarda zaten dynamic partition oluyor. Sizin cihazınız Android 13 ile gelmiş.Anladım çok teşekkür ederim.
Peki bu A/B tam olarak nedir cihazımda A/B slot sistemi var ama Super Partition olup olmadığını bilmiyorum okuduğum bir konuda destekli olması gerektiği yazıyordu ve yoksa img dosyasını super partition destekli img'ye dönüştürmesi gerekli oluyormuş vesaire siz biliyor musunuz bu konu hakkında?
Ayrıca yanlış telaffuz ediyorsam kusuruma bakmayın.
İndireceğiniz GSI ROM dosyası “.img.xz” şeklinde gelir; 7-Zip ile arşivden ROM’un .img hâlini çıkarın.
Sonra ise ADB kullanarak bu işe devam edeceksiniz.
Önce fastboot'a geçip adb'de
fastboot --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img komutunu çalıştırın.Sonra FastbootD moduna geçip sırasıyla:
Rich (BB code):
fastboot erase system
fastboot delete-logical-partition product
fastboot flash system system.img
komutlarını çalıştırın.
En son
fastboot reboot recovery ile recovery moduna geçip Wipe Data yapın, sonra cihaza Reboot atın. Bu kadar.Bu işlemi yapmadan önce ADB ve MTK sürücülerinin Windows’unuzda kurulu olduğundan emin olun. Önce MTKClient ile stock ROM’un tam yedeğini alın. Ardından ADB’yi kurun ve system(.img dosyası halinde ki GSI) ile vbmeta dosyalarını ADB’nin bulunduğu klasöre yerleştirin.
Biraz süre geçti ama haberdar etmek istedim.Kutudan A10+ ile çıkan cihazlarda zaten dynamic partition oluyor. Sizin cihazınız Android 13 ile gelmiş.
İndireceğiniz GSI ROM dosyası “.img.xz” şeklinde gelir; 7-Zip ile arşivden ROM’un .img hâlini çıkarın.
Sonra ise ADB kullanarak bu işe devam edeceksiniz.
Önce fastboot'a geçip adb'defastboot --disable-verification flash vbmeta vbmeta.imgkomutunu çalıştırın.
Sonra FastbootD moduna geçip sırasıyla:
Rich (BB code):fastboot erase system fastboot delete-logical-partition product fastboot flash system system.img
komutlarını çalıştırın.
En sonfastboot reboot recoveryile recovery moduna geçip Wipe Data yapın, sonra cihaza Reboot atın. Bu kadar.
Bu işlemi yapmadan önce ADB ve MTK sürücülerinin Windows’unuzda kurulu olduğundan emin olun. Önce MTKClient ile stock ROM’un tam yedeğini alın. Ardından ADB’yi kurun ve system(.img dosyası halinde ki GSI) ile vbmeta dosyalarını ADB’nin bulunduğu klasöre yerleştirin.
Pixel Experience Plus denedim ve çalıştı yardımlarınız için teşekkür ederim