Makaleler
104
Yer
İstanbul
2017'den kalma bir kaynağa göre tedariki ama ben bugüne kadar böyle bir kullanım görmedim. Güncel kullanım tedariği. Buna galat-ı meşhur deyip Techolay olarak bundan sonra tedariği olarak kullanacağız. TDK'nin bu konuda ne dediği de umurumda değil. Tedariği kulağa daha iyi geliyor.

2017'den kalma bir kaynağa göre tedariki ama ben bugüne kadar böyle bir kullanım görmedim. Güncel kullanım tedariği. Buna galat-ı meşhur deyip Techolay olarak bundan sonra tedariği olarak kullanacağız. TDK'nin bu konuda ne dediği de umurumda değil. Tedariği kulağa daha iyi geliyor.

Bence de tedariği cogu kişi daha fazla kullanıyordur.

Son düzenleme:
"tedarik" özel isim değil, bir şey değil. "k" harfi neden yumuşamıyor ki? Öyle saçma olaylar varki, ünlü düşmesi, ünsüz yumuşaması vs. buga giriyor bu tarz kelimelerde galiba 😅.
Özel isimle yumuşamanın bir alakası yok. Örnek: Erzak, hukuk, idrak. Bu kelimelere gelen ekler de yumuşamaz. "Hukuku, idrakı, erzakı" gibi.

Özel isimle yumuşamanın bir alakası yok. Örnek: Erzak, hukuk, idrak. Bu kelimelere gelen ekler de yumuşamaz. "Hukuku, idrakı, erzakı" gibi.
Demek istediğim bu değil mesela, "Karabük" özel isim ancak "Karabüğ'e" demiyoruz; "Karabük'e" diyoruz, bundan bahsediyorum. Mesela neden yumuşama olmuyor bu kelimelerde, madem özel isim değil de ne.
? Dil buga mı giriyor? Bence çok saçma kurallar var Türkçe'de.

Demek istediğim bu değil mesela, "Karabük" özel isim ancak "Karabüğ'e" demiyoruz; "Karabük'e" diyoruz, bundan bahsediyorum. Mesela neden yumuşama olmuyor bu kelimelerde, madem özel isim değil de ne.
? Dil buga mı giriyor? Bence çok saçma kurallar var Türkçe'de.
Dediğiniz yanlış, yazımlarında yumuşama olmasa da telaffuzlarında yumuşama bulunur.

Tedarik kelimesini yumuşatıyorsanız kart, hukuk, erzak, bisiklet, ahret, millet, devlet, hükümet, hasret ve daha niceleri kelimeleri de yumuşatmanız gerekir ki bu çok önemsediğiniz doğru Türkçe kullanımıyla zıt düşer.