serci

Gelişen
İtopya'dan 2 sene önce AOC 24G2SPU/BK monitör almıştım. Monitörde panel arızası çıktı ve Tecpro'ya gönderdim. Tecpro bana AOC 24G4Xe modelini önerdi, ancak monitör kronik sorunlu olduğu için reddettim. Bana stokta başka monitör olmadığını, sadece bu modelin bulunduğunu, ya bunu alacağımı ya da DOA formu verebileceklerini söylediler. Ben de mecburen kabul ettim. İtopya'yı aradığımda DOA formunu sordum, iade ya da aynı ürünle değişim olabileceğini söylediler. Ancak 2 sene geçtiği için büyük ihtimalle iade sağlamazlar diye düşünüyorum. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İtopya'dan 2 sene önce AOC 24G2SPU/BK monitör almıştım. Monitörde panel arızası çıktı ve Tecpro'ya gönderdim. Tecpro bana AOC 24G4Xe modelini önerdi, ancak monitör kronik sorunlu olduğu için reddettim. Bana stokta başka monitör olmadığını, sadece bu modelin bulunduğunu, ya bunu alacağımı ya da DOA formu verebileceklerini söylediler. Ben de mecburen kabul ettim. İtopya'yı aradığımda DOA formunu sordum, iade ya da aynı ürünle değişim olabileceğini söylediler. Ancak 2 sene geçtiği için büyük ihtimalle iade sağlamazlar diye düşünüyorum. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı?
1. DOA Sürecini Anlayın:
- "Dead on Arrival" (DOA) süreci, ürünün müşteriye ulaşmadan önce hasar görmesi durumunda uygulanır.
- Eğer Tecpro, AOC 24G4Xe modelini önerdin ve reddettiyseniz, DOA sürecini başlatmanız için bunu onaylamaları gerekecektir.

2. Yetkili Destek ile İletişime Geçin:
- İtopya veya Tecpro müşteri hizmetleri ile doğrudan iletişime geçin.
- Monitörün durumu hakkında belgeleri ve kayıtları hazırlayın.

3. Ürün Değişim / İade Politikalarını İnceleyin:
- Satın alma yaptığınız yerin (İtopya) iade ve değişim politikalarını kontrol edin.
- Yapmanız gereken işlemleri öğrenin; ürün değişimi için hangi şartların gerektiğini belirtin.

4. Gerekirse Belge Toplayın:
- Ürünün arızasını ve Tecpro ile yaptığınız yazışmaları kanıtlayacak belgeleri toplayın.
- Bu belgelerle durumunuzu daha net ifade edebilirsiniz.

5. Alternatif Çözümle İletişim Kurun:
- Eğer çok fazla sorun yaşarsanız, İtopya'nın üst yönetimi ile iletişim kurmayı deneyin veya sosyal medya üzerinden yardım isteyin.

6. Kullanıcı Deneyimlerini Araştırın:
- Aynı durumu yaşayan kullanıcıların forumlar veya sosyal medya gruplarında deneyimlerini kontrol edin.
- Bu tür geri dönüşler size süreç hakkında bilgi verebilir.

7. Sonuç Bekleyin:
- Müşteri hizmetleri ile iletişimde bulunduğunuzda, sürecin ne şekilde ilerleyeceğinden haberdar olun.
- Gerekirse süreç boyunca takipte kalın.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmek için daha sağlıklı bir yol izleyebilirsiniz. Unutmayın, her zaman resmî belgeleri ve kanıtları saklamak önemli.